Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Nema problema, nivo ulja High! Proveri odokativno na šipci za merenje ulja. Trebalo bi da je oko maksimuma. Problem bi bio L(ow), ili kao kod mene na meganu MIN{O}, zavisno od jezika instalacije, displeja i sofvera. Kod mene nemački. U servisu su hteli da mi preinstaliraju na srpski, ili engleski, ali sam ostavio fabričku verziju, jer mi je nemački poznat. I pokazuje mi stanje ulja, prilikom check engine, bez pritiska na to dugme.
Ovo sto oni pisu odnosi se na test bord kompjutera, gde h oznacava problem sa meracem nivoa ulja. Ima negde ranije kompletan spisak sta koje slovo znaci.
Provereno je ulje na max je bio sam kod majstora..
E sad ovo pitanje nema veze sa uljem, mozda zvuci i smesno ali me zanima sta je. Na bord kompjuteru na instrument tabli sta znaci ona oznaka Km/h Primer meni pise 10km/h i auto kada ne radi smanjuje se na 9.5, 8 itd, pa me zanima sta je to?
Originally posted by vlaja1302
Provereno je ulje na max je bio sam kod majstora..
E sad ovo pitanje nema veze sa uljem, mozda zvuci i smesno ali me zanima sta je. Na bord kompjuteru na instrument tabli sta znaci ona oznaka Km/h Primer meni pise 10km/h i auto kada ne radi smanjuje se na 9.5, 8 itd, pa me zanima sta je to?
Isao si kod majstora da ti proveri nivo ulja ?!?!?
to sto pitas za board, pretpostavljam da se odnosi na prosjecnu brzinu vozila, pogledaj malo onu knjizicu sto ti je dosla uz auto, tu ima sve objasnjeno
Pre neki dan puklo mi crevo od vode koje ide iz kokpita prema motoru i ono ima plastični šraf za ozraku.U Pančevu košta 3300 din,da li neko zna kako se menja i kako ide princip tog pl.šrafa za ozraku,kad se ozračuje?U prodavnici nisu znali da mi kažu.Hvala.
Da li zna neko moze li maunuelna klima u reno laguni II 1.6 da se zameni za digitalnu automatsku?Trebalo bi sada da menjam instrument tablu komplet posto je to englez pa bi ujedno i to urade ako moze?
Sve može, samo je pitanje koliko si daleko spreman da ideš . To obično nije jednostavna operacija, jer se ceo ventilacioni sklop u tabli razlikuje. Automatska klimatizacija podrazumeva popriličan broj raznoraznih davača čije informacije koristi CPU klime da izmiksa vazduh. A vazduh se miksuje popriličnim brojem klapni koje reguliše popriličan broj aktuatora (motorčića) koji obično ne postoje kod manuelno kontrolisane klime/ventilacije. Bar tako je na Safranu, ne vidim što bi na Laguni bilo drugačije. Znači, morao bi da kompletno "transplantiraš" ventilacioni sistem, sama tabla sa digitalnim komandama ti nije ni početak priče...
A možda sam potpuno u krivu i na Laguni je neko smislio neko magično rešenje .?
U pravu si sto se toga tice, ali kada se vec skida kompletna tabla, mislim da ni ventilacija nije neki problem sto se tice mehanike, jedino je pitanje cene i elektricnog dela.
Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Originally posted by savke
U pravu si sto se toga tice, ali kada se vec skida kompletna tabla, mislim da ni ventilacija nije neki problem sto se tice mehanike, jedino je pitanje cene i elektricnog dela.
i jos mislim da bi trebao da mijenja i sajbu jer na manuelnoj klimi ne dolazi onaj senzor kod retrovizora sto "zuji"
Comment