Alarmi - generalno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Alarmi - generalno

Otvorio sam ovu temu da bi napravili opsti presek alarma koji se kod nas mogu ugraditi u ekonomskoj klasi.
    Napisite vasa iskustva sa pojedinim modelima.

Ono sto mene konkretno zanima je alarm scorpion, ovu temu do sada nisam pratio, tako da ne znam kako se pokazao, koje su mu mane itd. A dobijam ga za neku "normalnu" sumu (3300 din) bez ugradnje, tako da me zanima vase misljenje o isplativosti ove investicije.
    Uzgred jel zna neko cene sa ugradnjom razlicitih modela u nekom servisu?

Pozdrav | vujke
    while(!asleep()) {sheep++;}
  • vladabgd
    CBC Veteran
    • 01.01.2005
    • 132
    • beograd

evo i ja razmishljam da ugradim bash isti taj. i cena je tu negde.
    inache video sam ga kod druga kako radi i ok je pogotovu za te pare. e sad kolika je korist od takvog nekog alarma? po meni taj alarm nije nikakva prepreka za lopove vec bih ga uzeo chisto da mi neko ne obija kola iz ********ncije

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

Bitna odlika alarma je da li ima ili nema PLIVAJUCI kod....

Dakle, ima ih kod nas koji nemaju doticni, pa moze lako da se desi da ti klinac kao ja otvori i provoza auto....

dok ovi sa plivajucim kodom (HCS koderom) nisu bas laki za obijanje...

U sustini ostale stvari su im svima vise manje iste...

izlaz za bravu, sirenu i sl. jedino neki imaju podrsku za podizace stalkala i pager ili gsm gateway radi javljanja koja je zona "pogodjena" a to je vec extra klasa....

Pozdrav,

RAle

Comment

• KumM.M.
        CBC Član
        • 28.12.2004
        • 31
        • Loznica

Pa, evo Vujke,
        ja cu mozda malo duze ali pomoci ce ti (nadam se)?
        Radio sam u Stop Alarm Excalibur na Karaburmi 98.-99. god. nekoliko meseci da bi potom dobio licencu za "ovlasceni servis" ovde u Loznici.
        Odustao sam od otvaranja jer je nelegalna konkurencija ogromna, a niza sa cenama, itd.....
        Ugradjivali smo samo Excalibur, iskljucivo sa prekidom rada motora,
        skrivenim prekidacem i "javljanjem" vlasnika automobila nakon paljenja motora...
        Scorpio, koliko je meni poznato, nema senzore za pokrete u kabini, ima jednu melodiju, a nije mi poznato da li registruje promene pritiska(npr. kad prodje kamion pored auta, on reaguje)?
        Excalibur ima plivajuci kod, "Viper" radi na istom principu, samo je zvuk drugaciji(to mozes i da menjas, a i da dodas jos jednu sirenu-preporucujem), a mozes ga ugraditi od 50 eura(polovan) do 70-80 eura nov, sa ugradnjom.
        Preporucujem ti Viper(jer je redak) i Excalibur; ali, ali, oni ce ti sacuvati samo eventualni pokusaj kradje radija ili neceg slicnog jer oni ozbiljiji igraci premoscuju alarme dok kazes "sta bi".
        Prekid goriva ima prednost u odnosu na prekid struje; i mehanicka zastita i miran si.
        Puno toga ima ali vec sam vas sve udavio, tu sam za jos ponesto ako treba.
        P.S. AS Gile u Krnjaci sada radi alarme i muziku, a on je bio schef u stop-alarm(na Karaburmi; ne vlasnik, samo schef).Dobar je ali sigurno nije jeftin.
        Pozdrav
        I kad nisam aktivan,
        mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• KumM.M.
          CBC Član
          • 28.12.2004
          • 31
          • Loznica

Inace, alarmi bez senzora na pokret su vrlo lagani.
          Sruci se staklo, pokida se sve ono ispod volana i odvezes auto.
          Kod Excalibura, opet, obijes vrata;
          i, ako si vrlo brz, za tih 5-6 sekundi pocupas svu instalaciju ispod volana i gotovo.Ako cvrsto spavas, 5 sekundi te nece probuditi sigurno, a auto ode.
          Ne, ja sam posten covek,ne radim to, samo pricam tudja iskustva, to je Vujke trazio.....
          I ja sam mislio, da su tamo gde sam radio, sve sami lopovi ali ne;
          svi rade odgovorno i svi su posteni ljudi, cak sam im i rekao za to moje pocetno misljenje.
          Udavih vas ljudi, izvinjavam se;
          malo vise piva i eto, udavih. Sorry
          I kad nisam aktivan,
          mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Ne ne, slobodno pisi, tvoje iskustvo je dragoceno

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Kako mislis Kume da auto "ode". Mislis da ga neko odnese? Izvinite ako se neko nadje medju vama sto citate ali odvesti neciji auto znaci da nije bio ni "zasticen". Treba biti glup da se poveruje da dzidza-bidze pomazu puno. Iznenadjenja su vazna. Sistemi su poznati ali nepredvidljive stvari su "prave". Ljudi su naivni i mogu reci glupi (vecina) i zato lopovi profitiraju. Jeste li se ikada pitali kad kupujete auto za poreklo istog? Vazno je da je jevtin? Jel' tako?

Comment

• KumM.M.
                CBC Član
                • 28.12.2004
                • 31
                • Loznica

Ne, ne,
                dranix, nisi me razumeo.
                Upravo isto mislimo; zakljucak je da alarm nece zaustaviti "ozbiljnije igrace", kako sam vec naveo ranije, vec prekid goriva,struje, mehanicka zastita itd...
                Ja sam naveo samo neke grube nacine da se "preskoci" alarm, a znamo svi da se on lako blokira i neutralise lap-topovima.
                Ja sam sebi stavljao kombinaciju alarma, mehanicke zastite i prekida struje i posebno prekid dovoda goriva( stavis kandzu, prekines struju u kabini i prekines gorivo npr. u gepeku,aktiviras alarm i gotovo).
                Golfa II su mi ukrali 15. januara 2002.god.,nije imao nikakvu zastitu; ja sam se tu opekao i vise necu takve greske praviti.Moj auto sada moze samo da se i bukvalno odnese,odvesti se ne moze.
                Ako bi me zaskocili na ulici u autu, ziv sigurno ne bi izasao pa ako 'oce da puca, nek' puca!
                Vujke,prekid mozes i sam da napravis, sa najobicnijim prekidacem, od pegle npr. .Ipak, ako stavljas alarm, nemoj ukljuciti funciju da ON automatski prekida rad motora pri aktiviranju, nije bas pouzdano; jer, desi se da u toku voznje iz nepoznatih razloga(kvalitet) dodje do prekida rada motora, a ti npr. usred preticanja.Desavalo se, pricam iz iskustva.
                Opet sam vas udavio, pricacemo opet, ima jos toga...
                I kad nisam aktivan,
                mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

Hehe, vidim ja da cu da odustanem od alarma
                  Prekidac vec imam (x2) , vise sam hteo da stavim alarm zbog cd player-a, ali ono sto mi zbog prakticnih razloga treba je daljinac za centralnu bravu. Neka ideja za ovo?

poz

Comment

• Black Knight
                    CBC Senator XXL
                    • 13.10.2004
                    • 2020
                    • Novi Beograd, kicblo

a da vas ja pitam nesto u vezi kodiranih kljuceva...koj je tu spika?
                    i interesuje me na koji fazon:
                    dosao jedan covek, kupio astru Di 2.0 2000 god ali dobio samo jedan kljuc...posle nekog vremena odluci se da ga napravi...i nisam sigura gde na Merkatoru (starom) ode kod nekog coveka...i ovaj mu kaze da ce ga to kostati 100 eur (?!) - zasto? nisam siguran sta mu je rekao...bla bla...kao evo da vidis...ukuca covek na svom kompu nesto i rece mu da otvori kola...MA NI DA CUJU! ovaj stiska, stiska...nista...ovaj ponovo nesto ukuca, i ono proradi...e sad mene interesuje u cemu je fora?
                    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• KumM.M.
                      CBC Član
                      • 28.12.2004
                      • 31
                      • Loznica

Ovlasceni servisi su skupi za ugradnju, nekad i 2,5 puta skuplji
                      samo zato sto je "ovlascen".
                      Mada, ja nisam imao veze sa strujom( u autu, kuci, bilo gde);
                      gimnazija nema veze sa elektrikom; ali naucio sam nesto,ipak.
                      Npr., u golfa II ugradjivao sam, excalibur za 40 minuta sam, a ovi sto su radili na crno uvek kazu:Ostavi auto, bice gotov u "toku dana", prosto neverovatno, ne vidim nikakvu umetnost u tome.
                      Otprilike, Viper,Excalibur,Scorpio pa dalje... Dve sirene,razlicite i to je to sto se tice alarma( a moze i nesto posebno za vozaceva vrata,kao polu-alarm,na otvaranje vrata;pa nek se lopov zbuni; i odvojena sirena samo za to).
                      Znaci, na dva mesta svetluca u autu; na tabli i na vratima pa ako nije profesionalac sa lap-topom, odustace sigurno, a jos ga ceka da otkrije prekid struje pa kad se obraduje, ono mora da nadje i prekid goriva, a pre svega toga da skine kandzu.Alal mu vera ako je tako pametan,onda neka ga vozi...
                      Pozdrav
                      I kad nisam aktivan,
                      mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• KumM.M.
                        CBC Član
                        • 28.12.2004
                        • 31
                        • Loznica

Vujke, daljinac za bravu ovde kod mene ugradjuju poprilicno skupo,70 eura.
                        Ispade skuplje od alarma, a nisam upoznat koliko je siguran jer sve sto radi na daljinsku komandu moze da se provali.
                        Nisam upoznat sa tim, a skupo je, to znam, tako da ce to neko drugi mozda znati da ti kaze.
                        cesto pominju to u poslednje vreme ali ja u tome ne vidim neku sigurnost.
                        Pa, to je samo signal automatu da otvori ili zatvori vrata...
                        I kad nisam aktivan,
                        mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• KumM.M.
                          CBC Član
                          • 28.12.2004
                          • 31
                          • Loznica

Pa eto, on mu je caskom otkrio kod koji otvara automobil;
                          kad ga je promenio auto se naravno nije otvorio, pa mu je opet prelistao na stari i on je otvorio auto.
                          Fabricka zastita je "igracka "za prave profesionalce.
                          Neka on napravi jos jedan kjluc ali da stavi kandzu i toliko prekida u autu da se i sam nekad zbuni od njih.
                          Jedino tako ce mirno spavati.
                          I kad nisam aktivan,
                          mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nije bas pouzdano; jer, desi se da u toku voznje iz nepoznatih razloga(kvalitet) dodje do prekida rada motora, a ti npr. usred preticanja.Desavalo se, pricam iz iskustva.
                            ne bih se slozio. pricam iz iskustva da je ofrlje, fus, ugradnja na nestrucan nacin jedini uzrok. sam relej i nacin kako se on okida je izuzetno pouzdan i jako je tesko da u toku voznje tek tako sam od sebe rele otpusti iz cista mira, ili hira svejedno.

osim elektrike vazna je i mehanika zicane forme i kako se napravi zicana forma alarma za sa trreba i vreme i pedantnost i nesto iskustva.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

hmm, zna li neko kako je povezana fabricka centralna brava sa daljincem? pala mi je ideja da skinem sa nekog slupanog auta, recimo opel ili slicno, ali ne znam da li je posebna elektronika koja moze da se iskopca ili je u vezi sa imobilajzerom i glavnim ECU-om?
                              Da li je sa plivajucim kodom ili ne?

Pozdrav | vujke

Comment

Working...
                              X