Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

S 4 je dobra baterija,najbitnija stvar pri kupovini akumulatora je da se odabere odgovarajuci za odredjeno vozilo,punjenje za tu bateriju mora biti adekvatno,najbolje je da se ode u servis pre kupovine akumulatora

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

Miljane
      taj je crko. Tako je bilo i kod mene. Navodno pise u uputstvu da kada je crn taj indikator ako ne pomaze punjenje, treba da se zameni cela tecnost u njemu... Ali ja sam kupio drugi...
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• Tandem
        CBC Početnik
        • 19.11.2008
        • 5
        • novi sad

Malo sam prelistavao forum pa sam se iz vasih iskustava odlucio sam se za exide.auto je golf III 1.8 Nadam se da ce me sluziti

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Re: Koji akumulator?

Originally posted by Miljan
          01.07.2008. kupio sam akumulator EXIDE X-tra+ XP02 50Ah 510A i platio ga 6000 din, posto je stari Black Horse 45Ah 400A posle 5,5 godina ispustio dusu. Posle tri meseca, i to po veoma toplom vremenu, nece da zavergla, prikljucim punjac na 5 minuta i upali ko mina. To je bila subota, vozen je auto, u ponedeljak ponovo nece, ja ga prikljucim na punjac, ostavim ga vise od 24h da se napuni lepo i posle pali bez problema. Proverim napon, alternator puni ekstra, 14,37-14,47V uvek, i na leru, nista ne vuce struju u mirovanju, sve ok.
          Posle 20-tak dana, malo hladnije bilo (oko 10-15C), ponovo nece, izmerim napon, 11,43V,
          Isti ovakav problem mi se javio sa akumulatorom koji sam montirao ni manje ni vise nego pre nedelju dana.Nedelju dana radio dobro.Prekjuce pao prvi sneg i on juce ujutru ni makac.Upalim na kablove,odvezem autoi kod elektricara,sve je ispravno,puni,nigde ne krade struju,sve je ok.Sutra nosim akumulator u servis ovlasceni za BOSCH-inace akumulator je BOSCH S4 od 74Ah.Sta li ce biti ako je akumulator "ispravan"?Stvarno sam zabrinut.Ne verujem da je punjenje slabo tj.da je akumulator prejak za auto(laguna 2,0i 83KW).Auto ima dosta elektronike,digitalnu klimu itd pa mislim da nije lose sto sam uzeo malo jaci aku(izvadio sam od 66Ah).Ili gresim?
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Izgleda skuplji akumulatori kod nas dugo stoje po policama, pa su i performanse lose.

Da li se vidi negde datum proizvodnje doticnog Bosch-a i Exide-a?

Comment

• nikolapanic
              CBC Senator XXL
              • 16.10.2005
              • 657
              • Petrovac

Proizvodnja 2008. a Trigema ga uvezla u novembru 2008.Akumulator bio na reklamaciji i utvrdjeno da ga nije moguce napuniti tj.da je neispravan.Treba da odem sad posle praznika da ga zamenim a ujedno i da pitam-kad uzmem drugi koji je inace "spreman" odmah za upotrebyu,da li da ga ipak stavim malo na punjac pa onda da ga montiram na auto?
              Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Montiraj odmah, naravno ...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Proizvodnja januar 2008 ili oktobar 2008?

Negde sam cuo da nije preporucljivo da aku stoji na polici duze od 6 meseci.

Comment

• E_K_V
                    CBC Senator
                    • 09.05.2005
                    • 220
                    • Podgorica

evo sad ja da pitam nesto posto doslo izgleda i kod mene vrijeme da mijenjam akumulator..inace imam alfu 156 2.4JTD...i akumulator sam dobio sa njom....ako se ne varam akumulator je star 2ipo godine i do ove nove godine kada sam ga bespotrebnim verglanjem ispraznio radio je bez problema...akumulator pojma nemam koje je marke sto ne bih ****o da prvojerim (neka marka na F, 72ah)...nego da nastavim..tada sam isprtaznio prilicno akumulator, ostavio auto preko noci sa slabim akumulatorom (temperatura oko -5 mozda i manje), ujutro ga upalio kod majstora i taj dan je sa njim vozeno preko 250km...a i prije polaska na put radilo je auto u mjestu preko sat vremena, po mom misljenju dovoljno da se pripuni, i od tada pa dio jutros sam palio bez problema...onda sam auto parkirao u petak vece i danas nista...manje od 48h i on je bio dovoljno prazan da ne mogu da upalim auto, da li ima nade da ga pripunim i probam da prezivi makar do ljeta...ili da ga odmah mijenjam, isto tako sta treba da provjerim na autu, jer sam primjetio da mi svjetla na autu oslabe cim se upali klima, da li je moguce da alternator ne puni koliko treba?
                    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• etibor
                      CBC Senator
                      • 12.05.2008
                      • 293
                      • Pancevo

Probaj da dopunis akumulator, stavi ga na punjenje najmanje 12 sati. Koliko ja znam kada upalis auto i ostavis ga u leru, alternator proizvodi taman toliko struje da ne vuce iz akumulatora, a da bi ga tako punio mora da ga vozis, a ne da stoji u leru.
                      I meni na Stilu kada upalim auto svetla malo slabije svetle sve dok ne pritisnem malo gas i ne podigne malo broj obrtaja. Kada jednom predje oko 1100 obrtaja primetim da se svetla malo pojacaju i to samo prvi put kada upalim auto, dok ga ne ugasim svetle OK. Kada ga ugasim i opet palim isto se ponasa.

Pozdrav.
                      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• E_K_V
                        CBC Senator
                        • 09.05.2005
                        • 220
                        • Podgorica

sad sam stavio akumulator..napunjen i pokazuje 12.55v, upalim auto popne se na 13.90v, upalim klimu, graijc stakla, duga svijetla i dodje na 13.80v i to sve na ler gasu.da li su to ok vrijednosti? posle sam ugasio auto, pa ga opet upalio...radio mozda minut i onda opet gasenje i mjerenje pokazuje 12.80v...moze li se iz ovoga zakljuciti ima li nade mom akumulatoru

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Moze se samo zakljuciti da ti dobro puni alternator. Premeri akumulator ujutru kad se ohladi.
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Dvojica kolega kupila letos Black Horse, mada sam ih ja odgovarao. Obojici im riknuo na ovoj hladnoci i isli su da reklamiraju.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• E_K_V
                              CBC Senator
                              • 09.05.2005
                              • 220
                              • Podgorica

Originally posted by M-power
                              Moze se samo zakljuciti da ti dobro puni alternator. Premeri akumulator ujutru kad se ohladi.
                              ujutro prije nego krenem na posao izmjericu opet....mada vidjecu i kako se ponasa na ovu zimu kad krenem da palim na temepraturi ispod nule

Comment

• milannik
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2004
                                • 1455
                                • Niš

Ja kupio bos, onaj plavi, suvi od 95 A, videcemo kako ce se pokazati... Btw. sap od 45 ampera terao 3 meseca, ali se brzo praznio na verglanju

Comment

Working...
                                X