Malo brkas dimeznzije zato se i cene toliko razlikuju, evo ja cu ti dati pandam za 235/45R17 Dunlop Maxx TT je oko 13.900 din, dok se u dimenziji 225/50R17 ne radi Maxx vec samo TT
205/55R16 Maxx TT oko 9.500,00
205/55R16 Maxx oko 9.000,00 .... mozda budu i manje
Ni nama nije jasno po kojoj logici rade cene. Znamo samo da je od bitnijih faktora kolicina, znaci nesto sto je standardizovanije i sto se stanca u puno komada ide po nizoj ceni. Meni licno nisu jasne neke velike oscilacije u cenama odredjena dimenzija je sada skuplja u odnosu na proslu godinu , dok je u nekoj drugoj dimenziji jeftinija, ali drasticno cca 2000 dinara
Koristim dimenziju 195 55 15 i u početku nikako mi nije bilo jasno zašto je do 30% skuplja od npr. 195 65 15.....Video sam posle da pripada tipu niskoprofilne gume(ima onaj obod/ojačanje sa strane), ali kada sam trebao da menjam potrošene Michelin pilot primacy naježio sam se od cene(pre godinu dana bile su u verziji pilot exalto oko 13.000 din jer se pilot primacy više ne rade u mojoj dimenziji).
Krenem u Kemo impex da kupim dve Fulda carat progreso(bile su oko 7.000 din.) naletim na kolegu koji mi reče da malo sačekam, i tako mi čovek nađe Tigar hitris 2 kom. od "prijatelja" po ceni ukupno 70 eur(35eur/kom. ispale iz kamiona ). Pošto sam u startu bio dosta skeptičan i bez poverenja jer mi je u glavi bilo da su možda u nekoj žnj klasi pa uzeh samo dva kom. da probam(čovek je imao ukupno 6kom. u toj dimenziji). Nakon mesec dana nazovem čoveka da uzmem još dve ALI prodato.Od tada sam prešao sa njima nekih 20.000 km i sasvim su pristojne(ne računajući cenu za koje su dobijene). Kada sam poredio šaru od michelin pilot primacy i od tigar hitris skoro da su iste, okk kvalitet sigurno nije
Sada bih uzimao još dva komada ali ne znam šta bih. U pitanju je auto Citroen xsara 2.0 hdi.
Gledao sam neke Semperit speed life i one su oko 8.000 din.
Seriously cheap tyres for cars and commercial vehicles. Take advantage of what we have to offer. Unbeatable prices. Free delivery within the UK. Low price tire fitting services all over the UK. Simple to order. Range of payment methods available. Huge choice of tyres.
Comment