Problematika pražnjenja akumulatora!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmarko
    CBC Član
    • 13.03.2012
    • 36
    • Ruma

koliko znam vecinom kod takvih problema i ljudi nalaze problem sa tim aftermarket uredjajima. mada i ako si vidjao po temi nekad kvar moze da se javi i posle nekog vremena od kad ugasis auto. Imam par tih amper klesta i nemaju bas neku dobru tacnost pri malim strujama ispod 100mA-200mA mozda ona kineska uni t 210E mere i manje ali ona mere do 100A...
    Prvo proveri akumulator, mada sam vidjao i dobre koje posle nekog vremena stajanja izgube jednu celiju. Pa punjenje jer kod nekih novijih auta vidjao sam da se lampica od alternatora uopste nepali iako je crko alternator...
    imaju po youtube dosta dobrih snimaka i oni spominju kod novijih auta oko 50-100mA a kod nekih mozda i vise.

Comment

• observer
      CBC Veteran
      • 06.10.2005
      • 196
      • Novi Sad
      • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Juce su mi proverili auto u ovlascenom servisu. Kazu da je sve ok. Sasvim sam miran jer sigurno ne bi propustili priliku da me zezaju za aftermarket zastite, da su one kojim slucajem problem. Sad ako i rikne akumulator, bar se ne sekiram jer znam da je sa autom sve u redu (vuce struje koliko treba da vuce, mada su izmerili samo 5mA sto ne znam kako su uspeli ali me sad to vise puno i ne zanima).
      Sad samo da nadjem neki dobar punjac, ali o tome u drugoj temi.

Sto se tice samog alarma on jeste "aftermarket ugradjen" ali sam po sebi je prakticno "OEM" jer identicnu Cobru ugradjuju i po ovlascenim VW servisima, kada kupis kola kod njih i zelis da ti naknadno ugrade alarm.
      RFID imobiljzer je verovatno neka Kina ali sve je danas tako a sam po sebi ne bi mogao da bude glavni ****č struje.
      Last edited by observer; 18.01.2019, 17:17.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Da ne otvaram novu temu, hteo bih da preventivno zamenim akumulator na Scenic-u 2012.god. E sad posto ima start&stop sistem jasno mi je i kakav acu moram da kupim ali mi nije jasno sledece. Da li moje vozilo ima funkciju Regenerativnog kočionog sistema?? Nadjoh na netu da su to AGM akumulatori bez tecnog elektrolita, a moj je takav stari tj. fabricki.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Teško da imaš regenerativno funkciju kočenja u autu iz 2012-e.
          U Lidlu bio punjač sa 8 faza punjenja 5A, kao Ctek, 2000 dinara, ne može bolji a jeftiniji.
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Verovatno da regenerativnu funkciju kocenja, tako da ide "klasican" AGM akumulator. Od proizvodjaca sam uspeo da nadjem, Exide, Varta i Energizer. Ako neko ima neku preporuku ili zna za neku dobru akciju nek javi.

Comment

Working...
            X