Ne zelim vise da se raspravljam. Dace dobri Bog pa cemo se sresti na stazi i onda ces priznati ko je bio u pravu..............................
Buseni diskovi?
Collapse
X
-
Pametno, ulaziti u raspravu sa takvim argumentima koje imas nije najbistrija ideja.
A ako me i zbog cega ikada i dobijes, to ce bez sumnje biti zbog busene korpe i zamajca...Moraces malo i necim drugim osim busilicom da se poigras.
Nisam najpametniji ali sam daleko od glupog...
Comment
-
-
Cemu takav ton?Zivi bili pa videli.
Po ovome kako izgledaju ove busene rupe ne izgleda da je zamajac oslabljen jer je veoma konzervativan i broj i precnik rupa. Ideja je jasna (spiralni raspored) ali nesto sumnjam da je to resenje. Zeljeni efekat se postize odgovarajucom lamelom u smislu njenog oblika i vrste frikcionog materijala kao i odgovarajucom povrsinskom obradom zamajca a to je izmisljeno odavno. Isto (slicno) vazi za kocnice. Imam utisak da je problem sto se daje "los primer" i eventualno zeleno svetlo onima koji citaju a nemaju dovoljno znanja da rade "slicno" a njima bi broj i velicina rupa mogla da bude mala i eto problema. Svasta bi se moglo samo jos nedostaju ljudi koji to trebaju da shvate jako ozbiljno a ne da se pale da se nesto dobija ni iz cega. Budite oprezni ma sta radili. Informisite se maksimalno o tome kako su drugi prosli i ko su ti drugi (ko od sponzora stoji iza eksperimenta).
Comment
-
-
Upravo zato i govorim, jer ovo nikako nije Forum gde se pausalno donose ocene o tome da li nesto valja ili ne - ako valja, objasni ZASTO, i sta i na koji nacin dobijas time. Gatanje i nagadjanje ne dolazi u obzir.
Vodjeni time sto u velikoj vecini slucajeva korisnici Cannona mogu da se oslone na informacije koje ovde nadju, treba da pomisle da je ovako nesto ispravno raditi? Nekome drugom, negde drugde mozda je i svejedno, meni na Cannonu nije.
Comment
-
-
Dobro decko je naglasio da on to radi na svoju odgovornost i da ne pokusavamo ovo kod kuce.
Koliko je dobio time a koliko izgubio, videce i samTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Kako ti znas da nemas problem sa odvodjenjem prasine
prasina nije uopste kod kvacila upitna posto je ioanko zvono otvoreno i uvek ima prasine koja se nalazi na putu, u vazduhu itd.
cak stavise, nesto prasine je pozeljno, za poboljsanje prenosa snage koju ostvaruje sklop kvacila.
glatka lamela bez prasine nije najpozeljniji izbor..volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Comment
-
-
bušenjem diska samo će se poremetiti savršeni izbalansiran materijal(to se radi u fabrici),osim ako nisi neki mnogo dobar majstor pa imaš CNC mašinu i komp pa tačno preračunaš gubitak materijala na rupama.znači rupe moraju biti u savršenoj osi sa centrom diska inače trese kao ludo...ludo i brzo...
Comment
-
-
ja sam busio ventilirajuce diskove na corsi ali su od calibre,uradio sam razmeru izbusio,frezenkovao rupe da se izgubi ono zvizdanje i presao oko 10-ak hiljada bez ikakvih problema niti sam ih cistio a ni ne jede mnogo plocice i uvek koci izuzetno,zamajac sam obradjivao sa zadnje strane i olaksao punih 4kg,ubacio lezaj u centralnu rupu i balansirao skoro idealno,dobio sam izuzetan start motora i lepo se odrzava i na malim i na velikim obrtajima,9500 rpm,bregasta 284 supersport i slicovana remenicako na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Originally posted by ljube-kuglaja sam busio ventilirajuce diskove na corsi ali su od calibre,uradio sam razmeru izbusio,frezenkovao rupe da se izgubi ono zvizdanje i presao oko 10-ak hiljada bez ikakvih problema niti sam ih cistio a ni ne jede mnogo plocice i uvek koci izuzetno,zamajac sam obradjivao sa zadnje strane i olaksao punih 4kg,ubacio lezaj u centralnu rupu i balansirao skoro idealno,dobio sam izuzetan start motora i lepo se odrzava i na malim i na velikim obrtajima,9500 rpm,bregasta 284 supersport i slicovana remenicaNema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...
Comment
-
Comment