RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Franjo View Post
    Evo tabela: prva kolona oznaka šasije:

93 Y = `93 godina

93 - Indeks nosivosti, koji vam omogućuje da izračunate maksimalno opterećenje iz tabela. Broj 93 znači da ova guma može izdržati maksimalnih 650kg opterećenja.
    Y - Indeks brzine. Slovna oznaka koja označava maksimalnu brzina koju guma može izdržati pri dozvoljenom opterećenju, u ovom slučaju 300km/h.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Imobilajzer
      CBC Član
      • 03.02.2012
      • 38
      • Juzno backi okrug
      • Laguna 1,9 dci 120 2002

Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Imobilajzer View Post

Valjda se sada bolje vidi.
      Svakako idem kod majstora samo sam hteo neku informaciju pre nego sto stignem do njega
      Na test modu ne pokazuje nikakvu gresku
      Ovo je slika od ranije, nema veze sa sadasnjim stanjem
      Moram sam sebe da citiram. Izgleda da sam ja brzopleto postavio odgovor gde sam objasnio kako sam resio problem. Naime tako se u pocetku cinilo ali nakon toga ovaj znak se ponovo pojavio. Dva puta bio kod majstora oba puta ga kacio na dijagnostiku i nigde se nevidi greska, a auto neradi kao kako treba. Prilikom posete radionici majstor je promenuo i ovo crevo koje sam prikazao kao uzrocnik problema, kada se ponovo pojavila greska, promene i ono sto ide od vazdusnog filtera do turbine koje stvarno i bilo puklo tamo do turbine. posle svega toga ponovo prikopca dijagnostiku, ne vidi se nigde problem, upali on koja, ja sanjim, nismo krenuli ni 200 metara oseti se kao knedla, nece da ide i upali se ono upozorenje, ............ da sada neduzim sta je sve jos probao i nista. Oteram ja auto posto mi treba i evo nekoliko dana tako vozim. Ponekad mi se desi da predjem po 80 km i nepali se nista, auto ide normalno. Sledeceg dana prvo jutarnje palenje ne svetli ona lampica ali auto nece da ide e onda se upali i auto krene dosta solidno ali teze ubrzava a nakon tog pocetnog teskog ubrzanja ide kao da mu nije nista a upozorenje stalno svetli. E to mi se sad desava svaki dan i za nekoliko zadnjih dana predjoh oko 500 km tako. Majstor se bazirao na turbinu a ja vas pitam da li je moguce i nesto drugo, da li je neko imao ovakav slucaj. Iduce nedelje mi nece auto toliko trbati i vracam ga majstoru da to resi, nadam se da ce i uspeti

Comment

• vlaves2000
        CBC Član
        • 28.03.2010
        • 95
        • srbija

mozda bi bilo resenje da posetis nekog drugog majstora nije da sumnjam u znanje ovog sadasnjeg ali iz mog iskustva na kraju nadjem majstora koji zna znanje i resava probleme uspesno. ako majstor sa iskustvom on bi trebao odmah da zna sta je problem. meni se isto desavalo da idem od majstora do majstora auto radi dodjem kuci opet isto dok ne nadjem onog pravog koji resi odmah problem i to je to nema vise vracanja.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Imobilajzer View Post
          ... Majstor se bazirao na turbinu a ja vas pitam da li je moguce i nesto drugo, da li je neko imao ovakav slucaj?
          Koje godište je lagunica? Ima li FAP (DPF) i katalizatore? Kod mene na meganu 1.9 dci palile su se druge lampice: MIL, servis i STOP! Prvo su mi u ovlaštenom reno servisu u Osijeku izbrisali greške, sve u vezi sa EGR, da bi mi se nakon pređenih 150 km ponovile. Nakon toga, u reno servisu u Beogradu izbrisali su te greške i objasnili, da sam prekinuo proces regeneracije FAP, kad sam uzimao gorivo i da u njemu ima 10 g čađi. Sipao sam u pun rezervoar WIN`s injection cleaner za dizel motore i autoputem BG-NS vozio iznad 2.500 rpm oko 40 km. Nakon toga, prešao sam 600 km bez problema. Samo, u mom slučaju, osim palenja indikatora i poruka na displeju, nisam imao nikakvih problema u radu motora u toku vožnje.

Comment

• stanojej
            CBC Član
            • 04.03.2012
            • 40
            • Ugljevik

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

da li neko zna koji pritisak u gumama mora biti sa bi senzori bili ok pozdrav

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Imaš u tabeli na vrh ove strane!

Comment

• stanojej
                CBC Član
                • 04.03.2012
                • 40
                • Ugljevik

Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

hvala

Comment

• Imobilajzer
                  CBC Član
                  • 03.02.2012
                  • 38
                  • Juzno backi okrug

[QUOTE=Franjo;555229]Koje godište je lagunica? Ima li FAP (DPF)

@Franjo, laguna je 1,9 dci 120, 2002 godiste sto ce reci da nema FAP
                  @vlaves 2000 mozda cu posetiti jos nekog majstora cisto da cujem jos od nekoga sta on misli o pomenutom problemu. Ovaj majstor kod koga sam oterao auto je na ovom forumu mnogo hvaljen i mozda oko desetak forumasa voze Renoe kod njega na servis. Inace je glavni majstor u jednom ovlascenom servisu nadomak N. Sada i normalno radi i kod kuce. Evo sta se danas desavalo, prvo jutarnje paljenje i nakon 200 metara nece da vuce i naravno posle toga upali se ona lampica i Laguna poce da prima gas skoro kao da joj nije nista. Odem do prodavnice i nakon pazara upalim i ide lepo nema one lampice vuce kako treba sve ok. E posle toga u toku dana sam ios jedno 4-5 puta palio i odlazio na na krece relacije i vise se ni jednom nije palila ona lampica i auto ide normalno. Mozda bi trebao napomenuti da mi se ove nedelje od kako se ovaj problem pojavio, ni jednom nije desilo da se ona lampica ne upali kada je motor hladan(jutarnje paljenje) a nakon toga kada se ugreje i kada ga ponovo palim i krecem eto desi vrlo cesto da je sve u redu, mada nije pravilo.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Neko je skoro pomenuo clanove koji su bili ranije dosta aktivniji, izmedjuostalog i mene. E pa kako ovo gorivo poskupljuje ja sve manje vozim tako da imam sve manje i problema sa autom. Sve to rezultuje da vise citam forum nego sto pisem. polako od kative stigoh do pasivnog ucesnika

Comment

• Imobilajzer
                      CBC Član
                      • 03.02.2012
                      • 38
                      • Juzno backi okrug

Originally posted by markofpi View Post
                      ........ E pa kako ovo gorivo poskupljuje ja sve manje vozim tako da imam sve manje i problema sa autom. Sve to rezultuje da vise citam forum nego sto pisem. polako od kative stigoh do pasivnog ucesnika
                      Nemoj da si bas toliko pasivan, dobro je da ti nemas problema sa tvojom ladjom, ali pomagaj nama koji smo u problemu. Bar imas puno iskustva pa bi tvoji saveti dobro dosli vecini nas pocetnika >> LAGUNASA <<

Comment

• stanojej
                        CBC Član
                        • 04.03.2012
                        • 40
                        • Ugljevik

Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

pozdrav lagunasi turbina na mojoj laguni pomalo propusta ulje majstor kaze da nije strasno da mora malo pustati malo sam se bacio u razmisljanje htio sam pitati da li je neko ko je menjao turbinu pokusavao ili ugradio turbinu koja je jaca snagom ili koja ima pojacana krilca propelera da bi lakse izdrzavala svoj rad i bila dugotrajnija

Comment

• Imobilajzer
                          CBC Član
                          • 03.02.2012
                          • 38
                          • Juzno backi okrug

Odg: Re: Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by stanojej View Post
                          ...pozdrav lagunasi turbina na mojoj laguni pomalo propusta ulje
                          I na mojoj pusta malo, ja mislim da se na vecini to desava, samo nije dobro ako se pojavljuje zivo ulje u vecim kolicinama. Sto se tice turbine ona mora da puni tacno onoliko koliko je proizvodjac predvideo, tj ni vise ni manje. Da bi produzio vek turbini moras se vratiti u nazad i pronaci tu temu gde je lepo opisano sta i kako, ..... kvalitetno ulje i njegova zamena na vreme, ne gasiti odmah motor nakon voznje pri velikim obrtajima, rezim eksploatacije motora, . . . ..... .... itd. od mene toliko, mozda ce neko jos konkretnije napisati sta treba

Comment

• sjstephy91
                            CBC Veteran
                            • 28.11.2010
                            • 143
                            • Beograd- Srbija

pozz lagunasi!! Kako masine?? Da ne zna neko da li moze da se da se nadje neki cd sa mapama Srbije za Laguninu fabricku navigaciju??
                            RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• CDanijel76
                              CBC Veteran
                              • 11.01.2010
                              • 144
                              • Novi Sad

@sjstephy91 na zalos nema cd sa nasim putevima, to je informacija iz ovlascenog servisa od 31.03. kad sam bio na ovom besplatnom pregledu i dijagnostici. I koliko znam, na fabrickoj navigaciji koju i ja posedujem tesko je "nabudziti" nesto da radi, ili je skuplje nego da kupis neku prosecnu navigaciju.
                              Inace kao sto napisah, bio sam na dijagnostici i pregledu i nista mi nisu nasli zameriti na ladji puj puj puj da ga ne ureknem.
                              sledi promena guma ovih dana na letnje i vozi misko.
                              sto se turbine tice kod mene je suva u potpunosti, jedino gore kod egr ventila malo "vlazi" ulje al ne kaplje !!! sto je bitno(znaci ne curi )
                              --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• stanojej
                                CBC Član
                                • 04.03.2012
                                • 40
                                • Ugljevik

Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by CDanijel76 View Post
                                @sjstephy91 na zalos nema cd sa nasim putevima, to je informacija iz ovlascenog servisa od 31.03. kad sam bio na ovom besplatnom pregledu i dijagnostici. I koliko znam, na fabrickoj navigaciji koju i ja posedujem tesko je "nabudziti" nesto da radi, ili je skuplje nego da kupis neku prosecnu navigaciju.
                                Inace kao sto napisah, bio sam na dijagnostici i pregledu i nista mi nisu nasli zameriti na ladji puj puj puj da ga ne ureknem.
                                sledi promena guma ovih dana na letnje i vozi misko.
                                sto se turbine tice kod mene je suva u potpunosti, jedino gore kod egr ventila malo "vlazi" ulje al ne kaplje !!! sto je bitno(znaci ne curi )
                                ako mislis sa vanjske strane da je suva i kod mene je ali skini odvodno crevo koje ide sa turbine na kuler i vidi ima li u njemu ulja odnosno je li masno sa unutrasnje strane

Comment

Working...
                                X