Centralna brava - ugradnja, iskustva, odrzavanje, problemi

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: Sve o centralnim bravama

Evo, javio se 1. problem na novoj centrali posle visemesecnog rada bez problema.

Izvod na centrali koji sluzi za paljenje migavaca prilikom zakljucavanja/otkljucavanja je prestao da daje znake zivota. Jel smem postojece diode (one koje idu prema migavcima) da povezem na pin koji daje struju samo prilikom zakljucavanja, a da dodam jos par dioda na pin koji daje struju prilikom otkljucavanja, a da ne za****m nesto , u smislu nekog opterecenja amperazom ili voltazom? Drugo resenje bi bilo neko servisiranje centrale, ali su one toliko jevtine da nisam siguran da li neko to uopste popravlja...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• rudic.m
      CBC Senator XXL
      • 30.07.2008
      • 407
      • Odžaci

Mozes preko dioda da povezes.Dve diode,jedna za zakljuc. i jedna za otkljuc.Ja hocu da povezem sirenu,ali mi uvek usfali dioda.
      viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• golf
        CBC Početnik
        • 23.09.2009
        • 1
        • BiH

Da li neko zna kako postaviti onu sipku od motorica za centralnu u Opel Asconu,pola dana sam izgubio i jos nisam kako treba postavio sipku od motorica jer mi ne ide glatko otvaranje i zatvaranje zato sto ne znam vise gdje zakaciti tu sipku ili kako je saviti da bi motoric radio glatko!!U pitanju su prednja vrata,na golfu sam za cas posla napravio sve ali na asconi pa Nikako..sto je jos gore nemam ni mjesta kako bi motoric stojao ravno..Totalno ludilo!!Ako neko ima kakvu sliku kako je postavljen motoric u Asconi u prednjim vratima od Srca bi mu bio zahvalan!!Pomagajteeeee!!

Comment

• charjek
          CBC Veteran
          • 20.09.2008
          • 191
          • Sremska Mitrovica
          • Jugo

Ljudi jel zna neko sta predstavlja ova crna zica sto viri iz glavne jedinice za centralnu bravu?Da nije to antena?Ja se izvinjavam ako je to vec negde napisano,ja nisam uspeo da nadjem!!!
          Zene su zakon, a muskarci uvek traze rupu u zakonu!!!

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

Jeste,antena.

Comment

• charjek
              CBC Veteran
              • 20.09.2008
              • 191
              • Sremska Mitrovica
              • Jugo

reci mi ako ja to sve stavim ispod instrument table hoce li biti to suvise zavuceno,pa nece dopirati signal mozda?
              zatim, dzek(od svih kablova) koji se nabija na centralnu jedinicu nece da se nabije. Sad nemam pojma kojom snagom treba,bojim se da ne polomim nesto!!!!JEL TO TAKO TREBA DA IDE TESKO?jednostavno nece a cini mi se da i nesto krcka kad bas guram jako...

Comment

• rudic.m
                CBC Senator XXL
                • 30.07.2008
                • 407
                • Odžaci

Naravno da ce dopirati.Njen domet je 50m ,pa i vise na otvorenom.
                Ili si pogresno okrenuo dzek ili pogledaj one iglice u koje guras dzek,da nije neka iskrivljena.

Comment

• charjek
                  CBC Veteran
                  • 20.09.2008
                  • 191
                  • Sremska Mitrovica
                  • Jugo

ljudi ostaje mi dve zice (bele i braon boje) viska na glavnoj jedinici!!!Da li neko zna za cega sluze?Kad otkljucavam odnosno zakljucavam cas je jedna +, cas je druga + (odnosi se na te dve zice)!!!
                  Jos jedno me muci- kad sam probao centralnu na betonu taster na daljincu za zakljucavanje je otkljucavanje i obrnuto!!!!Pre toga isto sam probao i bilo je sasvim normalno!!!Jesam li ja mogao to nesto da promenim nekako?????

Comment

• mikija
                    CBC Početnik
                    • 15.10.2009
                    • 4
                    • i tamo i ovde

pozz svima. Imam problem sa centralnom poslednjih dana ( nekad radi nekad nece) jel ima neko resenje, savet sta bi to moglo biti?

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 513
                      • Bijeljina-Beograd Medakovic

pa ili ti je baterija slaba na daljincu, ili su otisli mikroprekidaci u daljincu, ili je opet gubitak kontakta ili nesto slicno kod modula, moze da bude vise razloga,

Originally posted by charjek
                      ljudi ostaje mi dve zice (bele i braon boje) viska na glavnoj jedinici!!!Da li neko zna za cega sluze?Kad otkljucavam odnosno zakljucavam cas je jedna +, cas je druga + (odnosi se na te dve zice)!!!
                      Jos jedno me muci- kad sam probao centralnu na betonu taster na daljincu za zakljucavanje je otkljucavanje i obrnuto!!!!Pre toga isto sam probao i bilo je sasvim normalno!!!Jesam li ja mogao to nesto da promenim nekako?????
                      sto se ovoga tice, mislim da je to nemoguce nego si obrnuto spojio polaritet na motorima kad si probao
                      a te dvije dodatne zice su vjerovatno za siglanizaciju, sirene ili migavaca posto to vecina modula ima kao opciju

Comment

• charjek
                        CBC Veteran
                        • 20.09.2008
                        • 191
                        • Sremska Mitrovica
                        • Jugo

Pa kako da spojim te dve žice da mi sijaju žmigavci?Pošto,kao što sam rekao , kad se otključa jedna žica je +,a druga -,a kad zaključam samo promene polaritet!!!!!
                        Jel smem da zamenim baterije u daljincu???????Hoću li tako pobrkati neki kod????

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

imas ovde u temi objasnjenje kako se povezuju diode. Kupi 2 (ili 4) diode 1N54007 (u NI su 8 dinara komad), pa im spoj one strane koje nisu obelezene , pa to na izlaz koji daje struju kad otlkjucavas, a 2 druga kraja na po jedan od migavaca (moze na prekidacu za sva 4).

Onda sve to isto , samo spojeni krajevi dioda na izlaz koji daje struju kad zakljucavas. Mada bi trebalo da postoji na centrali izlaz koji daje struju i u jednom i u drugom slucaju, onda mozes da upotrebis i 1 par dioda samo na tom izlazu.

Kad bi meni neko ovako glupo objasnjavao, ja bi ga oterao u majcinu , bolje citaj temu od pocetka, pametniji od mene su cak i seme stavili...
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• charjek
                            CBC Veteran
                            • 20.09.2008
                            • 191
                            • Sremska Mitrovica
                            • Jugo

HVALA NA ONOM ISCRPNOM ODGOVORU NADAM SE DA CU USPETI DA URADIM (DA SPOJIM DA SIJAJU ZMIGAVCI) S OBZIROM DA NEMAM NIKAKVE AMA BAS NIKAKVE VEZE SA STRUJOM!

Jel smem da zamenim baterije u daljincu???????Hoću li tako pobrkati neki kod????posto mi je oslabila pa treba bas da pridjem da bi reagovala centralna!!!!

Comment

• glisalj
                              CBC Član
                              • 01.08.2008
                              • 69
                              • obrenovac

Originally posted by charjek
                              imas sistem sa direknim drajvovanjem motora(kit sistem)i nadogradnja na postojecu fabricku centralu.te dve zice se koriste za ovo drugo.slobosno ih izoluj ne tebaju ti.eventualno mozes prozore ako imas elektro okidati na njih pozdrav Dragan

Comment

• charjek
                                CBC Veteran
                                • 20.09.2008
                                • 191
                                • Sremska Mitrovica
                                • Jugo

Pa druze kako onda meni svi govore da su te dve zice za zmigavce (da se namesti da svetle pri otkljucavanju i zakljucavanju),a ti kazes da ih mogu slobodno izolovati? Ko je sada u pravu?

Comment

Working...
                                X