Alarmi - generalno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Svojevremeno sam napravio gresku i kupio juga 45. Jednog kisnog dana posle silnog zezanja (nece da upali) cale odluci da promeni kablove. Nisam bio prisutan ali posle toga nije hteo da da ni znake zivota a kamoli da upali. To vece nestane mi jugic s parkinga Ja u soku jer nije mogao ni da upali. Prijavim kradju i krenem okolo da ga trazim. Posle nekog vremena nadjem ga u nekom prolazu.

Epilog:
    Momci su usli u juga. Da nebi pravili buku odgurali su ga malo dalje i pokusali da ga upale. Kada nisu uspeli gurali su da ga upale. Kada im ni to nije uspelo onda su izlomili sve sto je bilo lomljivo u autu

Mozda je bilo bolje da su ga upalili, mozda bi se malko provozali i ostavili ga negde netaknutog ko zna...

P.S. Nije hteo da upali jer je cale pomesao kablove (redosled )
    Kompletan enterijer sam kupio naravno na otpadu i auto je bio utegnut samo tako nista vise nije skripalo
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

@mfengineer zasto bi lopov uopste cupao metalni oklop vezivan lancem, kad moze samo plejer sa ona 2 kljucica da izvadi, i posle toga skine unijack koji ne pretstavlja problem. Jedino ako ga prethodno nisi kod srafovima zakucao u oklop, koji bez skidanja ili secenja kontrolne table neces ni sam moci da skines.
      Izlazi za zvucnike isto idu preko unijacka i dovoljno ih je izvaditi, osim ako nisi kacio zicu jednu po jednu, gde bi ti pri svakoj zameni HUa po slobodnoj proceni trebalo oko 3-4 sata. Cak i da okine 12V u izlaz steta nece velika...

Za alarm svaka cast, uvek treba imati backup sistem. Kako izgleda ta baterija i kog je kapaciteta (koliko dugo bez akumulatora moze da svira)?
      Da li je dopunjiva?

Sto se zastite tice najvaznije je ne eksponirati se, tj ne pojacavati muziku u blizini gde parkirate auto, ne ostavljajte plocicu na vidnom mestu, stavljajte tkaninu preko zvucnika, jer cete tim smanjiti sanse da im vas auto upadne u oko. Cak i da isterate svoje vratice se i razbice soferku, busiti gume, grebati kljucem... cisto da napakoste.

Comment

• mfengineer
        CBC Veteran
        • 24.06.2005
        • 145
        • Novi Beograd
        • Mazda 626 i-V6 2.5

Jedino ako ga prethodno nisi kod srafovima zakucao u oklop, koji bez skidanja ili secenja kontrolne table neces ni sam moci da skines.
        Upravo tako !

Za alarm svaka cast, uvek treba imati backup sistem. Kako izgleda ta baterija i kog je kapaciteta (koliko dugo bez akumulatora moze da svira)?
        Da li je dopunjiva?
        Baterije imajju da se kupe na buvljaku, proste NI-Cd baterije od 12 V , ova moja je od 2 Ah, puni se preko akumulatora tj alternatora... imam jos ugradjen relej, u slucaju da otkine klemu (+ / - ) relej odvaja bateriju od ostatka elektronike, tako da je prakticno nedodiriva. (to sam uradio kad sam skontao da ako lopov spoji kleme + i - sjebo bi bateriju )

A naravno ako se nameraci... doci ce sa slep-om i odnece ga ...
        MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

...osim ako nije XM recimo njega nece moci ni tako =]

Comment

• laki5
            CBC Član
            • 06.02.2006
            • 51
            • Kragujevac
            • citroen xsara

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
            Jedino ako ga prethodno nisi kod srafovima zakucao u oklop, koji bez skidanja ili secenja kontrolne table neces ni sam moci da skines.

pa dobro ajde malo edukacije za mene. Koji cu vam to kod srafovi? Kako to izgeda?

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

@laki5 Svaki standardni cd plejer se sastoji iz samog plejera i metalnog dela u koji se plejer uglavljuje. Znaci taj metalni deo se pricvrsti u centralnu konzolu (komandnu tablu) i to sprecava nasilno vadjenje (cupanje). Kad plejer udje u leziste, sopstvenim mehanizmom se zakljuca za taj metalni deo, i moguce ga je izvaditi samo uz 2 specijalna kljuca koji idu sa njim (ili uz malo vise prakse kao i svaku drugu bravu). Zbog toga proizvodjaci su dali opciju stavljanja dodatnih srafova koji povezuju oklop i sam plejer.
              Kod srafovi ili sigurnosni srafovi, su svi koji nisu standardni, tj koji ne mogu da se odviju standardnim srafcigerom, kljucem ili imbusom, vec samo specijanim. Ovako to izgleda ili

Comment

• laki5
                CBC Član
                • 06.02.2006
                • 51
                • Kragujevac
                • citroen xsara

Hvala na objasnjenju i slikama, e sad... Jasno mi je kako izlgeda kljuc za odvijanje onog poslednjeg, medjutim nisam siguran kako izgleda kljuc za ona prva dva. Da li je kljuc u odliku nekih klesta?... Ako dobro vidim glava na tim vijcima je cilindricna?...
                i da predpostavljam da ti kod vijci ima da se kupe kod nas.[/quote]

Comment

• Williams
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 556
                  • Beograd- Cerak

U radnjama gde prodaju ove srafove, sigurno se mogu naci i odvijaci istih. Ako ne uvek se mogu naruciti preko neta. Neki od odvijaca izgledaju ovako:

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

Originally posted by Black Knight
                    a da vas ja pitam nesto u vezi kodiranih kljuceva...koj je tu spika?
                    i interesuje me na koji fazon:
                    dosao jedan covek, kupio astru Di 2.0 2000 god ali dobio samo jedan kljuc...posle nekog vremena odluci se da ga napravi...i nisam sigura gde na Merkatoru (starom) ode kod nekog coveka...i ovaj mu kaze da ce ga to kostati 100 eur (?!) - zasto? nisam siguran sta mu je rekao...bla bla...kao evo da vidis...ukuca covek na svom kompu nesto i rece mu da otvori kola...MA NI DA CUJU! ovaj stiska, stiska...nista...ovaj ponovo nesto ukuca, i ono proradi...e sad mene interesuje u cemu je fora?
                    Ko god da uz kupljeni auto koji ima kod kljuc, ne dobije karticu sa kodom, ili jos gore dobije samo jedan kljuc, treba hitno da ode u ovlasceni servis ili kod stvarno proverenog prijatelja koji se razume, da bi mu promenili kod. Jer to je stara fora i najlaksi nacin kradje. Ukoliko "prodavac" zadrzi jedan kljuc, a kaze da je takav stigao iz uvoza (sa jednim kljucem), jednostavno ce vas pratiti neko vreme i kada dodje trenutak lagano uci u automobil i odvesti ga! Jer poznato je da vozila koja imaju kod kljuc, mogu biti otvorena i pokrenuta samo sa originalnim kod kljucem!!!

Inace sto se tice zastite vozila koje ima kod kljuc (centralnu bravu), najlakse se otvara tako sto se polupa celo staklo! A sto se tice zedera i ostalih azdaja, takva vozila "nestaju" uz pomoc "pauk - sluzbe"! Dodje kamionce natovari ga i posle strucnjaci resavaju stvar u svojim prostorijama. Naravno ovo se odnosi na profesionalce...
                    Izvinite za smaranje, doslo mi...
                    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Miodrag
                      CBC Veteran
                      • 31.08.2007
                      • 184
                      • Sremska Mitrovica

koji alarm da kupim i gde?

nista posebne, nikakve drke krke funkcije, nesto jednostavno jer naravno hocu da prodjem sto jeftinije. Gde ima tih jeftinih alarma, svi vrte neke cifre ~30e. sam bih ga ugradio, valjda ide neko uputstvo?
                      Gde i posto ima centralnih bravica?
                      hteo bih da povezem alarm sa cb da se ne cimam sa kljucem.
                      Da li uz te alarme ide sirena, kablovi i sve sta je potrebno za ugradnju?

pozz

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Idu naravno kablovi,sirena,daljinci,uputstvo itd.
                        To za 30 eur imas u Bg-u subotom na Bubanj potoku, a motorici centralne brave su po 200din
                        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Samo sto i nije neko resenje!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Miodrag
                            CBC Veteran
                            • 31.08.2007
                            • 184
                            • Sremska Mitrovica

kako mislis nije neko resenje, u kom smislu?

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Pa ne znam sta tu moze da nebude resenje
                              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Miodrag
                                CBC Veteran
                                • 31.08.2007
                                • 184
                                • Sremska Mitrovica

stvarno sta?
                                a gde ima da se kupi tako neki jeftini sa forom sto ima pejdzer i posto je to?

Comment

Working...
                                X