Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Naravno da nisi bacio pare...Pored toga u Gazeli su ok i usluga im je korektna. E, sad moram malkice da ti smanjim entuzijazam... Zamenski izduvi nisu 100% istog kvaliteta kao onaj u prvoj ugradnji, bez obzira sto se radi o istoj fabrici. U stvari, moze da se kupi, pakovan kao "ricambi originali" sa Alfinim znakom, ali to je besmisleno kupovati u odnosu na cenu 10 godina stare Alfe. Zamenski su obicno malo slabijeg kvaliteta. Sta to znaci - to znaci da umesto 6-7 godina traje 3-4, da ponekad moze da ima malu razliku u zvuku, ali zato ne kvari perfomanse i odgovara svim fabrickim normama. Tako je kod svih proizvodjaca i njihovih dobavljaca i to je najbolji kvalitet sto se moze dobiti za neke normalne pare.
    Ovim nista ne nipodastavam tog Vlastu, vidim da ga ljudi hvale, ali ipak italijanska fabrika koja godinama uz Bosal snabdeva Alfu mora da ima prednost.

Comment

• GT
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 337
      • Beograd

Hehehe, Vlasta i Imasaf...

Poenta je bila u ceni i sa druge strane u proizvodu koji je prilicno dobar, bar koliko sam mogao da ocenim, a ako cemu verujem onda je to moje uvo, takodje i sve ostalo je nepromenjeno!

Razlika je bukvalno duplo u ceni, kod Vlaste daju 2 godine garanciju na zadnji lonac, sto znaci da taj prednji (srednji) traje duplo duze po prirodi stvari!

Manaravno da nisi pogresio, ako ko voli original na Alfi to sam ja, ali dva za jedan... To je bila poenta moje price!
      "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• mickeyrs
        CBC Član
        • 11.01.2007
        • 21
        • Beograd
        • 146Ti

Originally posted by starac vujadin
        Naravno da nisi bacio pare...Pored toga u Gazeli su ok i usluga im je korektna. E, sad moram malkice da ti smanjim entuzijazam... Zamenski izduvi nisu 100% istog kvaliteta kao onaj u prvoj ugradnji, bez obzira sto se radi o istoj fabrici.
        Dobro, taj deo o kvalitetu sam saznao i ovde na forumu, mnogima ni Imasaf nije trajao mnogo duže od godinu-dve, pa me je to odbijalo malo, kao i cena, me?utim, kad su mi kod Vlajkovi?a rekli 10500 za dva lonca, 17000 za Imasaf mi i nije delovalo toliko skuplje, plus što je i kraj vizuelno identi?an serijskom, kod doma?ih bi verovatno trebalo da doplatim za neki fancy završetak. Možda grešim, ali mi se više svi?a da stavim nešto što je u fabrici sklopljeno i spojeno u celinu kao na slici nego da lokalni majstori vare lonce za koje nemam pojma kako su došli do dimenzija i karakteristika. Vide?emo koliko ?e izdržati.

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Na mom bivsem autu, Hondi, stavio sam komplet Imasaf izduv 2003. godine...evo i sadasnjeg vlasnika sluzi bez ikakvog problema. Platio sam ga 50% skuplje od drugih, ali nakon serije seansi kod vidjenijih "zanatlija" (imao sam problem sa izduvom jer se kod Honde vlasnici prave pametni pa vade srednji lonac da bi kao dobili koji ks vise pa upropastavaju ceo auspuh), jedan mi je dobronamerno rekao, da ga gazda ne cuje: "ako imas para idi kupi Imasaf i resi problem"...

Comment

• alf
            CBC Veteran
            • 26.01.2007
            • 156
            • Marinkova bara

Mali privrednici izradjuju izduve od aluminiziranog lima koji je sr..e kvalitet.Plus sto ti izduv promeni zvuk jer ne stavljaju adekvatan izolator u lonce.

Comment

• Dr.MoRo
              CBC Član
              • 27.11.2006
              • 31
              • Vrbas

Originally posted by mickeyrs
              Star?e, ti si moj novi idol. Svaki put kad pazarim nešto, utešim se tvojom porukom da nisam bacio pare.

Evo i fotke kako izgleda novi izduv, na žalost nisam snimio na vreme dok su stajali novi i stari jedan pored drugog da bi se videlo da su gotovo identi?ni.

http://img329.imageshack.us/img329/1559/dsc01260fp9.jpg
              Koliko kosta to zadovoljstvo sa slike?

Comment

• mickeyrs
                CBC Član
                • 11.01.2007
                • 21
                • Beograd
                • 146Ti

17420 din, sam izduv je 16950 i još dve neke stavke 105 i 365 din, cenim ugradnja i nosa?i.

Comment

• Dr.MoRo
                  CBC Član
                  • 27.11.2006
                  • 31
                  • Vrbas

Originally posted by mickeyrs
                  17420 din, sam izduv je 16950 i još dve neke stavke 105 i 365 din, cenim ugradnja i nosa?i.
                  Iskreno to nije da se ne isplati,bolje uzmes novo i da te glava ne boli,a ne posle vijas majstore za garanciju,svadjas se,nerviras,jeste da na manufakturni ustedis oko 100 eura ali ne ispalti se,barem ja mislim.
                  TNX na ceni.

Comment

• alf
                    CBC Veteran
                    • 26.01.2007
                    • 156
                    • Marinkova bara

Imam problem,kada povucem rucicu za pranje vetrobranskog stakla,prskalice bacaju tecnost ali brisaci ne rade.Kada god hocu u voznji da operem soferku, moram da ukljucujem/iskljucujem i brisace.Ovo se desava sa prednjim brisacima,zadnji brisac radi normalno.Zna li neko u cemu bi mogao biti problem.

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Verovatno je neki automat za brisa?e. Gde se nalazi, nemam pojma .
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• alf
                        CBC Veteran
                        • 26.01.2007
                        • 156
                        • Marinkova bara

Ne znam radilo je sve normalno,dok mi radoznalci nisu cackali po podesavanjima brisaca.Sve ostale funkcije rade normalno,ali kada rade prskalice,ni makac.

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Gde da nadjem amortizer za moju Alfu(145 1.7 16v). Zvao sam u NS-u onu autoitaliu i ricambi u zemunu i kazu nemaju ali mogu da pogledaju.
                          Jesu to gasni ili uljni i koliko para otprilike?

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

E da i pmagajte oko te seme instalacije za radio, nemam muziku popizdecu( dobro imam DOHC boxer-a...)

Comment

• milosh024
                              CBC Veteran
                              • 07.08.2006
                              • 184
                              • Subotica

Poz! Ja sam pisao gore o amortizerima, chekiraj par stranica pre....sve u svemu imas vise opcija: - kayaba su ti oko 120 e komad, a globo italijanski duplo jeftiniji.....imas i komentare clanova tamo vezano za ovo pitanje, a cini mi se da taj Globo predstavlja dobru kupovinu.....

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2004
                                • 1915
                                • ZR

Gde da nadjem te druge?

Comment

Working...
                                X