RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sto se tice mehanike tog tipa, konkretno menjaca, Crni iz Žablja, odnosno njegov majstor Žare je maher. Ako dodje do toga da menjac treba da se otvara moj izbor bi bio on.
    Naravno prvo treba eliminisati probleme tipa, nema ulja u menjacu, pogresno ulje u menjacu, ima viska ulja u menjacu, pa tek onda gledati sta dalje.

Imace predpostavljam da covek milio na menjac sa 6 brzina + rikverc.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• marko85zivkovic
      CBC Član
      • 17.02.2011
      • 10
      • pozarevac

POMOC ljudi kako da zamenim sijalicu na kilometar satu izludjujeme ovako zatamljeno

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Vecina novijih tabli koje sam otvarao ima SMD LED diode koje su zalemljne na samu stampanu plocu. Ne znam da li je tako i kod lagune, ali 99% da jeste.

Comment

• Renka
          CBC Početnik
          • 27.06.2011
          • 2
          • dance

Originally posted by savke
          Sto se tice mehanike tog tipa, konkretno menjaca, Crni iz Žablja, odnosno njegov majstor Žare je maher. Ako dodje do toga da menjac treba da se otvara moj izbor bi bio on.
          Naravno prvo treba eliminisati probleme tipa, nema ulja u menjacu, pogresno ulje u menjacu, ima viska ulja u menjacu, pa tek onda gledati sta dalje.

Imace predpostavljam da covek milio na menjac sa 6 brzina + rikverc.
          Da misli 6 + rikverc kako se god kaže umene se cuje nesto u mjenjaču a u svakom slucaju hvala na info. Pozdrav!

Comment

• maxag
            CBC Član
            • 30.04.2011
            • 57
            • Omoljica

Originally posted by maxag
            Danas sam bio kod drugara,kupio CLIP dijagnostiku i kada je stavio džek neće da se konektuje na kompu problem neka bežična sonda.Pošto on nije radio nikad Lagune nezna šta je u pitanju.Da li neko zna šta je u pitanju.
            Ne znam da neka renaultova CLIP dijagnostika ima bezicnu sondu. Mozda je samo neki bukvalan (pogresan) prevod u pitanju. Da li je CLIP na hrvatskom jeziku? Drajveri za sondu se nalaze na svakom CD-u na bilo kojoj verziji CLIP-a. Koju vezriju ima? Koji racunar je u pitanju? Koji je operativni sistem? Da li je originalna sonda ili je kineska kopija?

Sve je ovo bitno. Probajte da mi nadjete odgovore na ova pitanja pa cu verovatno moci da pomognem, posto sam kod nekoliko majstora instalirao CLIP.
            Savke ,sad sam pričao sa tim drugarom njemu je neki lik sve to instalirao na hrvatskom je jeziku,inače drugar nije vešt u tome,a radio je tj.brisao neke greške na cliu i meganu a moja je prva laguna koju nije mogao da uspostavi vezu sa njegovim laptopom,program mu je XP sp-3 a drajveri od CLIP- nezna da li su original ili kineski jbg dečko ima otpad većinom clia i megana i nije baš maher sa tim sem da može da izbriše greške i tome sl.Ja sam bio kod drugog lika na dijagnostiku ali nema original i nemože sve da vidi od opreme i ono što vidi da je isključeno on nemože da uključi(nevidi mi navigaciju,isključena opcija handesfre a nemože da je uključi sem da obriše greške neke sitne)Hvala unapred ovaj sa CLIP dijagnostikom rekao je da će da zove majstora da ponovo instalira program.Znači kad uključi na kompu mu piše problem bežične sonde ali samo na mojoj Laguni,probaće i na drugim Lagunama pa će da vidi šta mu kaže.Hvala još jednom.

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Da li si vec bio negde na originalnoj dijagnostici od kada si kupio auto? Postoji mogucnost da je predhodni vlasnik postavio negde skriveni prekidac da prekine zice do prikljucka za dijagnostiku. Clip koristi jednu vrstu protokola(CAN) a vecina univerzalnih dijagnostika drugu (K i L vod) tako da je preko nje moguce videti samo neke parametre i greske ali nista oko konfiguracije.

Probaj negde na drugo mesto da odes na dijagnostiku, cisto da znas da nije nesto oko instalacija u pitanju.

Comment

• marko85zivkovic
                CBC Član
                • 17.02.2011
                • 10
                • pozarevac

Vecina novijih tabli koje sam otvarao ima SMD LED diode koje su zalemljne na samu stampanu plocu. Ne znam da li je tako i kod lagune, ali 99% da jeste.
                ok ali sam primetio da mi ponekad treperi sijalica ili led sta god.
                Pa bih voleo da pridjem i pogledam da nije samo problem u lemu. Ali da bi to uradio potrebna mi je pomoc kako da dodjem do tih "SIJALICA" ili sta god to bilo.

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

@marko85 da je u pitanju klima , za top imamo resenje al za tablu jos ne.. pitanje ... da li ti sve ostalo sija u okolini ??? (klima , dugmici za stakla , kod tockica za podesavanje svetla na tabli i tockic za pod svetla (ako imas), ...???) ili ti bas samo tabla problem ?
                  ako se povremeno pojavljuje predpostavljam da je neki lem a mozda i sam kontakt napajanja... mozda samo promrdati"" kontakte iza table ... mozda ...
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• marko85zivkovic
                    CBC Član
                    • 17.02.2011
                    • 10
                    • pozarevac

Neradi mi sijalica na tockicu za podesavanje farova, na tockicu za podesavanje jacine svetlosti na tabli i displej klime mi treperi.

Comment

• hodzic_e
                      CBC Početnik
                      • 01.06.2011
                      • 9
                      • Sarajevo, BiH
                      • Izmeniti vrednost Laguna II-b, 2.0 dCi, 2008. g.

Originally posted by marko85zivkovic
                      Neradi mi sijalica na tockicu za podesavanje farova, na tockicu za podesavanje jacine svetlosti na tabli i displej klime mi treperi.
                      Prijatelju pogledaj onaj potenciometar (regulator) jacine unutrasnjeg osvjetljenja. Pokusaj pojacati-smanjti par puta taj potenciometar, moguce da je zaprljan ili gubi kontakt, nadam se da ti je pomoglo.
                      POZZZ

Comment

• saxphotos
                        CBC Član
                        • 02.05.2009
                        • 74
                        • Uzice

Opet ja i moji problemi
                        Ovaj put je moglo biti poprilicno ozbiljno. Kratak spoj na krovnom svetlu iznad zadnjeg sedista. Izgorela instalacija duz celog krova sve do osiguraca srecom nije bilo vatre. Sve je sanirano monritano novo zadnje svetlo cela instalacija zamenjena...
                        Medjutim dijagnostika prijavljuje jos jednu gresku! Prijavljuje da napajanje na MAP senzoru nije ok. Merili su ima ok napon... pritisak turbine je ok... Probali dva druga map senzora jedan kinez jedan orginal medjutim greska je i dalje tu. Dalje je ostalo da se pregledaju instalacije i poslednja solucija da sa kompjuterom nesto nije ok
                        Da li je neko imao slican problem ?

I da napomenem u voznji nema nikakvih problema.

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

Imas li PP aparat??
                          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ni malo mi se ne svidja varijanta sa paljenjem instalacije....

Comment

• saxphotos
                              CBC Član
                              • 02.05.2009
                              • 74
                              • Uzice

Da u gepeku fabricki nosac i pp aparat
                              Nadjen je uzrok paljenja instalacije to je bitno i nadam se da PP nece trebati

Zanimljivo u svemu miris paljevine topljene plastike i slicnih stvari se uopste nije osecao izgleda da se sve lagano topilo...

Comment

• maxag
                                CBC Član
                                • 30.04.2011
                                • 57
                                • Omoljica

Da li si vec bio negde na originalnoj dijagnostici od kada si kupio auto? Postoji mogucnost da je predhodni vlasnik postavio negde skriveni prekidac da prekine zice do prikljucka za dijagnostiku. Clip koristi jednu vrstu protokola(CAN) a vecina univerzalnih dijagnostika drugu (K i L vod) tako da je preko nje moguce videti samo neke parametre i greske ali nista oko konfiguracije.

Probaj negde na drugo mesto da odes na dijagnostiku, cisto da znas da nije nesto oko instalacija u pitanju.
                                Od kada sam kupio auto nisam bio na originalnoj dijagnostici,čak nisam ni znao koja mu je originalna dok nisam našao ovaj forum,bio sam na dva tri mesta kod neki prijatelja jedan ima bošovu a drugi neznam koju.Što se tiče instalacije svaka je prihvatila iste a kod ovog sa CLIp-om nećee.Odmah sam sutradan otišao baš da proverim da li je problem instalacija kod drugog drugara i sve je ok.Moraću da odem kod profesionalca,nemami druge samo kod nas u Pančevu ima samo jedan koji dere a na boga nemisli.Može mu se.Meni je rekao da mi crkao veliki ekran od navigacije i da ostavim auto da on kupi polovnu 100 e plus njegove ruke i ko zna šta još a meni ekran proradio mada mi se povremeno ugasi pa upali radi tri dana pa dva neradi,imam neki osećaj da radi kad su velike vrućine,bez problema a sad kad je vreme malo hladnije on nepali.U svakom slučaju hvala već su se nekako snaći.Ovaj forum mi je dosta pomogao ka i vi svi pa sad već dosta poznajem svoj auto tako da majstori neće moći tako lako da me zeznu.Hvala Savke.

Comment

Working...
                                X