Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

matori reko sam ti. ja sam radio saxa takodje rucno i od jednom. odlepio sam ali najgore od svega je sto u se u jednom trenutku toliko smoris i umoris i oznjis da pocnes lagano da fuseris ali stvarno. zato je mozda bilje kao sto kazes uraditi iz dva ili cak tri puta. krov i donji deo vrata je naj gori. ovo sto moras da se propinjes a ovo dole sto moras da cucis.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Pa kada vozis kombije, ja nemam tih problema. Doduse, donji deo vrata...

Ja imam onu home varijantu za poliranje, volan look a like polirka iz Einhell-a, sljaka skroz ok za nanosenje zastite u vidu voska i polir paste. Samo, nisam jos uvek probao da prodjem sa p2000 neki deo i prepoliram, ne znam kako bi se pokazala...
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• radebgyu
        CBC Senator
        • 03.02.2009
        • 244
        • Beograd

Zoki sad bi trebao da uzmes VOSAK imas ga u Tempu i po drugim auto radnjama kosta oko 450din.Crveno pakovanje High Gloss Liquid
        naneses razmazes i samo malo poliras bez po muke se uklanja odnosno polira(nije tesko) i ti si zavrsio do proleca.
        Poz!!!!!!!!!!!!!!
        http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

imam neki Carplane Triplewax-polish .. kupljen proshle godine u tempu ili metrou .. tako neshto oko 300-400 din.. pa tju da ga nanesem .kad ga vetj imam da nekupujem nista drugo.
          Jel to mora posle svakog pranja da se stvalja (wax-vosak)? ..dali ga svako pranje potpuno spere ?
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• t-rex
            CBC Član
            • 06.12.2006
            • 42
            • NBGD

Ako peres auto ferijem ili nesto slicno za sudove ili sa beskontaktnim samponom onda moras svaki put da nanosis vosak.Ja imam vosak koji traje jedno 3 meseca kad ga naneses,sa mirisom jagode i banane.Sa mirisom jagode vosak se zove strawberry wet wax i auto ima izgled kao kad je mokar,a sa bananom (banana magic)ima sjaj jer u njemu ima banana ulje .Osim voskova postoje i polimeri koji se nanose i slicni su vosku i duze traju
            UNAGOGI

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

aj malo vise informacija... gde sta kako kolko itd... hvala

Comment

• t-rex
                CBC Član
                • 06.12.2006
                • 42
                • NBGD

1 galon ili 3.785 litara tog voska je 30 evra.Ja imam po galon od oba voska ,ko hoce da proba neka se javi,.Videcete rezultate ,auto je kao iz salona-pozdrav
                UNAGOGI

Comment

• radebgyu
                  CBC Senator
                  • 03.02.2009
                  • 244
                  • Beograd

Poz .
                  Sta da radim sa 1 galonom dali moze manje.Ja kupio kornjacu 0.5l pa mi ostalo vise od pola,a dosta je 2-3 puta godisnje voskirati.To se radi rucno ne masinski?
                  http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• nele1
                    CBC Član
                    • 04.07.2008
                    • 21
                    • banat

Originally posted by t-rex
                    Ako peres auto ferijem ili nesto slicno za sudove ili sa beskontaktnim samponom onda moras svaki put da nanosis vosak.Ja imam vosak koji traje jedno 3 meseca kad ga naneses,sa mirisom jagode i banane.Sa mirisom jagode vosak se zove strawberry wet wax i auto ima izgled kao kad je mokar,a sa bananom (banana magic)ima sjaj jer u njemu ima banana ulje .Osim voskova postoje i polimeri koji se nanose i slicni su vosku i duze traju
                    Koji je to vosak, proizvodjac?
                    Gde ima da se kupi?
                    pozz.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

proizvodjac je AutoMagic USA. Distributer za HR i SL je slovenac. Ne znam da li neko kod nas to uvozi ali cini mi se da sam negde video (mozda neki mega market tipa METRO) ambalazu tj nalepnica mi je strasno poznata.

Comment

• t-rex
                        CBC Član
                        • 06.12.2006
                        • 42
                        • NBGD

Ja imam oba voska,i mogu vam sipati u manju bocu koliko vam bude trebalo--pozdrav,kod nas nema automagic proizvoda jedino ih ja imam,zastupnik za balkan je moj dobar prijatelj-saradnik pa mi posalje kad narucim

A proizvodjac je AutoWax company Dallas Texas,a rangiraju se kao prvi medju profesionalcima
                        UNAGOGI

Comment

• nele1
                          CBC Član
                          • 04.07.2008
                          • 21
                          • banat

Koji je bolji za crnu metalik farbu?
                          Ako mozes da mi posaljes 1 bocu (0.5 lit.), javi mi na pp.
                          pozdrav.

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

T-rex Koliko kosta ova kanta auto magic-a?Ako ne moze odgovor ovde javi na pp.

Po preporuci drugara koristim autoshampom s voskom od Marex Pancevo i mogu reci da sam prezadovoljan.
                            Za te pare crna metalic farba mi se sija ko pasja m....a.

Comment

• The Punisher
                              CBC Senator XXL
                              • 01.03.2006
                              • 503
                              • Beograd Wozhdovatz
                              • Ford Taunus TC1

Originally posted by radebgyu
                              Evo ti link sa youtuba

A evo ti i direktan http://www.farecla.com/
                              Nemoras masinom da poliras moze i rucno samo traje. Pozzz!

Moze li da se nadje jos snimaka o masinskom poliranju? Tesko je recima opisati ovaj postupak, a i komentari onih koji se razumeju su da oni koji nikad nisu probali bi trebali da uzmu prvo da se vezbaju na necem, nekoj staroj haubi. Ovako, ako se nadje snimak kako treba i kako ne treba jos neko bi se verovatno "usudio" da proba.
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

Posto sam totalni laik o ovoj temi, interesu je me da li sampon sa voskom nesto vredi, tj da li daje neku zastitu i koliko traje ta zastita?. Auto jos ima dosta dobru boju ,metalik siva, ali bih hteo malo da ga sacuvam od vremenskih prilika i neprilika, nije garaziran . Ili je bolje kupiti vosak pa udri mile....Ako neko ima iskustva sa istim neka se javi.
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X