RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

evo slika soferke kako je to uradjeno znaci obicna soferka sa namestenim senzorom crni okvir oko senzora je naknadno napravljen da bi bilo kao u originalu i sve funkcionise kako treba
    [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG][IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
    https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Dobro je ispalo... mislim kulturno...

P.S. ogulila ti se nalepnica sa reg. brojem heheheh

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

@Laguna 2002@SerbianHero Hvala sto podeliste vase dragoceno iskustvo sa nama i sad bar znam sta je po sredi. Znao sam da nije senzor jer sam probao da stavim novi ,pozajmio sam od kolege, i nije proradilo, ali nisam video kakav je prsten tj da li se odvaja od lezaja a kako je to bas na desnoj strani @SerbianHero mislim da je bas to problem, istovetan kao i kod tebe.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

ljudi jedan problemcic primetih danas da kad ubacim u rikverc ne svetli, jel zna neko gde je prekidac ja skinuo onu kozu menjaca ima samo jedna buksna koja ni na cemu ne stoji a verujem da neko zna koliko se secam bilo je problema takvih.. poz hvala

Comment

• kimi r
            CBC Član
            • 27.04.2012
            • 55
            • Nis
            • Laguna 2 1.8 16V

Ljudi, imam Lagunu 2 1.8 16V sa fabrickim plinom "Euro Gas" iz Holandije. Sve bilo ok, u petak sam se vratio 50 km iz pravca BG-a ka NIsu,cepa auto super. Ujutru u subotu, cim prebaci automaski na plin, gotov, gasi se , nece ni da mrdne, dosipam plin za jos 1000 ista prica, jednostvano "mrtav", a na benzinu sve ok! Odem po preporuci u jedan opd najboljih servisa u Nisu, i kazu da sistem koji imam "necemo u Srbiji napraviti za jos 10 godina, i da kosta 1500 evra". Ali dzabe nikako ne mogu da utvrde kvar jer ne mogu da pristupe racunaru istucu da je kodiran u fabrici jos pri ugradnji, i da su takve slucajeve slali u BG ali da je retko ko sta uradio. I meni su savetovali da probam, pa sam naleteo slucajno, ovde na forumu, da neki Vuk, kod Bubanj potoka, to resava 100 posto, dobijem coveka na mob. kaze radim za mesec dana pa se javi. Inace, moj serviser(koji radi elektroniku renoa) i koji mi je rekao da prvo odem u neki -gas-servis, rekao mi je da ipak odem do njega da vidi jer mozda je nesto potpuno banalno, kao sto su mi to rekli iskreno i u gas servisu koji sam posetio. da li je neko imao slican problem!!???Pozdav

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

@cale,
              probaj pa javi sta si uradio, znaci, na taj prsten ,koji je izgleda nalepljen na lezaj sa unutrasnje strane tocka i lezaja se ,kaci dzek kablica senzora abs-A, sam prsten se nije tako lako pomerao, vec sa malo vecim pritiskom je promrdao, opet na kraju kraje to nemora da bude ista situacija kao kod mene. P.S. Takodje proveri da neki dzek nije patinirao od vode i vlage, desava sa.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by max3m87 View Post
                ljudi jedan problemcic primetih danas da kad ubacim u rikverc ne svetli, jel zna neko gde je prekidac ja skinuo onu kozu menjaca ima samo jedna buksna koja ni na cemu ne stoji a verujem da neko zna koliko se secam bilo je problema takvih.. poz hvala
                Nalazi se na menjaču, a može da se vidi kada digneš haubu i gledaš prema menjaču kroz prostor između akumulatora i motora. Menja se relativno jednostavno, samo je potreban dosta dugačak ključ, ili produžetak za gedoru.

Comment

• thomas
                  CBC Član
                  • 04.10.2009
                  • 97
                  • Subotica

' max3m87 ' Problem ti je automat rikverca koji se nalazi na kucistu menjaca kada gledas odgore u motor, kao sto je opisano u prethodnom postu. Automat ima kuciste zelene boje tako da se lako prepoznaje. Ja sam vadio automat, malo ga ocistio, radio je jedno vreme i posle opet prestao da radi. Vise od godinu dana ga nisam zamenio jer mu je cena preko 3000 dinara, nisam nasao povoljnije, ako nadjes neku normalniju cenu, javi
                  Last edited by thomas; 01.08.2012, 09:11.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

ljudi hvala na odgovoru... pokusacu da ga ocistim pa cemo da vidimo ... hvala pozdrav

Comment

• dci Šabac
                      CBC Član
                      • 16.10.2009
                      • 60
                      • Šabac

Pozdrav postovane kolege,

vec sam pisao o problemu sa zakljucavanjem vrata. Naime, kada zakljucam automobil leva strana tj vozaceva vrata i zadnja leva ostaju otkljucana. Prvo je bio problem sa zadnjim vratima, a od skoro i prednja ostaju nezakljucana. Imam poznanika od koga sam uzeo obe brave te sam resio da sam probam izvesti zamenu istih i poceo sam od zadnjih vrata. Problem se javio kada sam dosao do odvajanja sajlice koja ide od rukohvata do mehanizma brave. Pretpostavljam da je potrebno skinuti ili opustiti rukohvat kako bi se sajlica izvadila iz "usica" i onda se izvadio ceo mehanizam kome sam odspojio struju i odvrnuo ona tri srafa sa strane vrata, koja ga nose.

Pitanje se odnosi zna li neko kako skinuti tu malu sajlicu?

Naravno svi saveti su dobrodosli

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

ne razumem koja sijalica inace svaku sijalicu sam menjao.. heheh.. po tome sam i poznat ovde... a druga stvar kako ti se zakljucaju vrata ako ti ne rade prednje brave kad je centralna vezana za prednja vrata sto znaci da ako prednja nisu zatvorena ili ne zakljucaju ne mogu ni ostala...

Comment

• dci Šabac
                          CBC Član
                          • 16.10.2009
                          • 60
                          • Šabac

Poz,

kada zakljucam vrata, zakljucaju se gepek i vrata sa desne strane auta, ali leva prednja i zadnja vrata se i dalje otvaraju normalno spolja. Inace zvuk centralne brave je nekako priguseniji.

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

a kad prednja vozaceva na kljuc zakljucas

Comment

• vlaja1302
                              CBC Član
                              • 26.01.2011
                              • 52
                              • 245

Pozdrav kada stavim kljuc i drzim dugme gde se gleda potroesanja i ostalo, e zanima me sta znaci H slovo na bord kompijuteru i kako ga ukloniti

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

prelistaj po forumu puno puta je pisano
                                Last edited by max3m87; 02.08.2012, 01:39.

Comment

Working...
                                X