RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Isprazni gepek do daske. I rezervni točak, pa probaj ponovo! Šala, ali možda i pomogne. Zet mi pored toro boce u aveu, držao sav alat, onako rasut, a u gepeku i mesarski alat, pa je to lupalo, dok mu nisam rekao, da ga zavije u krpe. A pogledaj, da li je nešto od skalamerije ispod popustilo, ili otkačilo, pa lupka. Inače, zbog neovisnog vešanja, retko, da oba bloka prolupaju istovremeno, ali se obično menjaju oba.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Za sve Lagunase:

Comment

• Imobilajzer
        CBC Član
        • 03.02.2012
        • 38
        • Juzno backi okrug
        • Laguna 1,9 dci 120 2002

Evo vec nekoliko dana niko nista nepise o nasim ljubimcima, da li su sve Lagune ispravne ili je nesto drugo ne bih da nagadjam. Imam jednu dilemu pa bi molio da je neko razresi, naime radi se o diskovima za moju Lagunu 1,9 dci 120 2002 godiste, kod mene su obicni diskovi a na nekima sam video da imaju one ventilirajuce tj one duple sa perajima u sredini za brze hladjenje. Da li je to tako normalno ili je neko mozda nesto karabudzio na ovoj mojoj.

Hvala unapred

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Napred - samoventilirajući
          Pozadi - obični

Ali, iz iskustva sa roverom, zavisno od zemlje u kojoj je sklepan i za koje tržište je namenjen, ugrađivali su i jedan i drugi. Tako, da je moguće i u tvom slučaju, jer je razlika i u čeljustima i cilindrima, tj. celi sklop.

Prema servisnom uputstvu:

Comment

• stanojej
            CBC Član
            • 04.03.2012
            • 40
            • Ugljevik

Evo da se javim i pohvalim ovaj forum mnogo korisnih stvari sam procitao ovde. Vlasnik sam Lagune 2004. godiste sa 1.9 dci motorom 88kw od pre 2 meseca za sada sam zadovoljan njom. pozdrav

Comment

• stanojej
              CBC Član
              • 04.03.2012
              • 40
              • Ugljevik

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav lagunasi ima li ko da je menjao hermokineticki zglob na laguni zanimalo bi me da li se on menja izjedna sa poluosovinom ili moze posebno i koliko kosta nov a koliko polovan. Cuje mi se vec neko vreme ali kad bas namotam pun volan.

Comment

• sony
                CBC Član
                • 30.09.2010
                • 38
                • gm
                • laguna 1.8

Odg: Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Prosle godine zamenjen samo zglob 7000 din a cela poluosovina 15 000 din novo. Za polovan neznam a i ne bih ti preporucio jer to su kola koja su pregurala vec puuuuno km.

Comment

• stanojej
                  CBC Član
                  • 04.03.2012
                  • 40
                  • Ugljevik

Re: Odg: Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Znaci moze posebno da se zameni zglob nemora i poluosovina? Hvala

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Kao kod svakih kola. Problem je zamena levog, jer zbog skućenog prostora najbolje skinuti sa poluosovinom, dok je desni lako i na vozilu. U servisu skidaju sa poluosovinom, pa menjaju na radnom stolu. Čuo sam od majstora, da sa levom osovinom može biti problema, prilikom vraćanja i kasnije, u smislu "iskakanja" u diferencijalu.

Comment

• stanojej
                      CBC Član
                      • 04.03.2012
                      • 40
                      • Ugljevik

Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Hvala. Imam jos jedno pitanje u zadnjem loncu auspuha se cuje stalno lupkanje dok auto radi na leru i nije bas tako prijatno da li je ko imao slican problem i kako ga je resio ili moram da kupim komplet zadnji lonac?

Comment

• sony
                        CBC Član
                        • 30.09.2010
                        • 38
                        • gm
                        • laguna 1.8

Originally posted by Franjo View Post
                        Kao kod svakih kola. Problem je zamena levog, jer zbog skućenog prostora najbolje skinuti sa poluosovinom, dok je desni lako i na vozilu. U servisu skidaju sa poluosovinom, pa menjaju na radnom stolu. Čuo sam od majstora, da sa levom osovinom može biti problema, prilikom vraćanja i kasnije, u smislu "iskakanja" u diferencijalu.
                        Menjan levi na autu bez skidanja poluosovine i radi bez problema, tako da neznam sta da ti kazem , valjda zavisi od majstora kako mu je lakse.

Comment

• stanojej
                          CBC Član
                          • 04.03.2012
                          • 40
                          • Ugljevik

Originally posted by sony View Post
                          Menjan levi na autu bez skidanja poluosovine i radi bez problema, tako da neznam sta da ti kazem , valjda zavisi od majstora kako mu je lakse.
                          Jel lezaj dolazi u kompletu sa diskom ili ne?

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Prednji ne dolazi! Sve posebno: disk, glavčina i ležaj. Zadnji, može biti integrisan, ili posebno disk, a posebno glavčina sa ležajem.
                            Evo presek prednjeg:

Disk je fiksiran sa dva zavrtnja na glavčinu, koju ubaciš u prethodno montiran ležaj. Zatim ubaciš homokinetički zglob i sve učvrstiš na stub amortizera, kao i ostalo. Sve obrnutim redom, kako si skidao.

Comment

• stanojej
                              CBC Član
                              • 04.03.2012
                              • 40
                              • Ugljevik

Hvala ovaj forum je super.

Comment

• Krema
                                CBC Član
                                • 26.04.2010
                                • 77
                                • Novi Beograd
                                • Laguna II 1.9 dCi

Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by stanojej View Post
                                Hvala. Imam jos jedno pitanje u zadnjem loncu auspuha se cuje stalno lupkanje dok auto radi na leru i nije bas tako prijatno da li je ko imao slican problem i kako ga je resio ili moram da kupim komplet zadnji lonac?
                                Pletenica se cuje. Zamena mislim da nije vise od 40-50 evra. A ja mislim da se to na 90% laguna cuje.

Comment

Working...
                                X