Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milos
    CBC Senator XXL
    • 12.05.2005
    • 700
    • Beograd, carraburma

zavisi koliko piski ulja na semeringu, obicno samo bude masno i prljavo zvono, ne zamasti korpu i lamelu (to bi trebalo da lije onda)... pogledaj kad stanes na leru na radnoj temperaturi koliko kaplje dole... ako ne kaplje nesto mnogo mozda bi uz neka minimalna dolivanja i isterao tu kilometrazu...

ili mozda da probas da sipas malo gusce ulje, pogotovo leti!

p.s. da li si siguran da ulje dolazi sa semeringa? mozda glupo zvuci, ali proveri srafove kartera za svaki slucaj ako nisi 100% siguran odakle dolazi ulje!

Comment

• GT
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 337
      • Beograd

Nisam bas siguran odakle dolazi, ali sve mi govori da je taj semering i nije bas previse, tacno se vidi da je pomalo vlazna dole sto u ovom slucaju i nije plus, ali i ja mislim da ce da progura jos toliko...

A sto se tice tog kvacila, koliko bi trebalo da pregura ovo fabricko na njemu?! Ja sam ocenio da bi trebalo biti oko 120 000, ali opet nisam siguran...
      I kako se resiti tvrdoce istog?! Je li i to znaci da je ono pri kraju, ili nesto u vezi ulja, cilindra i tih stvari koje su ovde dosta pominjane, ali mi nisu bas najjasnije?!
      "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Imammoo li na 145\6 Caster po default-u, znaci nagib amortizera napred?!
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• milosh024
          CBC Veteran
          • 07.08.2006
          • 184
          • Subotica

pitanje

Pozdrav drustvo!
          Da li je neko imao nekih problema sa prekidacem sa kojim se pali ventilator? znaci nesto mu se desilo i nece da radi uopste, a pri prelasku preko rupa i slicno ukljuci se na max i radi kratko pa se opet iskljuci...pretpostavljam da je kontakt ali u slucaju da nije gde bih mogao da nabavim novi i koliko eventualno to kosta.....hvala

Comment

• Milos
            CBC Senator XXL
            • 12.05.2005
            • 700
            • Beograd, carraburma

probaj prvo sa ciscenjem, imao sam slican problem...
            ako ne, 063223334 chaki!

Comment

• alf
              CBC Veteran
              • 26.01.2007
              • 156
              • Marinkova bara

Ja sa druge strane imam problem sa recirkulacijom vazduha u kabini.Kada pokusam da ukljucim prekidac, on uopste ne reaguje.Ne pali se kontrolna lampica niti se cuju klapne da se zatvaraju .

Comment

• GT
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 337
                • Beograd

Osigurac?! Prekidac?!
                "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• mickeyrs
                  CBC Član
                  • 11.01.2007
                  • 21
                  • Beograd
                  • 146Ti

Izduv za 146ce

Bio danas u Gazeli (Imasaf) da vidim šta i kako oko izduva pošto mi se raspada zadnji lonac, a i onaj ispred njega nije najsjajniji... I imaju na lageru ceo taj set, ali za 97+ godišta i taj ima 3 lonca dok ovaj kod mene ima 2 (gledao u šemu u katalogu) i neke dve proširene cevke ispred (ajd jedna za cat, ali šta je druga? ) i majstor mi je predložio da se stavi taj sa tri lonca, naravno, skratili bi ga za taj prvi lonac, ovo ostalo mi deluje kao da je isto. Koliko se razlikuju izduvi izme?u ova dva godišta, vidim da je u katalogu ovaj za 145 QV i 146Ti razli?it od ostalih modela za generacije 95-96, cenim jer su tad ostali bili boxeri , dok ovaj drugi koji imaju piše da je za sve modele sa TS motorima od 97+ i vizuelno su sli?ni, koilko je to mogu?e oceniti sa šeme. A taman sam prelomio da istresem kintu tamo kod njih, sad nisam siguran koliko sklanjanje tog prvog lonca remeti normalan tok izduvnih gasova, srednji i zadnji verovatno nemaju identi?ne karakteristike kao kad su sami na starijem modelu? Sve u svemu, stavljati ili ne?

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

Vec sam u nekoliko navrata rekao da sto se mene tice izduv nikako ne treba dirati i to iz vise razloga!
                    Prvi je naravno odnos gomile stvari i da ne davim sada, u 90% slucajeva pokvaris vise nego sto dobijes, kako majstori kazu:"Malo ce ti slabije ici uzbrdo" znaci manje obrtnog momenta i uglavnom kad se dira izduv onda mora i usis, a opet kazem to je mnogo velika komplikacija da bi se teka tako odokativno radilo!

Drugo, u pitanju je Alfa i nema sta da se doradjuje sto se tice zvuka, znaci na'rani svinje i ne diraj nista! Neki ce reci da nije tako, ali opet kazem ja iznosim svoje misljenje!

Vec sam ti pomenuo jednom prilikom Vlastu i auspuh servis! Lepo je sto hoces da stavis Imasaf ali mislim da je malo preskupo i nece ti trajati nista duze od ovog sto bi eventualno stavio kod Vlaste! S tim sto ces da nagadjas je li original ili ne, ovako momci odrade sve kako je bilo i plus imas 2 godine garanciju!

E da te ne ubedjujem vise, pomocicu ti i ja kod mene imam samo dva lonca, to sam skoro saznao i iznenadio sam se, znaci katalizator i prednji i zadnji lonac!
                    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• mickeyrs
                      CBC Član
                      • 11.01.2007
                      • 21
                      • Beograd
                      • 146Ti

Ajd da dopunim, kod mene je ipak bila verzija izduva sa 3 lonca (gledao sam u ePer, ima nekoliko varijanti koje su ugradjivane u prve dve generacije 146ca) pa su samo skinuli stari i ušrafili novi. Tako da je dilema rešena. A i nabavka.

PS. Moram da priznam da ovaj gigantski thread od 145/146cama nije baš najpregledniji iako pomaže da se sve ima na jednom mestu, tome bi ipak trebalo da služi soba o 145/146/155/164 modelima, a ovde da pitamo pojedina?no po temama umesto sve u jednoj? Ja postavio ovde pitanje jer je odgovaralo postoje?em naslovu, mada mi deluje nepregledno, šta mislite?

Comment

• mobtel
                        CBC Član
                        • 31.08.2006
                        • 62
                        • Kikinda

na kojim mestima se nalaze brojevi na sasiji 146-ice?

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

slika motora je 1600ccm 120ks
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• mobtel
                            CBC Član
                            • 31.08.2006
                            • 62
                            • Kikinda

super

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Lepo je sto hoces da stavis Imasaf ali mislim da je malo preskupo i nece ti trajati nista duze od ovog sto bi eventualno stavio kod Vlaste! S tim sto ces da nagadjas je li original ili ne, ovako momci odrade sve kako je bilo i plus imas 2 godine garanciju!

Imasaf je fabrika koja pravi auspuhe za Alfu za prvu ugradnju. Znaci, logican izbor...

Comment

• mickeyrs
                                CBC Član
                                • 11.01.2007
                                • 21
                                • Beograd
                                • 146Ti

Star?e, ti si moj novi idol. Svaki put kad pazarim nešto, utešim se tvojom porukom da nisam bacio pare.

Evo i fotke kako izgleda novi izduv, na žalost nisam snimio na vreme dok su stajali novi i stari jedan pored drugog da bi se videlo da su gotovo identi?ni.

Comment

Working...
                                X