Buseni diskovi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa sretno ti bilo.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Rubi
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 519
      • Beograd

Zeljno ocekujemo tvoj sledeci post...
      (\__/)
      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Sa nadom da nece biti preko wirelessa iz UC.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Nitrouspower
          CBC Veteran
          • 11.06.2006
          • 107
          • NIS

Buseni diskovi?

Nadam se da sam uspeo da pustim sliku,radim ovo prvi put pa ne zamerite. Slikao sam diskove posle busenja,a sada idu na peskarenje,obradu,zarenje i cementaciju,za svaki slucaj. http://img84.imageshack.us/img84/6052/16060609587mr.jpg
          Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Na slici fino izgleda ali mislim da nisi trebao da ih bushis u istoj osi nego onako kao sto rade fabrike, ukoso. To se radi zbog rasterecenja materijala.
            Boost or bust...

Comment

• Nitrouspower
              CBC Veteran
              • 11.06.2006
              • 107
              • NIS

Buseni diskovi?

Danas montiram diskove i idem malo da da ih opteretim,ali muski pa kako bude.

Comment

• Nitrouspower
                CBC Veteran
                • 11.06.2006
                • 107
                • NIS

Buseni diskovi?

Znam to i moguce da si u pravu,ali hteo sam da probam ovako jer su moji diskovi,verovatno i drugi ne znam pravljeni iz dva dela(sendvic),pa sam hteo na ovaj nacin da ih rasteretim,tj. busio sam svaku drugu komoru,a sa druge strane komoru izmedju.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Re: Buseni diskovi?

Originally posted by Nitrouspower
                  Danas montiram diskove i idem malo da da ih opteretim,ali muski pa kako bude.
                  Nadam se da znas da je kod menjanja diskova i stavljanja novih plocica apsolutno najgora stvar koju mozes da uradis je da ih opteretis, onako muski, kako kazes?

Novi diskovi kao obavezno zahtevaju uvozavanje od najmanje 100-ak kilometara da bi plocice korektno legle. Maltretiranje novih diskova i plocica odmah po montiranju kao rezultat obicno ima patiniranje povrsine plocice i njeno "pregorevanje", a disk se najcesce jako brzo iskrivi.

Montiraj disk i plocice i vozaj se najmanje 100km sa LAGANIM i postepenim kocenjima, bez "jahanja" kocnice, dakle ako kocis onda kocis, a ne "lizes" disk po 200m kao sto mnogi rade.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• cveleBMW
                    CBC Senator XXL
                    • 21.03.2006
                    • 370
                    • Beograd, Banovo Brdo

[img]Novi diskovi kao obavezno zahtevaju uvozavanje od najmanje 100-ak kilometara da bi plocice korektno legle. Maltretiranje novih diskova i plocica odmah po montiranju kao rezultat obicno ima patiniranje povrsine plocice i njeno "pregorevanje", a disk se najcesce jako brzo iskrivi.

Montiraj disk i plocice i vozaj se najmanje 100km sa LAGANIM i postepenim kocenjima, bez "jahanja" kocnice, dakle ako kocis onda kocis, a ne "lizes" disk po 200m kao sto mnogi rade.[/img]
                    100% covek upravu... Poslusaj ga!!!

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

Gledam ovu sliku... Puno rupa, nepravilan razmak izmedju njih (razlichito opterecivanje strukture materijala, na jednom delu deluje pritisak pa onda nagli skok ali u supriotnom smeru - istezanje - VEOMA, VEOMA loshe po materijal!!!), veoma losh shablon (treba da je direkcioni, jer to pomazhe brzhi prenos toplote, ovako ne znam koji je efekat?! ), chak su mnoge rupe jako blizu spoljashnje ivice - gde NIKAKO NE SMEJU da budu...

Da ne krenem ponovo sa zhvakom, sad vishe nema ni smisla prichati...

Stvarno neka je sa srecom, trebace ti... Onda kad budesh pocheo, kako navodish, "mushki" da opterecujesh ove diskove...

Pozz
                      http://www.bmw.tv

Comment

• astrafan
                        CBC Senator
                        • 08.05.2005
                        • 221
                        • BG - PA

Predpostavljam kako covek zeli muski da ih proba da je velika verovatnoca da ce posle testa biti visak diskova ali za bacanje........

ZELIM TI SVU SRECU>>>>>>>
                        .. just fun, nothin more..

Comment

• Nitrouspower
                          CBC Veteran
                          • 11.06.2006
                          • 107
                          • NIS

Buseni diskovi?

Znam da je tesko razumeti me,ali ja sam resio da probam na ovaj nacin,pa ako sam pogresio napravicu ih ponovo poucen predhodnim iskustvom,ali kako kazu vreme ce pokazati.

Comment

• Nenad
                            CBC Senator XXL
                            • 06.01.2005
                            • 1364
                            • BBgd/Mow

Who Dares Wins - je moto engleskih specijalaca S.A.S. Pogresio ili ne ti si bar pokusao, ne sedis kuci i teoretises.

Respekt
                            Boost or bust...

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Hm, ne bih se bash slozhio...

Nit' je on SAS-ovac, nit' je 90% ljudi sa foruma koji su se ukljuchili u diskusiju i dali negativan stav o ideji totalno neuko i bez dve chiste u glavi, i samo "teoretishe" o tome bez ikakvog znanja i iskustva.

Kad neko krene da radi posao KAKO TREBA, kao na primer:

- tu sam uvek spreman da skinem kapu i chestitam! Treba se usuditi (Who Dares Wins), ali ne glavom kroz zid.

Ja i dalje tvrdim da je posao odradjen loshe, i time ne pokushavam da omalovazhavam choveka ili to shto je uradio, vec sve shto sam napisao bilo je iz iskrene namere da choveku skrenem pazhnju da ovime ne bi trebalo da se igra, jer i nije igra u pitanju.

Meni je, prvo kao choveku a drugo kao chlanu foruma, bitnija njegova bezbednost, iako choveka ne znam, i shodno tome cu se i ponashati i pisati, onoliko koliko mi znanje dozvoljava. Jer ovo shto je uradio, i shto tek planira da uradi, zaista mozhe da ga dovede u opasnost. I zato ne mislim da je moralno i drugarski "tapshati ga po ramenu" dok on iz ovog ili onog razloga dovodi sebe u opasnost. Mozhda ce me i on, a i neki drugi, pogreshno shvatiti, ali to cu uvek pre uraditi nego chisto ljubaznosti radi podrzhavati ga i "sokoliti" raznoraznim "krilaticama" i sloganima SAS-ovaca...

Samo znam jedno - da ne bih nikad ovako neshta montirao na svoj auto i tako gazio unaokolo, dovodeci i sebe i druge u opasnost. Da je tako lak posao praviti razbushivane hladjene diskove, ne bi Brembo ni postojao...

Valjda se razume da ovo pishem samo iz najboljih namera. Ako me chovek drugachije shvata neka mi oprosti, ja se vishe u ovo necu meshati.

Over & out
                              http://www.bmw.tv

Comment

• Nitrouspower
                                CBC Veteran
                                • 11.06.2006
                                • 107
                                • NIS

Buseni diskovi?

Zahvaljujem na svim komentarima dobronamernim i onim koji to nisu.Moji stari diskovi su bili tri puta obradjivani i debeli svega 18mm.Ovi koje sam razbusio su skinuti sa Calibre stranca i debeli su 24mm gotovo novi.Valjda je sada malo jasnije zasto sam ovo uradio,a volim da experimentisem.Svi komentari su bili na mestu i veoma ih cenim ali ja druge diskove nemam.Ovako izgledaju namontirani.Sto se tice SAS nije covek bas mnogo pogresio,bio sam diverzant+dve godine Hrvatske i Bosne.

Comment

Working...
                                X