kako nas truju sa hranom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Originally posted by boris58
    rado bih probao i przene skakavce ili tome slicno, kad bi nasao nekog da to lepo spremi. Sto da ne.
    Ja sam probao i mogu da kazem da je ukusno...\
    Doduse, bili su umoceni u retko testo (kao za palacinke) i przeni u dobokom ulju.

Igrom slucaja redovno putujem po svetu i, isto tako redovno, jedem lokalnu hranu (ma gde bio) i pijem lokalno pivo
    U hrani se svasta nadje, pa i skakavci ... i mnogo volim lokalnu hranu, pivo jer svugde isto....
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Originally posted by prolupator
      ... jedem lokalnu hranu (ma gde bio) i pijem lokalno pivo
      U hrani se svasta nadje, pa i skakavci ... i mnogo volim lokalnu hranu, pivo jer svugde isto....
      Podrzavam ovo za lokalnu hranu i (narocito) pivo

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja sam takodje jeo lokalnu hranu, bez obzira na hotelsku, gde god sam bio, ali je nenaviknutost zeluca bila problem!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Tikica
          CBC Senator
          • 27.06.2007
          • 220
          • Nbg blokovi

Originally posted by CLD
          to oko krvni grupa nije toliko tacno koliko ljudi misle, inace ima proteina i u biljnim prozvodima.
          za krvne grupe se slazem da nije to bas tako..sve je na psihickoj bazi, a ti proteini u biljni proizvodima ne mogu da zamene meso..to je moj stav..vegeterijanci misle drugacije ali to je vec njihov nacin zivota i ne raspravljam se na tu temu!

E sad jedno pitanje.
          Zasto pojam zdrave ishrane mora automatski da iskljuci konzumiranje mesa i mesnih preradjevina, mleka i ostalih zivotinjskih proizvoda?
          ko ti je to rekao?

-meso je izvor proteina koji prehranjuju misice
          -mesne preradjevine treba izbegavati jer tu ima svega samo ne mesa..30% mesa sax..ostalo soja aditivi ko zna sta sve..
          -mleko..pa pazi pravo mleko je ok..a ova "nasa" kravice i sl..opet ista prica vise vode nego mleka i laktoza..
          -zivotinjski prozvodi..recimo ja ja..belanca su ok..zumanca gledaj da uzimas sto manje iz zdravstvenih razloga uticu na holesterol..

ja recimo dnevno pojedem po 10 j aja i samo 1-2 zumanca..znaci samo belanca..ali to je vec neki moj rezim ishrane jer treniram i moram tako..

E da,
          posto vidim da imamo dosta strucnjaka za shranu.
          zanima me vase misljenje oko testova intolerancije na hranu i tome slicno.
          hm...treba poznavati svoje telo..i kako organizam reaguje na odredjene stvari..
          test podrazumeva razna ispitivanja..test na hranu-namirinice adititive, preradjevine i ostalo, kao i klasicne testove na prasinu grinje polen koje sa sobom vuku brdo stvari..

moras da znas koje su gradivne materije, koje ti obezbedjuju energiju a koje ti uticu na pravilan rad creva i da se vodis time i neces imati problema..

mnogi se zale na nadutost i tome slicno ne znajuci da upravo secer i mast to izaziva. mnogi misle da je zdravo ujutru jesti voce ali nije..nije iz razloga sto vece ima secer a kad prvo uneses secer u ugranizam glikogenski depoi kojima je potrebna energija bivaju zbunjeni i nastaje haos..znaci ujutru ti trebaju skrobasti ugljeni hidrati.. najbolje je poceti sa zitaricama ali ne sa muslijem i korn fleksom vec sa biljka "sa polja" ovas na primer-ovsene pahuljice! razlika je u tome sto su ovsene uprvo neobradjena biljaka tj namirnica koja nema dodataka, dok je musli i corn proizvod koji se dobija mesavinom raznihobradjenih biljki i kukuruznog brasna i sve je to puno emulgatora secera i masti..
          kasnije u toku dana nastavljas sa proteinima-mesom(sve sem svinje) tunjevinom, ostalom ribom..povrce..za vece se ne ozderes u duff-u (kao ja u poslednje vreme al sam zato sad pod kontrolom) vec jedes meso bez hleba i vlakna - krastavac,tikvice,zelenea salata,sargarepa jer upravo ova vlakna uticu na pravilan rad creva.
          ako se ovako hranis ubrzavas metabolizam i snabdevs organizam sa svime sto mu je potrebno!

odricanja, gladovanja, dijete - nepravilne dijete- dovode do hormonskih poremecaja i to je vec za*ebana stvar!

ko ima pitanja tu sam..
          A u Suzi uvek ludo...
          Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• CLD
            CBC Senator XXL
            • 08.02.2005
            • 1225
            • Belgija - ranije Luna-Chico

za krvne grupe se slazem da nije to bas tako..sve je na psihickoj bazi, a ti proteini u biljni proizvodima ne mogu da zamene meso..to je moj stav..vegeterijanci misle drugacije ali to je vec njihov nacin zivota i ne raspravljam se na tu temu!
            nema tu nista sa psihom, ima 1000 autora koji svi pricaju svoje i prodaju svoje ideje, jel svaka ideja u svetu se debelo unvoci, pogotovo ako naprave dobar marketing.

mozda biljni proteini ne mogu da zamene proteine iz mesa tebi Tikice, jel ipak ti "treniras" ali ima na 1000 vrhunskih sportista koji su vegetarijanci i njima zamenjuje bez problema.

ovo je moj stav i ne raspravljam se na tu temu.

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

svakom kako mu/joj lepo, i to je to.

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

kasnije u toku dana nastavljas sa proteinima-mesom(sve sem svinje)
                Zbog cega ne treba jesti svinjsko meso? Mnogo ljudi ga izbegava, ali niko mi nikada nije rekao neki valjani razlog (osim verskog, al to nema veze s ishranom).

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Postoje "teorije" (vec dosta starije) da svinjsko meso sadrzi masti, ali je milion puta dokazano da nije tako. Ono ima oko 20gr proteina na 100 gr cistog mesa, znaci vise proteina od junetine, a masti i manje od junetine. Najbolji deo od svinje je but za neku redovnu ishranu.

Doduse, ja najvise jedem piletinu i to belo meso, mada izbegavam da kupujem industrijsku piletinu, ali sa njom se nazalost ipak cesto srecem po ugostiteljskim objektima!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Tikica
                    CBC Senator
                    • 27.06.2007
                    • 220
                    • Nbg blokovi

pa ajde recimo par razloga:

-ona je jaka, puna je holesterola i zasicenih masti (masnoca se talozi u krvnim sudovima) a to dovodi do raznih problema
                    -dug proces razgradnje
                    -mesne preradjevine koje su "uglavnom" od svinje pretvaraju se odmah u salo..gore sam pricala o njima! misici ne rastu od jake hrane nego od proteine. cinjenica je da ces tako sto jedes svinju dobiti dosta energije ali nemas nista od toga..
                    -postoji takodje i jedna cinjenica vezana za mesto gde su one smestene ako i nacin na koji zive a to je da su ceo zivot na jednom uskom prostoru kishi..bla bla.. i stalno pod nekim preparatima-antibioticima a asorbcija istih je kao i kod ljudi..klanjem u krvi sve to ostaje i covek moze postati imun odnosno rezistentan na antibiotike jer im se daje isto sto i ljudima.. - neki hrvati su pricali o tome
                    -sta svinja jede? .. i svoja i tudja g!

..... ....
                    A u Suzi uvek ludo...

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

da samo pojasnimo da se to odnosi na domaće svinje, divlje svinje su mnogo čistija gospoda od svojih rođaka

Comment

• Tikica
                        CBC Senator
                        • 27.06.2007
                        • 220
                        • Nbg blokovi

to je tacno jer su domace svinje "nas proizvod" ... - ovo se odnosi i na nacin na koji se prehvanju tj tove!
                        A u Suzi uvek ludo...

Comment

• CLD
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2005
                          • 1225
                          • Belgija - ranije Luna-Chico

@ Eon

@ Tikica,

pa upravo pricamo na svih 8 ili 9 strana, da drzanje i hranjenje zivotinja u uslovima koje si opisala nije zdravo i da ne bi trebali da konzumiramo to meso i ti sad pricas samo o svinjama, jel zdravo da konzumiramo meso neke druge zivotinje koja je zivela i hranila se kao svinja?

Na kraju pravis jednu veliku gresku, sve povezujes sa izgradnjom misica i BB, medjutim sta sa osobama koje rade teske fizicke poslove i kojima treba energija konstantno u duzem periodu, recimo ljudi na selu koji rade od jutra do noci i imaju priliku za 2 obroka, jel i oni da jedu kao sto si opisala ili ce mozda u njihovom slucaju hrana koja sadrzi masti ipak im pomoci da ceo dan imaju energiju za njihove potrebe.

Comment

• Tikica
                            CBC Senator
                            • 27.06.2007
                            • 220
                            • Nbg blokovi

pa ja se hranim na taj nacin sto sam i navela na pocetku..ostale stvari su savrseno jasne..
                            znaci mesne predjadjevine treba jesti jel?
                            A u Suzi uvek ludo...

Comment

• coco
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2004
                              • 476
                              • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by Tikica
                              pa ja se hranim na taj nacin sto sam i navela na pocetku..ostale stvari su savrseno jasne..
                              znaci mesne predjadjevine treba jesti jel?
                              riblje meso da, ostalo i ne bas evo ja se zadnjih cca 3 tjedna opet vratio granju i zelenju. eventualno u prehranu umjesto mesa ubacim sir. meni osobno meso ne odgovara. a i umjesto mesa sam u prehranu ubacio gljive.
                              "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Tikica
                                CBC Senator
                                • 27.06.2007
                                • 220
                                • Nbg blokovi

ja tunu najvise jedem..ali opet i za nju pricaju da ne valja..bem li ga vise..

OPCS = OpelClubSerbia
                                A u Suzi uvek ludo...

Comment

Working...
                                X