Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • t-rex
    CBC Član
    • 06.12.2006
    • 42
    • NBGD

Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

3M -schollconcepts,manzerna,ima dosta zakon pasti,ove su neke

Pozdrav
    UNAGOGI

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Koliko kosta ceo poduhvat? Inace je uradjeno za svaku pohvalu i preporuku...
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Da ne otvaram novu temu, smatram da spada ovde.
        Znali li neko koliki je ekscentar na d.a. (dual action) polirkama. Postoji jedna alternativa koja mi odgovara po broju opm, prečniku tanjira sa čičkom a ekscentar joj je 3mm ( u pitanju je ekscentrična kružna brusilica sa regulacijom opm). Ako neko zna, hvala unapred...

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Mislim da je veci od 3mm,ali te masine ne valjaju nista za poliranje.Kupi polirku koja vrti u krug kao brusilica.

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Jel misliš uopšte na dual action ili na ovu moju varijantu?

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Da,taj sistem je dobar za smirglanje boje i gita a za poliranje nije.Ima jeftinih polirki na buvljaku i po radjama tipa "wobby house"ali obavezno je probaj jer moze da bude da pise 1200W a kad je pristisnes uz lim ona stane,nema snagu.

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Ne bih se u svemu složio sa tobom. Ukoliko pogledaš na nekim web strana posvećenim toj tematici vidi se da su DA polirke zastupljenije o klasičnih orbitalnih. A npr porter cable ima 400W kao i sve ostale polirke tog tipa, a pritisak se na polirke ne vrši ili je u pitanju mali pritisak, svaki jači pritisak i eto ga burn.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Probao sam sa D.A. polirkom i ocajna je bila,mozda je losa firma,sta znam.Probao sam sa profi slajfericom za git,5mm excentar,i ista stvar.Nikad u svojoj karijeri nisam video da neko od mojih kolega koristi D.A. niti sam video da neki proizvodjac auto lakirerske opreme,auto boja,ili profesionalnih pasti za poliranje uopste pominje poliranje takvim "polirkama".To sam video samo po reklamama na TV-u i po auto perionicama,sto je cista kozmetika,nema tu niceg kvalitetnog.

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Svako iskustvo je od koristi, mada sam je zapeo za D.A. i uzeću je. Sa klasičnom rotacionom sam imao iskustvo, bolja je za cut od D.A. ali D.A. , po meni, bolja za holograme i za lite swirl marks. Videćemo još kad uzmem opisaću iskustvo. Bitan je i odabir paste/pasti i jastuka/jastučića.

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

U firmi imamo punto classic, 3 meseca star. Vozimio ga nas dvoje a po nekad i treći i svi smo pedanterija. Auto je opran jedno desetak i svuda sam naglasio da ne peru sunđerima i u gepeku ostavio novu rukavicu za pranje. To su poštovali do danas. Crni auto oprali su sunđerom (čitaj smrt za farbu), kada sam ga ugledao na parkingu malo se nisam onesvestio. Komplet auto u swirl marks! Ne gine mu mašinsko poliranje a praonici ukoliko to ne otkloni profesionalno tužba. Evo kako izgleda. Sramota

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

A od kada je to problem prati crni auto sundjerom? Sundjerom se najbolje pere. Problem je u pesku koji se nakupi u sundjeru,a aljkav perac ce to uraditi i sa tom Tvojom rukavicom ili s cime god.

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

U sunđeru se naljakše zadrži pesak i druga prljavština, a rukavice za pranje ili ti wash mitt ne zadržavaju u sebi, ili u mnogo manjoj meri u odnosu na sundjer razne kontaminacije. Naravno i rukavice su u stanju da tako nešto urade ali je to svedeno na mnogo manju meru. E sada da bi uštedeli u perionici, izbegnu bezkontaktno, pa samo puškiranje, sunđer i mer za suđe i udri. Na kraju se dobije nešto ovako.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Ma da,ali bilo bi ti skoro isto da nije tvoja rukavica nego njihova,to sam hteo reci (sve je do radnika,dok sam drzao perionicu odvojim im nekoliko sundjera i nekoliko jelenskih i nekoliko magicnih,sve za razne namene,i cim okrenem ledja vec peru sajtne sundjerom koji je za gornje povrsine...)

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Ma znam to je i najveći problem. Kad bi se poštvalo koji sunđer ispod a koji iznad lajsni sam sunđer uopšte ne bi bio problem. Ali šta ćeš, to se ne može izbeći u potpunosti ali se može smanjiti na najmanju meru.
                              I da pošto sam zaluđenik detailing-om (pa mi zato toliko smeta) i pratim dosta sajtova posvećenim gubljenu vremena uz automobile, na meni omiljenom sajtu u download sekciji posvećenoj članovima stoji ova sličica, a nalepljena je i na većini automobila članova foruma. Pozz

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

Uuu dobra... napravicu jednu za svoj auto, tj chubbs, mesto sto spijuniras daj odstmapaj to kod tebe tamo na ploteru
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X