RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

po mojim saznanjima ,kada se cuje caktanje na leru bez kvacila,to i nije veliki kvar(moze menjac preci km i km) ,ali kada se cuje i sa pritisnutim kvacilom onda je to ozbiljan problem i tu zamena ulja ne moze nista pomoci a ni bilo koji aditiv.
    nadam se da gresim

Comment

• kimi r
      CBC Član
      • 27.04.2012
      • 55
      • Nis
      • Laguna 2 1.8 16V

I ja se nadam da gresis, , nego sta bi ne daj boze to moglo da bude, mada provericu, opet kad stisnem kvacilo, vec nisam siguran da se cuje i kad stisnem kvacilo?! I cudno je sve to imao sam Aleko(caletov), kao klinac izivljavao se sve ok..(sa menjacem), pre toga stojadina, pa opel kadet, jugo, Mazdu 626 1991.god.-sjajan auto do Lagune poslednji koji sam imao....presao sa tim vozilima ko zna koliko km..ali menjac nikad ni na jednom nije bio problem....

Comment

• kimi r
        CBC Član
        • 27.04.2012
        • 55
        • Nis
        • Laguna 2 1.8 16V

Cuje se i na kvacilu definitivno, ali zaista samo izmedju otprilike 40-45 km/h do 20 km/h...i to veoma malo, izgleda da sam naj...po tvom misljenju?

Comment

• SDSd
          CBC Član
          • 23.06.2010
          • 49
          • Beograd
          • VW touran 1.9 tdi

Da se i ja malo "pohvalim" mojom lagunom ( 1.9 dci iz 2006 godine, 130 ks, karavan).
          Pre 10 dana sam bio do Novog Sada da mi majstor očisti PDF filter jer je po auto dijagnostici bio blokiran i nije bilo moguće regenerisati ga preko kompa(prekinuo proces negde na pola jer je razvio temperaturu oko 800 stepeni a valjda se to radi na oko 700 stepeni), majstor to odradio-skinuo filter, oprao ga valjda kompresorom i vratio. Nakon toga komp nije prijavljivao viže problem sa folterom i ja krenuo kući.
          Tek što sam izašao na auto put ka Beogradu, začu se neko ritmičko lupkanje metalnog porekla. Smanjim brzinu odmah,stanem u zaustavnoj traci i primetim da se auto isključio a da nije uključio ni jednu jedinu lampicu na tabli. Probam da ga startujem bezuspešno (ponovo uz čudan metalni zvuk), te pozovem majstora i odšlepam auto do njega.
          Rezultat ovoga je,kako majstor reće, ZAKUCAN MOTOR !!!
          Evo čekam da mi auto popravi, problem je da nađe polovnu radilicu(moja ne može da se obradi). Reče mi da se polomila klipnjača i dovela do ove havarije. A auto je redovno održavan, rađeni servisi na 10 000km, menjani uvek svi filteri.
          Mislim da će nakon ovoga, vrlo uskoro, moja lađa da čuje svadbena zvona.
          Nakon ovog gorkog iskustva, možda i ja postanem naprasno ljubitelj nemaca (zet mi vozi pasata iz 2002 1.9 tdi i prešao je verovali ili ne 330 000 km bez problema).
          Last edited by SDSd; 02.05.2012, 13:54.

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

Cista nesreca, nemas srece. I moj kolega je ljubitelj nemaca ,ali mu nije pomoglo kad mu se ZAKUCAO MOTOR.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• kimi r
              CBC Član
              • 27.04.2012
              • 55
              • Nis
              • Laguna 2 1.8 16V

Ljudi ja sam kupio Lagunu pre 3 nedelje, kad citam sta se desava ziv se ispreplasih, pored mog problema koji sam izneo. Nadam se da lagune 2 imam benzinca 1.8 16 v karavan, 2001. nisu bas tako nepouzdane,u odnosu na druga vozila,te klase, tih godina, i te vrednosti otprilike 3- 5 hiljada evra, sve je danas macka u dzaku bilo koji auto, te starosti, rekao bih???

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Vijetnamski sindrom

Comment

• kimi r
                  CBC Član
                  • 27.04.2012
                  • 55
                  • Nis
                  • Laguna 2 1.8 16V

slazem se!

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

Kolege, treba mi pomoc!
                    otisla mi je sajla podizaca stakla sa vozaceve strane. Ja sam iz NS pa me interesuje da li ima i u Novom Sadu ili moram slati u Boban sajle u BG?
                    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• shebez
                      CBC Član
                      • 23.03.2011
                      • 30
                      • Beograd
                      • Skoda oktavia

Sigurno je negde pisano a ne mogu da nadjem, crkao mi je prekitac za sva cetiri migavca, sklonio sam onu navlaku od rucne i dosao ispod njega ali nikako da skapiram kako se vadi, kako da odvojim kablove. Koliko kosta taj prekidac i gde da trazim, svako iskustvo je dobrodoslo.
                      Pozdrav

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pogodnim alatom (odvijač, nož), koji podvučeš pod ivicu prekidača, pažljivo iščupaš iz konzole. Potrebno je savladati otpor plastičnih žabica, koje pri tom mogu da puknu. Nabavka novog u Beogradu, ne bi trebala da predstavlja problem, jer ima više specijalizovanih reno servisa i prodavnica delova.

Comment

• stanojej
                          CBC Član
                          • 04.03.2012
                          • 40
                          • Ugljevik

pozdrav da li je neko imao problem sa paljenjem desava se sledece kad ubacim karticu sve normalno kontakt malo sacekam i onda start ali nekad se cuje samo klik nekad pocne da vergla pa stane nekad moram da drzim start dugme da bi verglala a nedam sasvim normalno upali sumljao sam na kontakte na alnaseru isao kod majstora covek pogledao svi kablovi na svom mestu i rekao da je verovatno upitanju alnaser ali covek neradi to pa nije htio dalje da dira vec mi preporucio drugog majstora koji samo to radi mislim oko elekrtonike jos nisam isao pa reko da vidim da li je neko imao slican problem

Comment

• todor17
                            CBC Početnik
                            • 01.05.2012
                            • 9
                            • Novi sad

Pozdrav ljudi ova tema je fenomenalna toliko dobrih saveta na jednom mestu, citam istoriju grupe kao roman stigao sam na 180 stranu. Od skoro sam postao vlasnik Lagundze, otisao sam sam u Holandiju i pazario je. Dosao sam uz mao problema jer je auto posle predjenih 100km poceo da trokira, borili smo se jedno 50km u neko doba je proradio, od tada radi prelepo tiho i vuce kao zmaj. **** mi se dobro oznojilo. Inace uzeo sam benzinca 1,8 u dinamik opremi sa felnama 17inca.
                            Hteo bih da ugradim gas u Novom Sadu imate li neku preporuku kod koga to uraditi

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Dora, ako stigneš na red!!!

Comment

• stanojej
                                CBC Član
                                • 04.03.2012
                                • 40
                                • Ugljevik

Moze li neko da mi objasni ovo oko PDF filtera cemu sluzi i zasto se spaljuje

Comment

Working...
                                X