RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

prekidac za parking senzore__//???? Sta vozis ti????
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

meni se greju to jest vruci su

Comment

• gokkon
        CBC Član
        • 31.01.2010
        • 63
        • Subotica
        • Renault Laguna II 1.9 dCi

Meni se ne greje tamo nista. Ni prekidaci, ni plastika

Comment

• rmilenko
          CBC Član
          • 05.01.2010
          • 42
          • Novi Sad

Greju se.
          To je normalno, jer u svakom od tih prekidaca imas sijalicicu koja se greje kada svetli.
          Mozes to da ignorises, kao sto ja to uspesno radim vec, evo, godinu i po dana

Comment

• maxag
            CBC Član
            • 30.04.2011
            • 57
            • Omoljica

Originally posted by hope View Post
            pitanje za one koji imaju tempomat,esp i parking senzore posto je to moj slucaj,da li vam se greju ti prekidaci pri voznji,posto zadnjih dana primecujem da mi se greje ta plastika gde se nalaze ta tri prekdaca .
            Pošto na moj post neće niko da odgovori ili da pomogne ajde ja nešto da pomognem tj.da dam sugestiju da kod mene se negreju prekidači koje se naveo a koristim često tempomat a što se tiče prekidača za parking senzore ja ga nemam niti sam primetio da ga neko ima.

Comment

• cale
              CBC Senator
              • 22.03.2009
              • 297
              • Backa Topola

Pa ne moze niko da odgovori na tvoj post posto niko nije imao takav problem
              NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• autentik
                CBC Član
                • 06.08.2010
                • 11
                • bosnia

Originally posted by maxag View Post
                Pošto na moj post neće niko da odgovori ili da pomogne ajde ja nešto da pomognem tj.da dam sugestiju da kod mene se negreju prekidači koje se naveo a koristim često tempomat a što se tiče prekidača za parking senzore ja ga nemam niti sam primetio da ga neko ima.
                DA griju se, ja sam primjetio to isto na svojoj laguni
                Last edited by autentik; 29.07.2011, 14:38.

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

Originally posted by rmilenko View Post
                  Greju se.
                  To je normalno, jer u svakom od tih prekidaca imas sijalicicu koja se greje kada svetli.
                  Mozes to da ignorises, kao sto ja to uspesno radim vec, evo, godinu i po dana
                  kod mene ima samo slijalica na prekidacu od p.senzora ali ona sija samo kada su iskljuceni senzori,a prekidac od esp i tempomata nema sijalicu u sebi nego signalizira na tabli kada suaktivirani tj deaktivirani
                  a kao sto je neko naveo prekidaci su bas vruci

Comment

• maxag
                    CBC Član
                    • 30.04.2011
                    • 57
                    • Omoljica

Originally posted by cale View Post
                    Pa ne moze niko da odgovori na tvoj post posto niko nije imao takav problem
                    Hvala cale i to je neki podatak

Comment

• maxag
                      CBC Član
                      • 30.04.2011
                      • 57
                      • Omoljica

Originally posted by autentik View Post
                      DA griju se, ja sam primjetio to isto na svojoj laguni
                      Moja Laguna,kao što vidiš na avataru ima tri prekidača sa leve strane ,prvi je od tempomata,drugi ESP a treći je od one tetkice koja druga polovina prekidača može da je isključi.Recimi gde je prekidač koji isključuje parking senzore?

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

U necijoj masti
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

@hope
                          Moguce da se greju od signalnih sijalica u njima!?

Imam veoma nezgodan problem!!! Naime gorivo na minimumu, a vratanca od rezervoara se ne otkljucavaju!!! Koliko sam po mraku uspeo da primetim onaj jezicak se vrati ali nedovoljno da bi se otvorila vratanca. Probao sam i na silu, misleci da ako se jezicak vec malo pomerio da ce biti manja sila potrebna da bih vratanca nekako otvorio. Medjutim nije moglo pa mi jedino preostaje da rizikujem i polomim vratanca. Jel imao neko slican problem i sta bi moglo biti!? Kako se dolazi do tog mehanizma!?

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

signalna sijalica je samo na prekidacu parking senzora ali ona sija samo kada se senzori iskljuce,tako da nije to.

taj problem sam imao pre neki dan,moj je karavan ph2 i dolazi se do motorcica iz gepeka gde ima rupa u tapacirungu.
                            skines plastiku i zavuces ruku i u mom slucaju ima polugica da se otvori rucno,ali nije moglo da se otvori rucno jer se u motorcicu iskrivile plocice po kojoj klizaju cetkice pa sam morao da izvadim da bi mogao da otvorim poklopac.
                            posto nigde nema da se kupi posebno samo motorcic ja sam vratio mehanizam i sada cu morati kada budem hteo da sipam gorivo,rucno povlaciti polugicu koja otvara/zatvara vratanca rezeorvara.
                            i tako ce biti dok ne nadjem motorcic ili kupim ceo mehanizam.
                            u servisu su mi nudili polovni od senica 02-03 ali se malo razlikuje u okviru i igla je kod mene oko 10cm a tu sto su mi nudili je oko 30cm.
                            ako budes morao da vadis ceo mehanizam znaj da se vadi ispod korube,tj ispod korube se nalazi matica koja steze mehanizam da bude u cvrstom polozaju,i kada skines tu maticu samo ga povuces u nazad iz gepeka.

Comment

• sony
                              CBC Član
                              • 30.09.2010
                              • 38
                              • gm
                              • laguna 1.8

Posle godinu dana kako vozim lagunu pojavio se prvi problem.Pri prvom paljenju desava mi se da auto malo duze vergla kao da je ostao bez goriva ali posle 3-4 sek verglanja upali normalno i posle toga pali bez problema. Da napomenem desava se nekad ne uvek i samo posle dugog nepaljenja auta. Plin ugradjen pre god dana neznam da li je relevantno. I desilo mi se par puta kada hocu da upalim auto ono nista se nedesava . Tek posle par stiskanja dugmeta normalno startuje nema veze da li sam ga ugasio pre minut ili ceo dan nije paljen. Akumulator je Tudor i vidi se zelena boja na indikatoru akumulatora. Ako neko ima ideju sta je bio bih veoma zahvalan.

Comment

• maxag
                                CBC Član
                                • 30.04.2011
                                • 57
                                • Omoljica

Jenom godišnje ja idem kod svog majstora servisera koji mi je ugradio sekvent plin na mom fordu scorpio (obavezna promena filtera i drugih stvari koji idu uz to),stavljanje na komp.provera i podešavanje ostalih parametra u vezi gasa i to je to već 5 godina radim i ato ide bez problema .Moj ti je savet da to prvo uradiš kod svog majstora koji ti je ugradio plin.

Comment

Working...
                                X