Chevrolet Epica 2.0 R6 24v generalka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Moze jedno pitanjce, da li cep tokom voznje treba da radi olaksavanje pritiska iz sistema, i koliko cesto, ili je on tu kao osigurac u slucaju previsokog pritiska?
    Inace stavio sam jedno novo zamensko crevo, sto koriste za plinske insalacije, dok ne stignu ova originalana.

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Ne treba da ispustas pritisak iz sistema on MORA da ima pritisak,cep je tu da odreaguje ako se pritisak poveca preko vrednosti koja je na njemu naznacena.
      Takodje,mozes sipati i kisnicu unutra,ako je sistem pod pritiskom od 1 bar-a,NEMA kljucanja vode na 100 stepeni vec na 119...
      Antifriz nije tu samo zbog povecanja tacke kljucanja vec zbog zastite motora od smrzavanja,korozije...

Comment

• bax76
        CBC Senator XXL
        • 07.11.2006
        • 605
        • BG

Sredio sam vodu izgleda, 2 creva nova, jedno skraceno, i na jednom nova selna. Imao je par iz domace radinosti koja su se bila skamenila...
        Sad sam uzeo Gm creva.
        Cep je takodje sredjen.
        Zadnjih par 100 km, nema curenja, nema gubitka vode, sistem je pod pritiskom. Temperatura je oko 90 u voznji, dok je kad stojim od 96-100 stepeni.

Isao sam kod plindzije zbog velike potrosnje Brc, i on je radio neko stelovanje, ali kaze da trebaju nove dizne, jer su trenutne prevelike....

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Jedna bobina je crkla.
          Izvadio sam staru svecicu i izgleda kao da su fabricke, iridijumske.
          Po knjizici pise da se menjaju na 160.000km, i za ove moje se vidi da su vec vadjene iz auta.
          Auto je trenutno na 120.000km.
          Koje svecice staviti umesto ovih starih, kad su vec krenule da crkavaju bobine.

U fabrickom katalogu od auta, su jednokrake iridijumske NGK IFR6E11 set kosta 12.000din.

Takodje je jedan model trokrakih odgovarajuci po NGK katalogu, i to NGK 6992, njihova cena za set je 3600 din.

Posto se auto vozi na plin sta mi je najpametnija opcija, osim onih za 12.000 din, to mi je previse.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ako uračunaš da bilo koje normalne (bakarne) svećice imaju vek trajanja do 25.000 a i to je diskutabilno onda iridijumske nisu skupe... 5-7 odlazaka kod majstora ili da ih sam menjaš i toliko ih puta kupiš... Neodgovoarajuće svećice (ili loše) pokvare bobinu pa je i to dodatni trošak i maltretiranje. Za plin (sekvent) nije bitno koje svećice staviš a najbolje je one što je fabrika preporučila.
            Nije ti Uteha ali Alfin tvinspark ima 8 komada i u originalu koštaju 160 evra...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Hvala,
              Kupio sam i montirao ove Denso Sparkplug (K20TT), tu sam firmu nekako preferirao sve vreme, jeftinko su (2000 sve djuture), a po katalogu pasu za Epicu sestaka.
              Plus su sa jednim krakom(plin).
              Plindzija je rekao da zazor smanjim sa 1mm, na 0,7mm, mada nisam to hteo da radim, jer to mogu i kasnije ...
              Da li po tom pitanju zazora ima jos neko misljenje, iskreno mi se ne smanjuju ti zazori, ako nece biti nekog osetnog efekta?

Planiram da ih menjam na 15ak hiljada km.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Za plin (sekvent) nije bitno koje svećice staviš a najbolje je one što je fabrika preporučila.
                Što bi se reklo ne diraj ništa pa ni zazor.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Ok, nek se vrti onda, thx.

Comment

• zeljkoci
                    CBC Veteran
                    • 12.05.2008
                    • 143
                    • La
                    • Fiat Punto. 1.2

Sve mi se cini da sam te jce video na tv-u sa masinom u POTROSACKOM SAVEJIKU. Jesi to bio ti sa problemom oko garancije na vozilu?

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

Mok rodja, to je taj auto.

Comment

• zeljkoci
                        CBC Veteran
                        • 12.05.2008
                        • 143
                        • La
                        • Fiat Punto. 1.2

Moje misljenje je da je garancija na to vozilo ipak postojala, ali posto su troskovi za otklanjanje kvara bili poveliki svi su odbijali i negirali da garancija i dalje postoji. Kao razloge su navodili razne nebuloze. Slicno kao ono kad tek kupite nov auto, pa vas zaustavi policija na putu, a oni ako hoce da vas kazne vode vas na vanredni tehnicki pregled. Naravno, iako nista ne mogu naci, naci ce neku "rupicu" i napraviti vas budalom. Boze, boze, niko ne zeli da prihvati odgovornost....

Comment

• bax76
                          CBC Senator XXL
                          • 07.11.2006
                          • 605
                          • BG

Obrni, okreni, sam je platio popravku vozila, tako da su ga preveslali.

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Vec dva puta mi se desilo za ova 2,3 meseca jedan los trip, auto se negde kad prebacuje plincugu, par 100 m posle paljenja samo ugasi.
                            Jako je neugodno, jer ode po inerciji gde je krenuo....

Comment

• bax76
                              CBC Senator XXL
                              • 07.11.2006
                              • 605
                              • BG

Od kad sam sredio razne probleme, sve sa autom je stabilno, lepo se vozi, i ne kvari se.
                              Ipak me kopka da li je moguce smanjiti potrosnju goriva, vec sam bio kod jednog majstora na stelovanju, on je tvrdio da plin zaliva motor, ali ipak, stelovanje je proslo bez vidnog napretka...
                              Onda je preporucio da stavi dizne sa manjim otvorom, gde je set od 6 dizni nekih 80ak evra, dok su moje BRC dizne, otprilike 1-na je po ceni od 80 evra.

Plin je BRC sequent, skupo placen...
                              Motor ne pali nikakave greske, lepo i tecno radi, u pitanju je 2.0 6 cilindara, sa 5obrzinskim Aisin automatskim menjacem.

Stavio sam nove Denso jednokrake svecice, po katalogi za ovaj auto.
                              NA otvorenom po magistrali uz normalnu voznju trosi oko 10-11l plina, uz stedljivu uspem oko 9,5l. U gradu BG, potrosnja je recimo 17-18l uz neku normalnu voznju, verovatno moze i mnogo vise, ako se cepa.

Testirao sam i benzin jednom u gradu, doduse mali uzorak i izasao sam na 14 litara u gradu.

Ima li smisla zezati se sa ovom potrosnjom, ili je to neko realno stanje stvari za ovaj auto, motor, sa automatikom?
                              Last edited by bax76; 13.10.2014, 10:28.

Comment

• b_samardzic
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2005
                                • 1557
                                • Smederevo

14 litara benzina +20% i eto 17 litara plina. Automatski menjac pa salta ne vecim obrtajima.

Probaj da ga vozis do 2000/o max ako mozes. Ne diraj nista dobra je potrosnja.

Comment

Working...
                                X