Treniranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

mozes slobodno da pocnes i sa drugim napitcima. samonaravno zaobidji gazirano. ti si skinuo visak kilograma samim tim si izbaciotoksine iz organizma. voda sluzi za pranje istog. znaci, moze mleko, moze sokic , naravno ohne zuker. naravno sad ces reci: "sta ti debeli tu pricas" a debeli diplomiro na temu zdrava ishrana i aktivni odmor kakav apsurd.

btw, gde ti izmeri 186 visinu. ja nesto ne videh da si vislji od mene a ja jedva da iam 180?
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Odlicno ja bi te onda savetovao da radis izvlacenje pa onda shado ili dzak posle svakog treninga. Ali jednom nedeljno samo karate sve sa trcanjem, bitno je da ne zapostavis tu bazu. Ali malo modifikuj rucnu tehniku, vise onako radi ruke kao za box, karate za noge je ok. Jel znas malo je ta rucna karate tehika arhaicna.
      Pij vodu, nije pogresno ni mleko ni jogurt, nemoj se prejadati ni prepijati jer ces razvaliti geometriju zeluca.
      Zagrevanje kao na karateu sve, bez obzira sta se radi.
      Disanje je prosto, prilikom dizanja radis kontrolisani izdisaj a prilikom skupstanja udisaj.
      Imaj u vidu da je za oparavak jedne misine grupe od trerninga sa tegovima potrebno najmanje 48 sati. Sto znaci da je za to vreme ne radis.
      Broj ponavljanja i tezine, mozes opusteno da radis sa manijim tezina i ekplozivna ponavljanja od 10 pa na vise 30-40-50. Na taj nacin ce napraviti funkcionalni misic koji ne spada posle prestanka treniranja. One bilderske fore ne preko osam zahebi.
      Jos nesto imaj na umu da BB vodi u narcisoidnodst. Ti ljudi su dovoljni sami sebi a cesto u sadejstvu sa hemijom i suplementima znaju i da zastrane. zato ti kazem sinak drz se ti karatea a kad malo odrastes misici i masa ce doci sami i sa karate treningom.

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

@Zverko, pa merio sam se na nekom kantaru sto ima skalu za visinu(po vertikali pomeras sipkicu). Inace mozda sam i malo nizi ko zna, a + ide malo povijen(navika). Inace ti si bese prof. za tu oblast

@Antoaster, hvala na savetima gledacu da tako uradim
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• IglIg
          CBC Član
          • 12.11.2006
          • 37
          • Beograd

Evo ovako... imam-o sam isti problem kao i ti matori samo ja to radim do daske... ista visina... 108kg. Kako sam od bivseg sportiste dosao do toga bolje da ne pricam... elem to je bilo pre godinu dana, danas izmereno 91 sa daljom tendencijom smanjivanja. Par stvari koje su meni koristile a verujem da bi ti bar jedna olaksala ovaj proces... Dakle pisem samo ono sto sam ja radio i probao.
          1. Vaga, ebes starudiju koja posle svakog uzastopnog merenja pokaze razliku od par kilograma. Pre par meseci su me moji castili sa nekom ultra preciznom vagom iz Merkatora, oko 50€, preciznost se meri u +-100gr. Znaci kada svakog dana mozes da vidis koliko si dobio/izgubio shodno tome kako si bio aktivan, koliko si jeo prethodnog dana... mnogo utice na raspolozenje.
          2. Nacin ishrane, izbacio sam pizze, palacinke, rostilj i slicno sto sam rokao svaki dan... sada uzmem nesto tako jednom nedeljno, da omastim brk i veruj mi da je mnogo ukusnije nego ranije... Sto vise da si za kucnim stolom, kuvano je keva, supice i ostala sranja su pod obavezno... Kad osetis da si zadovoljio svoje potrebe a keva/sestra/baba ti u tanjir sipa jos "da se ne baci" ti preskoci... jeste lepo sto te neki kelj recimo nece nagojiti ali ce ti rasiriti zeludac i pred spavanje ces osecati strahovitu "glad"... ovde se dosta ljudi za**** i padne... kukaj, placi, pojedi jednu jabuku ali dalje ne... lezi ranije na spavanje... poseti devojku... hormoni su cudo. Znaci rokam cokoladu u malim kolicinama, svaki 2. dan, zadovoljstva radi, koka kolu da izbacis potpuno, umesto nje popi pivce, one "zero" je valjda ok ali posle nje se osecam kao da se raspadam (isuvise otrova)... Poenta 4-5 MALIH!!! obroka dnevno, da zeludac ostane relativno male dimenzije, kad jedes i da hoces ne mozes da se uneses ogromnu kolicinu gluposti, redovno ga odrzavas i neces osecati da se izgladnjujes a u stvari unosis i do 3x manje kalorija. Voce pod obavezno, sta god ti se sviDZa, moze i neka cedevita ali samo kao dopuna. Bar 2-3l vode dnevno, pozeljno da 1l bude u obliku nekog caja... leto... home made ice tea... mmmm.
          3. Fizicka aktivnost... budi nemilosrdan prema telu... sto vise ga iscrpljujes (velikim brojem ponavljanja) bolje ce te slusati... bajs rulez, dnevno u proseku predjem 20km ali HIIT-om, http://en.wikipedia.org/wiki/High-in...erval_training , pozesljeni pojas i vruce pantalone... Teretana klasika, zgibovi, propadanja i ostalo po zelji... Ako imas vremena i za povremeno trcanje onda za relativno kratak period postajes mali zmaj =] Dalje se zna...
          Sad ce da krene pljuvanje
          Samo posmatram

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by IglIg
            1. Vaga...
            Evo moram oko ovoga da te napljujem To merenje svakodnevno ne govori ništa i smo će ga nervirati. Jetra u sebi sadrži rezerve koje hrane organizam kada ga usta ne hrane. Kada ponestane rezervi u jetri, onda počinješ da bivaš malaksao i ili ćeš nešto pojeti i nadoknaditi sve to ili ćeš se onesvestiti.

Svojim očima sam video kako mi se svoja težina smanjila 4.5kg za ~20 sati. Pošto neretko imam te seanse neredovnog spavanja ili nespavanja i neredovne ishrane. Otprilike je bilo ovako: fizička aktivnost, nespavanje, prijemni ispit, ceo dan na 35 stepeni na suncu, fiziča aktivnost sve to bez hrane i praktično ni malo vode. Posle svega polusvestan sam na vagi zaista video da imam 4.5kg manje nego sinoć, što me i ne čudi kakav mi je dan bio, ali je sva kilaža (fala bogu na tome) vraćena za dan i po. Tako da to svakodnevno merenje na vagi ne znači ništa.

Comment

• Skyline GT-R
              CBC Senator XXL
              • 13.02.2005
              • 806
              • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by stefanves
              Takodje kada se dize npr.benc, kako postaviti donji deo ledja?Ja se trudim da ga maksimalno pripijem uz klupu a da teret dizem grudnim delom.
              Tako je.Nemoj da parvis "most" kad radis benc.To rade napaljeni likovi da bbi mogli da se hvale kako dizu vise.Cim napravis most, raspoedjujes tu tezinu na jos 5 grupa ledjnih misica i to vise nije to.Drzi ledja uz klupu, i koncemntrisi se da sve ide na grudi.

EVENTULANO ako 7. ili 8.\zadnji ponavljaj bas ne mozes (ili ti malo fali) tek ONDA napravi most.

Comment

• reaper_HGT
                CBC Senator XXL
                • 05.09.2007
                • 888
                • Beograd

sve ovo vazi za do 150, posle toga morash da pravish most

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

pozesljeni pojas i vruce pantalone
                  nikakvu funkciju nemaju pojas i vruce pantalone, mogu vise stete da naprave nego koristi, telo ne topi masti po telesnim segmentima koji su vise utopljeni, tu se samo vise znojis, topljenje masti zavisi uglavnom od osobe do osobe i uvek deo koji se prvi nagoji poslednji gubi masne naslage.

Sto se tice mosta kod benca nije problem ako pravis most, problem je ako pocnes da se krivis i pomeras u levo i desno, most nije problem, cak sta vise ako ti je cilj velika kilaza na bencu je neminovnost.

Radis vezbe koje ce ti uvek aktivirati vise misicnih grupa odjenom, batali izolacione (radis samo jedan misic) vezbe, dokazano je da nemaju nikakvu svrhu.

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Ljudi, procitao sam sve, i moram reci da imam (ne)slican problem.
                    Svojim telom sam zadovoljan, imam 90-tak kilograma, izmedju metar i 85-90 (nikada me nije mnogo interesovalo), nisam nesto preterano krupan, ali imam stomak ( ma ne stomak, stomacinu, ckembe ), i sto me najvise plasi polako se povecava. Zadnjih par meseci me muci to sto cesto nespavam dovoljo, desava se da zbog posla par dana zaredim kafane, isto tako se desi da kasnim sa doruckom, za rucak ponekad jedem kuvano, strikno u 14h, a ponekad jedem sta stignem i gde stignem. Opet jednog dana sam fizicki dosta aktivan, a vec sutradan presedim ceo dan, a dan posle njega vozim ceo dan+obavezno kafana... Ah da, cesto se uhvatim da pijem guarane i koka kole, jedem cokolade...
                    Znaci nisu mi neki misici primarni cilj, niti neko veliko mrsavljenje, samo da malo smanjim zadnjicu i stomak.
                    Sta da radim, cesto sam uvece isuvise umoran za vezbanje, niti znam neke pravilne vezbe, kako da (kad mogu) uklopim ishranu?

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

@IglIg, hvala na savetima saznao sam stvari koje nisam pre znao.
                      @Sky, super znaci dizem pravilno

E sada da vam opisem aktivnost: znaci trudim se da uradim dnevno 3 serije: uskih sklekova(30 ili 40 komada), cucnjeva(10 komada), one vezbe za stomak(legnes, pa dizes noge 15 komada), i malo vezbam sa bucicom od 5 kg. Smatrate li da je to dobro?E da takodje dnevno prepesacim nekih 5 km.
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Skyline GT-R
                        CBC Senator XXL
                        • 13.02.2005
                        • 806

@CLD & Reaper

Apsolutno netacno.

Originally posted by reaper_HGT
                        sve ovo vazi za do 150, posle toga morash da pravish most
                        Nebitna je kilaza.Sta ima veze da li je 50, 150 ili 250KG.Zna se kako se vezba radi PRAVILNO.
                        Mora da napravi most KO?Onaj ko moze 150max da digne pa u tom pokusaju napravi most (mada i to nije realan pokazatelj snage).Onaj ko dize 180+kg na benc-u ne mora da pravi most ni sa 150kg

Originally posted by CLD
                        cak sta vise ako ti je cilj velika kilaza na bencu je neminovnost.

Velika kilaza ide sa snagom.Snaga se dobija pravilnom vezbom.A drugo, momak je reko da zeli da oblikuje telo.Znaci...kilaza je secundarna stvar,koja ce opet, doci sama od sebe (vezbom).

Benc je (glavna) vezba za grudi i zna se kako se radi.Pripi se uz klupu i guraj.Za ledja postoji 100 drugih vezbi.

Originally posted by CLD
                        Radis vezbe koje ce ti uvek aktivirati vise misicnih grupa odjenom, batali izolacione (radis samo jedan misic) vezbe, dokazano je da nemaju nikakvu svrhu.
                        Au choveche...sta si ti sad reko

Jesi ziv uopste

Comment

• reaper_HGT
                          CBC Senator XXL
                          • 05.09.2007
                          • 888
                          • Beograd

dobro, ajde izbaci 150kg bez mosta

Comment

• Antoaster
                            CBC Senator XXL
                            • 07.12.2007
                            • 343
                            • Beograd, Voždovac

Stefane sine slusaj sad. Te cucnjeve moze da radi i moja strina nego radi ti ovako. Kad zagrejes i izvuces noge radis iz cucnja, ustajes mai geri levom vracas se u cucanj zatim desnom i tako ponovo. Ili iz cucnja skok levi desni direkt i nazad u cucanj i ponovo. Kako bi amerikanci rekli pliometricki pristup. Ili siroki raskoracni stav, iskorak u stranu levu bez pomeranja stopala pa u desnu. kao ona fudbalerska vezba za istezanje samo veci broj ponavljanja. Ili iskorak u napred pa ponavljanja koliko mozes pa promena noge. Ili cucanj na jednoj nozi sa nekog uzvisenja, zidica, klupe. Nece ti trebati tegovi dugo za te vezbe.

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225
                              • Belgija - ranije Luna-Chico

ja ziv i znam sta sam rekao, a jel znas ti sta pises, to sto si procitao na nekom forumu ili cuo u teretani ne znaci da je tacno.

procitaj

Comment

• Skyline GT-R
                                CBC Senator XXL
                                • 13.02.2005
                                • 806

Ja sam vec napomenuo koliko sam zadnjih godina u teretani.Tako da nemam potrebu da CUJEM od nekog (i ako sma pricao sa pro builderima), jer ZNAM sta kakav efekat ima.

Ti ocigledno nisi ni uso u teretanu cim tako nesto pricas.

Comment

Working...
                                X