Ne, ne kapirate, uopšte ne tvrdim da se greje zato što je prljav, nego zato što tako treba

jer im je pomalo nesrećno rešen rashladni sistem u spoju sa klimom (malo je prevelika gužva sa hladnjacima
Primetio sam recimo da su kod Wrangler-a sa istim ovim motorom temperaturne oscilacije vidno manje nego kod mene, ali to je ipak potpuno nova konstrukcija rashladnog sistema
pri savlađavanju 600 m visinske razlike za 10 minuta pusti kompresor klime na MAKSIMUM , a posle na vrhu odmah ugasi motor, iako je napolju bilo nekih 38 stepeni... Ne obratim pažnju na njegovo ponašanje i posle jedno minut klokoće nešto ispod haube i izliva se ispod kola...
Iako je u startu kazaljka bila zakucana u 125C
itd, to je sve izmisljeno ili ???
1) Ekstremno visoka spoljna temperatura (najtopliji dan ovog leta).
2) Jak, dug i konstantan planinski uspon na kome auto nema šanse da predahne.
3) Kompresor klime prebačen u položaj za koji čak i zvanično uputstvo za auto kaže da služi samo za brzo hlađenje kabine kad uđeš u nju i da ne treba da se koristi trajno, već da čim se malo ohladi treba prebaciti na Normal. To se odnosi čak i na regularne uslove vožnje po asfaltu, a u ovakvim uslovima to dobija desetostruku težinu.
2) Jak, dug i konstantan planinski uspon na kome auto nema šanse da predahne.
3) Kompresor klime prebačen u položaj za koji čak i zvanično uputstvo za auto kaže da služi samo za brzo hlađenje kabine kad uđeš u nju i da ne treba da se koristi trajno, već da čim se malo ohladi treba prebaciti na Normal. To se odnosi čak i na regularne uslove vožnje po asfaltu, a u ovakvim uslovima to dobija desetostruku težinu.
i ja kao tripujem, svasta...ccc

ako tako treba da se greje iznad 100C kao sto tvrdis da treba, sta se onda brines. vozi tako dok ne ispitas da li je tako kako verujes.
tvoje je da verujes u sta hoces, Uros je pokusao da ti objasni strucno neke stvari ali to ne dopire

Comment