Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milesoffs
    CBC Član
    • 01.05.2011
    • 10
    • Beograd

Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Evo da sada iznesem svoja iskustva
    Jedan deo haube sam izvoskirao/polirao onim sto sam pitao u predhosnim postovima (turtle wax, plava kutija). To sam cisto uradio da bi video kako se ponasa. Kada sam to zavrsio, nakon nekog vremena sam isprobao kako radi i sipao vodu na tom mestu. Voda je "bezala" istog trenutka, izgledalo je sve ok. Medjutim, sada kad je pala prva kisa, taj efekat je nestao. Pa da li je moguce da to traje samo do prve kise, zar ne traje to i po nekakoliko meseci, pa i do 6?
    Mada, mozda ja nisam lepo uradio to, ali nadam se da jesam, pratio sam sva uputstva koja su ljudi dvali na forumu, i ovom a i drugim.

Videcu sad kad stane kisa da opet probam, pa da vidim sta ce se desiti. Ovo me je bas razocaralo ....

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Nije moguće, trebalo bi da traje u najgorem slučaju ajde dva meseca. Nešto nije u redu a šta ne znam. Probaj da opereš kola, možda su bila jako prljava za vreme te kiše, mada bi i tada trebalo da leti. Koliko često pereš kola, i koji šampon koristiš?

Comment

• milesoffs
        CBC Član
        • 01.05.2011
        • 10
        • Beograd

pa da, nisu bila oprana, samo sam na odredjenom delu haube probao, cisto da vidim razliku, pa mozda zbog toga i nije se dugo zadrzao vosak. Opracu kola temeljno pa cu probati da izvoskiram cela, kad budem imao vremena. Pa sta znam, perem ih jedanput u nedelju-dve. Koristim neki sampon za automobile, cinimi se da on sadrzi malu koncentraciju voska u sebi.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

bez pranja adekvatnom hemijom i ciscenja laka glinom voskiranje je uzaludan posao !
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

I,koji je onda tacno naziv voska kod kornjace?Koji se jos voskovi dobri i po ceni pristupacni za nanosenje posle masinskog poliranja?
            viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Hvala,SLobodane.
              viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• APOGEE
                CBC Senator
                • 01.06.2005
                • 243
                • Beograd, Vracar

U pitanju je relativno nov auto iz potpisa , star 10 meseci, boja bela. Do pre 2 meseca koristio sam Arexon-ov sampon za rucno pranje i polir-vosak sredstvo, srebrno pakovanje, koliko se secam pominjana u uputstvu za rukovanje neka nano tehnologija. Uglavnom, bio sam zadovoljan, sampon korektno prao a sredstvo za poliranje-vosak bilo ok. Letos predjem na Sonaxove proizvode, sve crvena pakovanja, sampon slab, redak, lose skida prljavstinu i posle 3-4 uzastopna pranja nije u stanju da skida fleke od kise. Interesantno je da posle kise, ostaju kapljice koje kad se osuse ostavljaju braonkast obris koji je nemoguce oprati i jedini nacin da se uklone je uz pomoc sredstva za poliranje-zastitu (opet Sonax) . Imam utisak da sam sastav sredstva za poliranje se neverovatno jako vezuje za prljavstinu iz kise i da je jedini nacin da izbegnem ovaj neprekidni proces, stalnog pranja i poliranja laka, da predjem na neku drugu firmu kako šampona tako i sredstva za poliranje/voskiranje. Dali jos neko sa foruma ima ovako losa iskustva sa Sonax-ovim proizvodima?
                Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• boban1982
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2010
                  • 1106
                  • Batajnica
                  • SAXO VTS-BIC

Ja moj auto voskiram tecnim voskom koji traje odprilike 2-3 pranja,e sad svidja mi se to sto daje ekstra sjaj i naravno zbog cega ga i stavljam je da stiti lak.Ne dopada mi se to sto posle kise ostaju kapi po krovu i haubi kojima bas treba vremena da nestanu,a kad se osuse ostaju fleke kao i u tvom slucaju.Da bih to izbegao,kada ga uteram u garazu ja ga obrisem jelenskom krpom,naravno kada sam u mogucnosti da to radim.Jednostavno vosak skuplja vodu u kapljice i moraju ostati fleke kada voda ispari.Sto se tice sampona imao sam razne i dosta njih slabo pere i peni,tako da bi i ja da cujem neku preporuku...

Comment

• APOGEE
                    CBC Senator
                    • 01.06.2005
                    • 243
                    • Beograd, Vracar

Ma prosto nisam pametan u cemu je problem, do sada sam koristio bar 10 do 15 raznih vrsta pasta za poliranje/voskiranje, naravno posle svake kiše ostanu tragovi kapljjica ali posle pranja šamponom, fleke su se uvek skidale. Moguće je da je sastav Sonax-ovog sredstva specifičan i da jače vezuje čvrste čestice koje ostaju posle sušenja kišnih kapi. Btw, isprobavao sam skidanje fleka i tečnim sredstvom za pranje posudja, ali takodje bez uspeha. Druga mogućnost - da zadnja 2 meseca u vazduhu (BG-Vračar) je prisutna neka druga vrsta aero zagadjenja koju kiša pokupi iz vazduha, mada sumnjam. Definitivno, moram da predjem na neku drugu marku politure pa ako bude razlike, znači stvar je u tome.
                    Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Najbolje da se vratis na tu prvu koju si koristio pa ces videti rezultate.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Ne znam da li je ovo adekvatno mesto jel nije rec o klasicnom poliranju vec o uklanjanju ogrebotina. Naima imam desetak ogrebotina kako od tudjih vrata, preko onih koje su grane ostavile pa sve do onih od noktiju gde su rukohvati vrata. Slucajno sam dobio sledece sredstvo za uklanjanje ogrebotina pa ako neko ima iskustva sa istim nek kaze ili ako postoji neka bolja alternativa.

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Mislim da ćeš uspeti sa ovim, daj koju sliku ogrebotina da vidimo kako izgleda.

Comment

• slobodank
                            Moderator
                            • 26.11.2007
                            • 1338
                            • Stara Pazova
                            • Fiat Idea 14.16v lpg

Odg: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Sinoć rađen jedan yugić, slikao sam u jednom trenutku, nemam više slika poliranja, prva ruka automagic Power Cut Plus

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Odg: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Super je ispalo,a reci mi koliko dugo ostaje ispolirana povrsina,odnosno posle koliko vremena ponovo matira,predpostavljam da ima velike razlike na jugu sa duginom bojom i na nekom boljem autu sa nekom akrilnom ili metalik???

Comment

Working...
                              X