RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaja1302
    CBC Član
    • 26.01.2011
    • 52
    • 245

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

sada nema malopre je imalo slovo h sada nema, ne znam u cemu je problem

Comment

• cale
      CBC Senator
      • 22.03.2009
      • 297
      • Backa Topola

u ovlascenom servisu merac ulja je oko 5000,00 dinara. Provereno pre neki dan.
      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Nema problema, nivo ulja High! Proveri odokativno na šipci za merenje ulja. Trebalo bi da je oko maksimuma. Problem bi bio L(ow), ili kao kod mene na meganu MIN{O}, zavisno od jezika instalacije, displeja i sofvera. Kod mene nemački. U servisu su hteli da mi preinstaliraju na srpski, ili engleski, ali sam ostavio fabričku verziju, jer mi je nemački poznat. I pokazuje mi stanje ulja, prilikom check engine, bez pritiska na to dugme.

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Ovo sto oni pisu odnosi se na test bord kompjutera, gde h oznacava problem sa meracem nivoa ulja. Ima negde ranije kompletan spisak sta koje slovo znaci.
          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• vlaja1302
            CBC Član
            • 26.01.2011
            • 52
            • 245

Provereno je ulje na max je bio sam kod majstora..
            E sad ovo pitanje nema veze sa uljem, mozda zvuci i smesno ali me zanima sta je. Na bord kompjuteru na instrument tabli sta znaci ona oznaka Km/h Primer meni pise 10km/h i auto kada ne radi smanjuje se na 9.5, 8 itd, pa me zanima sta je to?

Comment

• slavenm
              CBC Veteran
              • 11.10.2010
              • 128
              • Bijeljina

Originally posted by vlaja1302
              Provereno je ulje na max je bio sam kod majstora..
              E sad ovo pitanje nema veze sa uljem, mozda zvuci i smesno ali me zanima sta je. Na bord kompjuteru na instrument tabli sta znaci ona oznaka Km/h Primer meni pise 10km/h i auto kada ne radi smanjuje se na 9.5, 8 itd, pa me zanima sta je to?
              Isao si kod majstora da ti proveri nivo ulja ?!?!?
              to sto pitas za board, pretpostavljam da se odnosi na prosjecnu brzinu vozila, pogledaj malo onu knjizicu sto ti je dosla uz auto, tu ima sve objasnjeno

Comment

• vlaja1302
                CBC Član
                • 26.01.2011
                • 52
                • 245

isao sam kod majstora da mi pregleda sta lupa pozadi kad upalim auto, i pitao sam ga za to slovo h..

Comment

• Miki70
                  CBC Član
                  • 01.08.2010
                  • 11
                  • Novi Sad

Originally posted by hope
                  bas si opisao problem...ali dobro ,priznajem da je i to bolje nego da si napisao da imas problem sa autom, a mi onda da nagadjamo kako da ti pomognemo
                  Mozda si ocekivao skeniranje..Problem je letva volana sta ti tu nije jasno.

Comment

• Miki70
                    CBC Član
                    • 01.08.2010
                    • 11
                    • Novi Sad

Originally posted by mobbdeepqb
                    Remont,imas u ovoj temi o tome,samo se malo potrudi i nacices

Comment

• Miki70
                      CBC Član
                      • 01.08.2010
                      • 11
                      • Novi Sad

Originally posted by Miki70
                      Imam problem sa letvom volana pa ako je neko imao slicna iskustva ,koji je najbezbolnije(mislim po djep) recenje>>>>>...
                      Bio kod majstora kaze 130eu-150eu remont + ruke..

Comment

• maxag
                        CBC Član
                        • 30.04.2011
                        • 57
                        • Omoljica

Pre neki dan puklo mi crevo od vode koje ide iz kokpita prema motoru i ono ima plastični šraf za ozraku.U Pančevu košta 3300 din,da li neko zna kako se menja i kako ide princip tog pl.šrafa za ozraku,kad se ozračuje?U prodavnici nisu znali da mi kažu.Hvala.

Comment

• cobeee
                          CBC Početnik
                          • 08.06.2011
                          • 5
                          • Nis

Da li zna neko moze li maunuelna klima u reno laguni II 1.6 da se zameni za digitalnu automatsku?Trebalo bi sada da menjam instrument tablu komplet posto je to englez pa bi ujedno i to urade ako moze?

Comment

• Duke
                            CBC Senator XXL
                            • 16.01.2006
                            • 753
                            • Urbs Naissus

Sve može, samo je pitanje koliko si daleko spreman da ideš . To obično nije jednostavna operacija, jer se ceo ventilacioni sklop u tabli razlikuje. Automatska klimatizacija podrazumeva popriličan broj raznoraznih davača čije informacije koristi CPU klime da izmiksa vazduh. A vazduh se miksuje popriličnim brojem klapni koje reguliše popriličan broj aktuatora (motorčića) koji obično ne postoje kod manuelno kontrolisane klime/ventilacije. Bar tako je na Safranu, ne vidim što bi na Laguni bilo drugačije. Znači, morao bi da kompletno "transplantiraš" ventilacioni sistem, sama tabla sa digitalnim komandama ti nije ni početak priče...
                            A možda sam potpuno u krivu i na Laguni je neko smislio neko magično rešenje .?
                            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

U pravu si sto se toga tice, ali kada se vec skida kompletna tabla, mislim da ni ventilacija nije neki problem sto se tice mehanike, jedino je pitanje cene i elektricnog dela.
                              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
                                CBC Veteran
                                • 11.10.2010
                                • 128
                                • Bijeljina

Originally posted by savke
                                U pravu si sto se toga tice, ali kada se vec skida kompletna tabla, mislim da ni ventilacija nije neki problem sto se tice mehanike, jedino je pitanje cene i elektricnog dela.
                                i jos mislim da bi trebao da mijenja i sajbu jer na manuelnoj klimi ne dolazi onaj senzor kod retrovizora sto "zuji"

Comment

Working...
                                X