A postoji i 4-1 gde se sve cetiri cevi odmah spajaju u jednu. To se koristi sa "velikim" bregastim (preko 300 stepeni) ili na jeftinim fabrickim resenjima.
Pitajte ovde!!!
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Kod sportskih automobila, radjenih prvenstveno za trke postoji nesto vezano za promenu brzina, kada se menja brzina postoji uredjaj koji prekida rad motora na kratko ili slicno, molim za poblize objasnjenje zasto i kako, unapred hvala.
Nadam se da ste me razumeli.Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom
Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...
Comment
-
-
Response system, koristi se na Cross Rally motorima sa overloadom, u zadnje vreme se pojavio i ugradjen u ceo niz aftermarket ECU jedinica namenjenim za drag. Anti Lag System mu jedanas uobicajeno ime.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Na trkackim automobilima postoji opcija prekida struje na cilindru (kod BMW u ST klasi prekida se jedan cilindar), pri promeni brzine na sekvencijalnim menjacima na vise, bez upotrebe kvacila i bez skidanja noge sa punog gasa.Garaza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
-
Hehe.. da Egone, zaboravljam da ima turqueless motora, kad bi tako uradio sa turbacem doputovali bi zupcanici iz menjacha do SiCG bez pasosa, samo surcinska kontrola i eto ihAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Kakva je razlika izmedju nominalne snage motora, i snage koja se dobija na tockovima i koliko iznosi u %?
(Pretpostavljam da razlika nastaje zbog gubitaka u prenosnom mehanizmu?)
Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom
Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...
Comment
-
-
Kakva razlika? Pa znaga na tockovima je manja od snage na zamajcu. Kao sto si rekao, manja je zato sto se deo snage na zamajcu trosi na savladjivanje otpora u transmisiji: menjac - diferencijal(i) - kardan(i)/homokineticki.
Smanjenje je prosecno 20%. Moze da bude manje za high tech menjace sa ravno secenim zubima, a moze da bude i vise za automobile sa pogonom na sva cetiri tocka.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment
-
-
Drugar me je zamolio da upitam za njega:
Skoda Favorit 1.3, benzinac, konvertovan na gas (kod Dore)
U svakoj brzini i na leru pri 2100 obrtaja motor menja zvuk i u slucaju da se zadrzi na tom broju obrtaja zadrzava taj izmenjeni zvuk, a bez obzira da li se obrtaji smanje ili povecaju vraca se u normalno stanje.
Pre zamene dihtunga glave motora isto to se desavalo ali na 3000
obrtaja.
Taj izmenjeni zvuk tesko je opisati ali recimo da je prodoran zvuk
visih tonova, kao neka rezonancija.
Izduv ili vec sta...?"You are reading this for the wrong reason..."
ENDYMION, Dan Simmons
Comment
-
-
Lanac i Lancanik
Na koliko km se menjaju lanac i lančanik? Po servisnim papirima koje sam dobio uz kola na 130.000 km su promenjeni prethodni put, sad sam na 155.000 km.
Nikakvo uputstvo nemam za Škodu, tako da moram pitam, pa ako neko zna, neka pomažeToyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Na svakih 60.000 po servisnom uputstvu. Inace ako se bas cuje moze i ranije. Ja sam kod sebe zamenio na 50kTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Verovatno da je zamor materijala...jer dosta sam puta cuo da se to dogodi na tim motorima.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
Comment