A ovo sa izvlačenjem kartice do pola radi sa svakom karticom. Hands free se prepoznaje po tome što se vrata otključaju kad povučeš bravu i zaključaju kad se udaljiš od auta.
Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Postoji li mali rezervni tocak koji odgovara za Lagunu, ako ne postoji od renoa zna li neko da postoji od neke druge firme koji nama pasuje. Znam da nam je raspon 5 x 108 i vidim da taj raspon postoji kod forda i peugeota na nekim modelima. Danima kopam da nadjem mali tocak, zanima li ovo jos nekoga. Na mestu rezervnog tocka sada je plin a guma zauzima mnogo mesta u gepeku
ja isto imam plinsku bocu u prostoru rezervnog točka, tražio sam taj ćopavi mali rezervni točak, ali neko mi je reka da džaba tražim za Lagunu nema. Po novom zakonu o saobraćaju vozilo koje ima uređaj za očitavanje pritiska u gumama može da poseduje samo set za reparaciju guma i kompresor za doduvavanje u opremi pa sad ko ima više sreće da ne pocepa gumu.
Taj, pominjani NOVI Pravilnik, nigde ne mogu da nađem! A u STAROM-NOVOM (važećem) Pravilniku, sva vozila su ispravna, ako u opremi imaju taj set za brzu opravku guma u vidu sprej-boce. O efikasnosti je bilo u emisiji SAT prošle nedelje. Znači, samo manje rupe od eksera, pa do prvog vulkanizera! Međutim, bitno je, da si ispravan u slučaju kontrole opreme. Uostalom, čopavac služi, isto, samo do prvog vulkanizera.
Moze li neko da napise gde u NS popravljti podizace za stakla. Hvalilo se par odavde sa foruma da su to u ns popravili dpbro i jeftino ali mi ne odgovaraju na privatne poruke. Unapred hvalaaaa!!!!
Senzor je fizicki pokidan prilikom zamene guma tako da je ostao samo ventil.[/QUOTE
Odgovaraju samo Schraderovi senzori:
- za alu felne P/N 60234-67 komplet 65654-KD
- steel felne P/N 42323-67 komplet 65655-KD
Nakon ugradnje mora na dijagnostiku.
Gde ti je polomljeni senzor? Ima li kakve oznake?
Jos uvek nisam resio senzor...nije hitno, a i deficit sa vremenom. Inace na ovom polomljenom vide se sledece oznake:
- Schrader RTPMS 2
- u simbolu romboida je oznaka (AFH)
- takodje postoji simpol (krug u kome je obrnuti trougao) pored koga je slovo R
- i jos jedan simbol koga ne znam kako da definisem ispod kojeg stoji L 1
- pise jos da je made in uk, ima renaultov logo.
- iznad svih ovih simbola ima ugraviran broj, kao i jos dva broja na nalepnicama na kojima je i bar kod.
da li je neko razmisljao o dodatnom sredjivanju lagunice mislim na spojlere i slicno kod mene u republici srpskoj ljudi se slabo bave tim a i da hoce nemaju gde da kupe opremu za sredjivanje auta
@ stanojej ja bi razmisljao o tome da nisam na granici prodavanja auta (zbog "stambene situacije) ali cim to resim i auto mi ostane u posedu (sto bi jako voleo) vracam woofer, stavljam led trakice napred, nazad menjam komplet svetla sa redizajniranim,i u gepek montiram trakicu led dioda, poto uvece kad se vracam sa sela redovno nesto zaboravimo da ponesem u stan pa da mi dooobro osvetli stvari u gepeku .i naravno , uzimacu drugi radio sa adapterom za lagunu i veliki displej da mi se ne gube funkcije...
@ stanojej ja bi razmisljao o tome da nisam na granici prodavanja auta (zbog "stambene situacije) ali cim to resim i auto mi ostane u posedu (sto bi jako voleo) vracam woofer, stavljam led trakice napred, nazad menjam komplet svetla sa redizajniranim,i u gepek montiram trakicu led dioda, poto uvece kad se vracam sa sela redovno nesto zaboravimo da ponesem u stan pa da mi dooobro osvetli stvari u gepeku .i naravno , uzimacu drugi radio sa adapterom za lagunu i veliki displej da mi se ne gube funkcije...
zao mi je zbog tvoje situacije nadam se da ces uspeti sacuvati lagunu i drago mi je sto ima ljudi sa kojim bi mogao saradjivati u ovome
I meni treba kozni deo na rucici menjaca u Nisu, ali i komplet zadnji brisac sa motorom, tj. mehanizmom, tako sam ga kupio,ako neko zna gde se moze nabaviti hvala unapred????
Comment