Izvini Ljubo,
Nisam nikada video ovakav disk. Ni sad mi nije jasno kako se to on hladi ali je ventilirajuci ocigledno.
Ako su rupice zbog hladjenja ja bi izbusio i po debljini na svaki segment po jednu. Ne salim se ovog puta.
I ti svaki put kad menjas diskove busis one rupice? Stvarno imas neke mnogo dobre burgije onda. Mogu da razumem da neko poboljsa sistem montazom vecih diskova i vecih kocionih celjusti ali to sto ti radis je zanemarivo u odnosu na povecanje povrsine diska. Utrosi svoju energiju i alat za nesto sa opipljivijim rezultatima. Ima svasta korisno da se vidi na netu. Budi siguran da kvalitet kocnica u mnogome zavisi od sastava samih plocica. Znam da je muka ziva da se izbuse te rupice a na kraju se ne dobija nista narocito.
Sto se tice zamajca budi siguran da on nije slucajno bas od gusa a ne od celika. Jeste krt ali je stabilan kao kamen pa zato i pazi kako se olaksava i koliko najvise sme da se oslabi. Nadam se da si spreman da ispratis sve ono drugo sto ide posle olaksavanja zamajca inace ce karakter auta biti gori nego sa originalom u smislu da ce biti tezi za voznju a sve to ni zbog cega ustvari. Takodje bi pasovanje zupcanika anlasera iz drugog komada bilo gotovo nemoguca misija a da je u balansu. Razmisli. Metalci imaju vijuge za to. Znam dosta njih jako dobro.
Ljubo,
Gledam ovaj tvoj video. Kao da auto ide uzbrdo samo galama i obrtaji a brzina jako sporo raste. Kao maciji sex ni manjeg qrca ni veceg dranja.
Nesto mi tu nije u redu. Siguran sam da to moze dosta bolje.
@ ljube-kugla: Hvala, ali ne hvala. Vec imam jednu i vrlo sam zadovoljan.
I, da se slozim s prethodnikom... kad gledas video izgleda da joj treba oko 13s do 100 km/h i to uz dosta buke mnogo obrtaja?!
busenjem disko se ne dobija mnogo na olaksavanju nego da pri kocenju ima gde da odlaze prasinu od plocica i da bi kasnije to izbacio a ujedno se u mraku dobije izbacivanje uzrenih iskrica,sto simpaticno i izgleda,a zamajac je dobio ono sto je i uradjeno i ne treba mu nista drugo jer sad jako brzo smanji obrtaje pa je malo i nezgodno za neku normalnu voznju,ali nista to nije dzabe prepravljano
evo jedna slika originalnih busenih diskova
corsa je vozena na plin i za svoju kubikazu sasvim solidno ide,a ima i skromnu krajnju brzinu 180km/h,ali zato u cetvrtoj krece sa 1000rpm do 7000rpm bez ikakvih problema
ko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
NE, greshka, diskovi se nebuse iz razloga koji si pomenuo, prasina koja je ugljena nije nimalo nepozeljna pri kocenju. Buenje diskova se radi da bi se smanjio FADING efekat, kad usled zagrevanja plocica organska masa lepka pocne da ispusta gasove i jednostavno isti budu ustinuti izmedju pakne i diska te smanjuju frikciju posto se stvara gasni jastuk.
To je jedini razlog sto se diskovi buse.
Puno biolja opcija ali manje komforna je shlicovanje diskova.
Pa vidim ja da tu nesto skripi u diskusiji.
Da dodam samo da se fading javlja kad se bas, bas, koci sto mnogi vozaci mozda nikada u zivotu nisu osetili niti doziveli. I bolje.
Za fading je znala i moja baba kad lizne na prst i pipne vrelu peglu da vidi da li je dovoljno zagrejana i ne opece se uopste. Ja smem da pokazem ali ne predlazem nikome da proba sam mada ustvari nije tako opasno ako znas koliko pljuvacke treba.
@BOOST: Odma' da si uzeo burgiju i izbusio neke rupe!
Stvarno, zasto nema rupa i kakav je to materijal? Zasto mi lici na oblogu za lamelu ili na materijal za kocione plocice ?
Ajde da ispricam ukratko
to su vodeno hladjene kocnice, obloge se lepe na obicne diskove, nisu ugljenicna vlakna kao sto M rece, a "pakni" se prave od spec. materijala (zaboravio sam sta bese), to je i najveci problem i zbog toga se ceka toliko dugo i kroz njih prolazi rashladna tecnost. To bi bilo ukratko
Mislim da je negde na forumu pisano opsirnije o tome.
nasao sam ovo http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... e&start=25
(sjecao sam se slike od prije )
ALI imam nekoliko pitanja
1. pakne su od legure kobalta, ok...ali da li to znaci da se mijenjaju uloge pakna / disk?
2. da li je hladjenje zatvorenog tipa ili voda tece napolje?
3. kako se kljestima "svidja"kad stiscu paknu sa 300'C? takva pakna se hladi...
Comment