Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Sve o centralnim bravama

drustvo, treba mi pomoc : kod kojih sve opela postoji ovakvo (identicno) motorce cent.brave za 5. vrata ? Originalno je crklo, pokusao sam sa univerzalnim, ali kod njih je onaj pokretni deo od plastike, a na originalu je metalni, precnika oko 3mm.

Jedino mi preostaje traganje po otpadima, a lakse bi mi bilo ako bih znao koja jos ( osim ascone) kola da gledam : vektra, omega, kadet...

Jos bolje bi bilo da neko ima ovako nesto na prodaju, a svaki konstruktivan predlog je dobrodosao.

ne pokusavajte da povecate sliku, posto je napravljena telefonom sa 0,000003 megapixela !!!

pozdrav
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• danijelopel
      CBC Veteran
      • 25.09.2007
      • 135
      • Vrsac

Ja na KADETT-u imam takav motor na gepeku i fabrički je ,tako da po otpadima potraži motor gepeka od KADETT-a.
      OPEL Kadett Beauty 1.4i + LPG-BRC AT 90E

Comment

• Zmaj KV
        CBC Senator
        • 05.10.2005
        • 202
        • Kraljevo

Zanima me kupovina (ako to uopste ima da se kupi u Srbiji) data bus modula koji mogu da povezem sa Excalubr AL 1000 E i Opel Vectrom C 2002`. Jel neko od kolega radio alarm i CB na njoj, ako jeste kako je resio CB na njoj?
        Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Imam jedno pitanje za poznavaoce materije :
          pokretni deo elektromotorceta brave sam namestio i radi super , ali deo ne ode do kraja, nego stane tako sto udari u prepreku, dodje otprilike do 2/3 duzine hoda. Kad taj deo dodje gde treba i stane, struja nastavi da ga gura jos bar 1 sec. pre nego sto se prekine napajanje.
          Jel smeta nesto ako je hod pokretnog dela motorceta skracen, u smislu eventualnog opterecenja centrale ili samog motorceta ?
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513
            • Bijeljina-Beograd Medakovic

naravno da smeta, jer dolazi do preopterecenja motora, sto izaziva njegovo crkavanje prije ili kasnije.
            Struaj dolazi na motor u intervalu od 0.5 sec, pa ako si ugradjivao dodatni alarm ili centralnu, prebaci pinove na 0.5 sec posto je mozda ostalo na 2-4 sec sto se koristi za sisteme sa kompresorom, i vakuum motorima

Comment

• bajce
              CBC Početnik
              • 21.07.2009
              • 2
              • Sabac

Hvala dandy!Poslusao sam tvoj savet i sad sve radi odlicno.Ko ugradjuje na starije modele,a ima fabricku centralnu,neka odmah zameni vozacevu bravu i nece imati muke sa povezivanjem.

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 513

ma ne mora da znaci da je samo kod starijih modela, recimo hyndai, toyota, i mnogi drugi koji imaju centralnu koja nije na daljinski iako se radi o novim automobilima nemaju motor u vozacevim vratima, jbg, stedi se gdje god moze...
                i imaju samo prekidac.
                ali u vecini slucajeva potrebno je samo dovesti jos dvije zice i motor ili se negdje cak mogu iskoristiti zice od prekidaca, posto se preko alarma moze iskombinovati da daje impuls i vozacevoj bravi preko dodatnog motora i ostatku sistema cb

Comment

• Peki1980
                  CBC Član
                  • 18.01.2009
                  • 18
                  • beograd - vrachar
                  • seat cordoba vario 1.4

vw golf 3 '97 godishte, nema centralnu a hteo bih da je ugradim. shta mi sve treba , shta da kupim i koje su cene? e da napomenem da ima excalibur alarm pa bi bilo lepo ako bi moglo da se cb poveze sa alarmom .
                  e da sad josh zanima me da li se cb povezuje samo na vrata ili moze da se veze da otvara i gepek .
                  unapred hvala
                  http://forum.seatklub.rs/

Comment

• dandy
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 513

moze naravno, sta ti treba, 3 ili 5 motora zavisno od broja vrata, desetak metara zice ,busilica, srafcigeri lemilica, izolirka (po mogucstvu i termobuziri) dobra volja i par sati vremena.

moze da se spoji sa alarmom, ali mislim da su skoro svi excaliburi sa malim izlazima tj moraju releji da se montiraju na izlaze, ili kupis gotov sistem cb koji prima pobudu sa alarma i sve radi kako treba. sad da ne idem u sitna crevca, imas sve u uputstvu alarma i cb koje kupis...
                    imas na b potoku sisteme kompletne cb za oko 10tak evra manje vise, nije neko najsrecnije rjesenje ali zavrsava posao, ostale varijante su skuplje i naravno kvalitetnije, pa zavisi sta zelis...
                    motori ukoliko se odlucujes za varijantu sa relejima su od 200 pa do par hilajda dinara po komadu,,,

Comment

• reska79
                      CBC Početnik
                      • 26.08.2009
                      • 1
                      • Auckland ,NZ

Zdravo
                      Moze mi neko objasniti kako instalirati cenralno zakljucavanje na Fiat Punto 2004 punto ima centalno na kljuc ,ali zelim instalirati daljinsko ,vec sam nabavio ceo kit , i motor za sofersku stranu tako treba mi sema ili da mi neko pojasni bolje ,hvala puno unapred ...

Comment

• dandy
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 513

kod fiata ide sistem sa negativnim ili pozitivnim okidanjem i oni obicno imaju motore u svim vratim aukljucujuci i vozaceva.
                        sve sto treba je na dvije od one tri zice koje odvojeno ulaze na dzek na bravi dovesti negativan ili pozitivan impuls sto ces lako provjeriti ispitivacem, kad skines bravu vidjeces da je jedna zica cini mi se stalno pod naponom, a od druge dvije jedna dobija napon kad se otkljuca jedna kad se zakljuca.
                        jbg ne mogu da popamtim kako to funkcionise na svim automobilima ali sustina je u tome.
                        vidjeces na semi centrale koju si dobio, zavisno od modela imas pozitivno okidanje preko jedne i preko dvije zice, ne znam koji je modul cb, pa da ti sad ne pricam sve varijante najbolje je da skeniras ili slikas uputstvo pa okaci, pa cu ti objasniti sta sa cim spajas, jer ima dosta tipova modula pa da nem latim prazni slamu

Comment

• armagedon
                          CBC Početnik
                          • 30.08.2009
                          • 1
                          • BG

Imam Opel corsu b s 5 vrata bez centralne brave,
                          kupio sam neko "*****" od centralne na buvljaku ima 2 daljinski i skakavac kljuc + 4 motorica
                          AL KHATEEB CL 104 (pishe Premier1 na kutiji)
                          jel ima neko shemu za ovo?
                          Gde da postavim centralu?

Comment

• rudic.m
                            CBC Senator XXL
                            • 30.07.2008
                            • 407
                            • Odžaci

Ja imam od centralne trackpro isto sa dva skakavca.Raspored zica je :crna(masa),crvena(stalna struja),pink(gepek),narandzasta,bela,zuta,crno-narandzasta,crno-bela,crno-zuta(ove su za povezivanje na motorice),plava(zmigavci).
                            POVEZIVANJE :narandzasta i narandzasto-crna na masu,bela na jednu zicu od motorica,belo-crna na drugu zicu od motorica,zuta i zuto-crna na struju akumulatora preko osiguraca od 7.5A.
                            viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513

ovo sto je rudic.m napisao je najcesca sema zica na centralnim bravama od ovih ajde da kazemo nizih srenjih klasa (u nisku klasu svrstavam one kineze od po 500 dinara, koji niti rade niti imaju kakvu fukciju, ali opet ljudi kupuju), i u sustini vecinom su to isti moduli samo imaju razlicite marke i oznake, ali je elektronika identicna, plocica cak istog proizvodjaca i rasporeda, tako da tu mena problema sa vezivanjem.
                              mali problem kod njih je brljavljenj daljinca koji hoce cesto da izgubi frekvencije i da postane nefunkcionalan,,,sad manje vise, to nema pravila, nekim traje goidnama, a nekima danima,,,tako da,,,kako se zalomi...

Comment

• nemanjafiat
                                CBC Član
                                • 19.11.2007
                                • 24
                                • Beograd

e pozdrav ...imam problem sa centralnom bravom na petim vratima tj gepekom...

kada otkljucam kola preko daljinca i otvorim vrata prednja i zadnja vrata ,auto se naravno nikada nije zakljucao sam ..ali kada otvorim prvo gepek auto mi se posle 15 sek zakljuca...sta moze da bude od kvara i kako da popravim...hvala

u pitanju je passat b4 karavan 1995

Comment

Working...
                                X