S 4 je dobra baterija,najbitnija stvar pri kupovini akumulatora je da se odabere odgovarajuci za odredjeno vozilo,punjenje za tu bateriju mora biti adekvatno,najbolje je da se ode u servis pre kupovine akumulatora
Koji akumulator da kupim?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Re: Koji akumulator?
Originally posted by Miljan01.07.2008. kupio sam akumulator EXIDE X-tra+ XP02 50Ah 510A i platio ga 6000 din, posto je stari Black Horse 45Ah 400A posle 5,5 godina ispustio dusu. Posle tri meseca, i to po veoma toplom vremenu, nece da zavergla, prikljucim punjac na 5 minuta i upali ko mina. To je bila subota, vozen je auto, u ponedeljak ponovo nece, ja ga prikljucim na punjac, ostavim ga vise od 24h da se napuni lepo i posle pali bez problema. Proverim napon, alternator puni ekstra, 14,37-14,47V uvek, i na leru, nista ne vuce struju u mirovanju, sve ok.
Posle 20-tak dana, malo hladnije bilo (oko 10-15C), ponovo nece, izmerim napon, 11,43V,Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Proizvodnja 2008. a Trigema ga uvezla u novembru 2008.Akumulator bio na reklamaciji i utvrdjeno da ga nije moguce napuniti tj.da je neispravan.Treba da odem sad posle praznika da ga zamenim a ujedno i da pitam-kad uzmem drugi koji je inace "spreman" odmah za upotrebyu,da li da ga ipak stavim malo na punjac pa onda da ga montiram na auto?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
evo sad ja da pitam nesto posto doslo izgleda i kod mene vrijeme da mijenjam akumulator..inace imam alfu 156 2.4JTD...i akumulator sam dobio sa njom....ako se ne varam akumulator je star 2ipo godine i do ove nove godine kada sam ga bespotrebnim verglanjem ispraznio radio je bez problema...akumulator pojma nemam koje je marke sto ne bih ****o da prvojerim (neka marka na F, 72ah)...nego da nastavim..tada sam isprtaznio prilicno akumulator, ostavio auto preko noci sa slabim akumulatorom (temperatura oko -5 mozda i manje), ujutro ga upalio kod majstora i taj dan je sa njim vozeno preko 250km...a i prije polaska na put radilo je auto u mjestu preko sat vremena, po mom misljenju dovoljno da se pripuni, i od tada pa dio jutros sam palio bez problema...onda sam auto parkirao u petak vece i danas nista...manje od 48h i on je bio dovoljno prazan da ne mogu da upalim auto, da li ima nade da ga pripunim i probam da prezivi makar do ljeta...ili da ga odmah mijenjam, isto tako sta treba da provjerim na autu, jer sam primjetio da mi svjetla na autu oslabe cim se upali klima, da li je moguce da alternator ne puni koliko treba?FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
Comment
-
-
Probaj da dopunis akumulator, stavi ga na punjenje najmanje 12 sati. Koliko ja znam kada upalis auto i ostavis ga u leru, alternator proizvodi taman toliko struje da ne vuce iz akumulatora, a da bi ga tako punio mora da ga vozis, a ne da stoji u leru.
I meni na Stilu kada upalim auto svetla malo slabije svetle sve dok ne pritisnem malo gas i ne podigne malo broj obrtaja. Kada jednom predje oko 1100 obrtaja primetim da se svetla malo pojacaju i to samo prvi put kada upalim auto, dok ga ne ugasim svetle OK. Kada ga ugasim i opet palim isto se ponasa.
Pozdrav.Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
sad sam stavio akumulator..napunjen i pokazuje 12.55v, upalim auto popne se na 13.90v, upalim klimu, graijc stakla, duga svijetla i dodje na 13.80v i to sve na ler gasu.da li su to ok vrijednosti? posle sam ugasio auto, pa ga opet upalio...radio mozda minut i onda opet gasenje i mjerenje pokazuje 12.80v...moze li se iz ovoga zakljuciti ima li nade mom akumulatoruFERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
Comment
-
-
Moze se samo zakljuciti da ti dobro puni alternator. Premeri akumulator ujutru kad se ohladi.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Dvojica kolega kupila letos Black Horse, mada sam ih ja odgovarao. Obojici im riknuo na ovoj hladnoci i isli su da reklamiraju.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Originally posted by M-powerMoze se samo zakljuciti da ti dobro puni alternator. Premeri akumulator ujutru kad se ohladi.FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
Comment
-
Comment