RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by CDanijel76 View Post
    ... comp pamti dva seta senzora - recimo letnji i zimski i prilikom promene seta nije potrebno ici na dodatnu dijagnostiku iliti ikakvo podesavanje, jer comp sam sve to prepozna i odradi.
    Upravo tako i zato se ventili obeležavaju sa različitim bojama, da bi se vratili na isto mesto, kako bi na displeju bilo jasno, o kom točku se radi. Rezervni točak ne sme biti opremljen senzorom, čiji kod je unet u memoriju UCH, što isključuje mogućnost, da se kao rezerva koristi točak iz drugog kompleta, ako su oba seta kodirana. A razlog, što su različiti ventili za čelične i alu felne je njihova debljina, pa oni za čelične ne bi dobro zaptivali i guma se ne bi mogla napumpati, ili bi brzo ispustila.

Comment

• stanojej
      CBC Član
      • 04.03.2012
      • 40
      • Ugljevik

da li zbog slabe baterije u kartici za paljenje auto hoce da se otkljuca a nece da se zakljuca od jutros imam taj problem juce sve bilo normalno kad sam jutros stigao na posao nece da se zakljuca auto nisam stigao da zamenim bateriju pa neznam zbog cega se to najednom desava

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Zato što se otkinuo taster sa štampane ploče u kartici. Ako si vičan elektronici, pažljivo žiletom otvori karticu i zalemi taster na mesto.

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Originally posted by CDanijel76 View Post
          .narucen je u prodavnici, a pitanje prodavca je bilo sam ...jel za alu ili celicnu felnu!...

gde si kupio senzore_?
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• stanojej
            CBC Član
            • 04.03.2012
            • 40
            • Ugljevik

Originally posted by mupe View Post
            Zato što se otkinuo taster sa štampane ploče u kartici. Ako si vičan elektronici, pažljivo žiletom otvori karticu i zalemi taster na mesto.
            mozes li mi pojasniti kako to da uradim ili jos bolje ako imas neki link da mi postavis da mi bude lakse nije mi problem lemljenje vec kako da otvorim karticu
            Last edited by stanojej; 26.04.2012, 23:31.

Comment

• kimi r
              CBC Član
              • 27.04.2012
              • 55
              • Nis
              • Laguna 2 1.8 16V

Pozdrav svim clanovima i ljubiteljima Laguna!Nov sam ovde, pre nedelju i po dana kupio sam Lagunu 1.8 16 V 2001.godiste karavan. Zaista radi sve kako treba, medjutim pre nekoliko dana cuo sam pri malim brzinama a posebno kad izbacim na ler tik-tak, kao kad se nadje kamencic u gumi,i to se bas slabo cuje, a pri vecim brzinama nema nicega, ali naravno "kamnecica" nema. Odem kod majstora, poznanika-ne prijatelja,koji je radio sa drugarom u renoovom ovlascenom servisu, i sada rade samo renoe, puno im je dvoriste i ulica renoa, da mi uradi veliki servis, kaze auto odlican, generalno, a za ovaj problem smatra da mi je kako kaze otisao diferencija! (umalo nisam pao sa stolice kad mi je to javio) Pa onda preporucuje zamenu kompletnog menjaca, onda jedan kaze mozes da vozis slobodno, 50-70 hiljada ali ne prebrzo, drugi kaze trebalo bi hitno da se promeni menjac i diferencijal(polovni 400e)!!!Kao prvo ne pada mi na pamet da ponovo kupujem macku u dzaku radije bih ga opravio ako je uopste problem u diferencijalu! Da li je neko imao slican problem i da li je u pitanju ipak mozda nesto drugo,a da ovi pokusavaju da mi uzmu kintu!? Naravno probacu i kod drugog majstora!!!..HVALA UNAPRED!!!????

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by kimi r View Post
                ... pre nekoliko dana cuo sam pri malim brzinama a posebno kad izbacim na ler tik-tak... za ovaj problem smatra da mi je kako kaze otisao diferencija!
                Ovo ne ide jedno s drugim, zato promeni majstora! Pre će biti, da je problem u samom motoru. Da li si uradio veliki servis?

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Za pocetak promeni ulje u menjac i sipaj neki aditiv u ulje.

Comment

• kimi r
                    CBC Član
                    • 27.04.2012
                    • 55
                    • Nis
                    • Laguna 2 1.8 16V

Danas treba da uzmem auto- radjen veliki servis, predlazu mi da ne menjam ulje, kazu nema svrhe (NE RAZUMEM ZASTO) a i sam sam im rekao da sipaju neki aditiv! Kad ga doteram popodne javljam Vam!P.S.A za motor odmah posle kupovine sam oterao kod njih su rekli da je odlican.

Comment

• kimi r
                      CBC Član
                      • 27.04.2012
                      • 55
                      • Nis
                      • Laguna 2 1.8 16V

Da pojasnim, kazu postoji luft na diferencijalu, da mi je 5. brzina "korodirala"-ma sta to znaci, inace menjac ide kao u sir-besprekorno,da je ulje u menjacu tvrdokorno, i opet ne misle da ga treba menjati, niti sipati aditive, sa vec gore navedenim njihovim objasnjenjima. Inace,danas mi zavrsavaju veliki servis, juce sam ga odvezo da to urade, a mislim da nisu skidali menjac, u stvari sam gotovo siguran!? P.S.Izvinite sto Vas gusim samo pojasnjavam, a ovaj sajt i forum mi daju neku nadu, hvala bogu sto postoji!?Pozdrav

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

@ cale - senzore sam kupio u MALCOM u u Novom Sadu, tad su bili najpovoljnij!
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• stanojej
                          CBC Član
                          • 04.03.2012
                          • 40
                          • Ugljevik

sredio sam karticu nisam cekao nova upustva ali sam uspio taster se bio odlemio hvala

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Odlično, ja sam i tako tek sad video pitanje. U suštini, nije komplikovano, samo treba biti jako pažljiv pri otvaranju.

Comment

• Plavke
                              CBC Član
                              • 11.05.2010
                              • 47
                              • Nova Pazova
                              • Renault Laguna II 1.6

Kad smo već u priči oko kartica, naleteo sam na u oglasima na kućišta za katice lagune.
                              Pa kome je puno oštećena može to da sredi. Evo link http://www.polovniautomobili.com/ogl...auto_kljucevi/

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

U oglasu nisu navedena kućišta za lagunine kartice. Slika kartice je verovatno za nabavku nove i kodiranje kod oglašivača.

Comment

Working...
                                X