Alfa Romeo 145/6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milosh024
    CBC Veteran
    • 07.08.2006
    • 184
    • Subotica

Zapazanja

Pozdrav ljudi, evo da se javim, konacno sam ubacio nove amortizere u moju Alficu....odlucio sam ipak da idem na neku ekonomik varijantu, zato vam i pisem, ako se neko odluci za istu da zna....amortizeri su wktory (tako pise na kutiji) inace italijanski, OSRAV group....posle zamene presao sam nekoliko stotina kilometara, isto se ponasaju kao moji stari dok nisu propali....prvi utisak za sada dobar, nastavicu sa opisom kad se situacija bude malo razvila ....inace ono sto mogu da povrdim je da bez problema nose brzinu od 200km/h, provereno sa tri dushe u autu prilikom odlaska na NS skup....pozz

Comment

• zivorad
      CBC Član
      • 14.05.2007
      • 25
      • Zajecar

Re: Zapazanja

gde si kupio te amortizere i koliko para, ako nije tajna?

Comment

• milosh024
        CBC Veteran
        • 07.08.2006
        • 184
        • Subotica

Amortizeri

Nije tajna, u Ricambiju u Beogradu, cena im je cini mi se 4900 dinara komad, gasni su.....sve u svemu sa city expresom me je izaslo nekih 10.500 za dva komada, na kucnu adresu.......

Comment

• Majstor BOB
          CBC Senator XXL
          • 27.04.2006
          • 340
          • Zemun

Protokomer .. 2.0 16V... znam da postoje neki kineski... e sad ... koliko su para... da li vredi i na kraju gde ima da se kupi? Slično tj skoro isto pitanje je bilo već postavljeno ali nedorečeno... zato neću da otvaram novu temu.. mada ako budem morao...

Dakle da li da uzimam kineski protokomer.. koliko je para i gde ga ima?

za i protiv... pare nisu problem... para nema

Astra GSI

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Cini mi se da je nas frend M-Power rekao(napisao) nekom prilikom da ih moze nabaviti.Cena oko 6.000 (dindzi,naravno) ako se dobro secam.Oridjinali treba da je about 150-60 cvrste valute .Dalje,tudje iskustvo ,@viktorpop ga je ugradio i bio zadovoljan radom.Sve u svemu i sobzirom na vakum LPG "in the red beast" ja bih ga verovatno "kushao" za tu kintu poshto pare nisu problem(nema ih ).
            Pozz.

p.s.
            Josh neko ???

Comment

• Majstor BOB
              CBC Senator XXL
              • 27.04.2006
              • 340
              • Zemun

OOooo Grazie tante Don Flavio
              Astra GSI

Comment

• spanjeli
                CBC Senator XXL
                • 17.09.2005
                • 532
                • Nis

Gde mogu da kupim providne stopke za moju 145-icu?
                Nemojte samo da mi kazete na ebay-u,mislim ovde kod nas!
                Originally posted by Sheta_Junior
                Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Imash ne e-bay.

Shalim se, pogledaj u prodavnici "Gang Land" ili Trion (sve to u BG)... Ima ih na netu, proshnjuraj za njihove adrese.
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Azrael
                    CBC Senator
                    • 29.06.2006
                    • 278
                    • Kragujevac

A mozes i da pitas Duxija posto on na svojoj 145-ici ima providne stopove!

Comment

• Kiza71
                      CBC Početnik
                      • 29.07.2007
                      • 2

Svecice

Ovaj forum predstavlja najbolju definiciju zajednickog razmisljanja na zadatu temu. Ne samo sto saznajemo nove stvari i ucimo iz gresaka, vec dolazimo do potpuno novih saznanja iz oblasti omiljnog auta i svih trikova opravke, kao i "kvalitenih" servisera.
                      Ovo je moj prvi post na forumu, ali ce svakako biti pocetak.
                      Naravno, pitanje za start: da li je moguce da svecice prave odredjene probleme pri startovanju motora? Naime, zamenio sam svecice (stare NGK BKR6EKPS) novim Champion BRC6YCC i osecam pri jutarnjem paljenju izvesnu oscilaciju u radu motora. To traje nekih 2-3 sec, nakon cega slozi rad i sve je ok. Ne mogu da verujem da su NGK toliko osetno kvalitetnije od Champion?!
                      Pozdrav svim zaljubljenicima u Alfe (posebno 146)
                      Kiza

Comment

• Kiza71
                        CBC Početnik
                        • 29.07.2007
                        • 2

Svecice ispravka

Izvinjavam se zbog pogresne oznake (zadnjeg slova) na NGK svecicama.
                        Naravno da je oznaka NGK BKR6EKPA
                        Kiza

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Moras da se predstavis u temi za to namenjenoj...

A sto se tice svecica ne bih znao da ti odgovorim, ali znam da je Milos imao te iste cini mi se i da je primetio malu razliku u performansama, e sad da li bi trebalo da se tako ponasa, verovatno ne!

To me malo podseca na ono cuveno majstorsko:"To je normalno za Alfu"!
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• bojanTI
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2006
                            • 870
                            • Pancevo

Da...

Skinuo sam katalizator...
                            Sve nesto osluskujem i pokusavam da cujem sta se desava, jer stavio sam mali neki loncic da ne zvoni i zaista ne zvoni, ali kao da je malo dobio otvoreniji zvuk, vise frekvencije su izrazenije i malo je reskiji, tek na 7k rpm zazveci ponekad i samo malo kao da je kamencic udario u lonac...

Sto se tice odziva na gas, pa... Cini mi se da je maaalo elasticniji dole do 3k rpm, ali zato posle 4k (gde je ranije pocinjao da malo davi, sto je bilo van svake logike jer tu mu je peak obrtnig momenta, za sta sam ja okrivio varijator ) dobije onu pravu snagu i tu vuce jos jace sve do crvenog, a sada se jasno oseti od 3k pa do 4k kako raste snaga!
                            U sustini nista radikalno bolje ili drugacije, ali eto tek da se primeti...
                            Mozda sam trebaod a stavim cevku umesto tog lonca, ali to je vec znak pitanja da li bi zvonilo ili ne, a to me nervira mnogo, kao one Honde i ostali Japanci kad zazvece!

Eto tek onako konstatacija...
                            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• alfaskorpion
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2007
                              • 361
                              • Smederevo

... koji su prvi znaci zapusenog katalizatora?

Comment

• bojanTI
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2006
                                • 870
                                • Pancevo

Pa... Slabije vuce, vise trosi, ali sumnjam da ces to moci da osetis, nego prvo i osnovno je da se greje vise od ostalih lonaca na auspuhu, e sad... On je i najblize motoru pa...

Jel skidao jos neko, ustvari jel stavljao samo cev umesto njega, kako zvuci tada?!

Comment

Working...
                                X