Buseni diskovi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

@ overspeed,

ne znam zasto si se prepoznao u mom postu.

Sto se tice ovih diskova i bushenja-
    sve sto smo mi izneli je bilo cisto nase misljenje, NE potkrepljeno NIJEDNOM matematickom formulom,jednacinom niti bilo cime. Prema tome nase izjave su sve bile u domenu "sta moze da bude, ako.." a nijedna "zasto ce to biti...".

Ne treba da se osecas pogodjenim licno ili jos gore da ako ti nisi pogodjen branis nekog drugog od mojih "napada".

Kao sto si primetio rekao sam "sve sto smo mi izneli je bilo cisto nase misljenje " - znaci i sebe tu ubrajam.
    Boost or bust...

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ja licno ne mislim da je nesto preterano pogresio u tome sto je uradio nego jednostavno samo mislim da mu taj poduhvat nista nece doneti bolje na kocenju da bi on to mogao da primeti.
      Ipak se ne radi o superbrzom automobilu niti toliko maltretiranom kocionom sistemu da bi mu to dodatno hladjenje pomoglo ne znam koliko. Mizerno dobija na hladjenju i mizerno gubi na izgubljenoj dodirnoj povrsini.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• astrafan
        CBC Senator
        • 08.05.2005
        • 221
        • BG - PA

Originally posted by M-power
        Ja licno ne mislim da je nesto preterano pogresio u tome sto je uradio nego jednostavno samo mislim da mu taj poduhvat nista nece doneti bolje na kocenju da bi on to mogao da primeti.
        Ipak se ne radi o superbrzom automobilu niti toliko maltretiranom kocionom sistemu da bi mu to dodatno hladjenje pomoglo ne znam koliko. Mizerno dobija na hladjenju i mizerno gubi na izgubljenoj dodirnoj povrsini.
        Naravno, slazem se u potpunosti......
        .. just fun, nothin more..

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Daj boze da si u pravu...
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ma u to dal ce da pukne ili nece ne ulazim....kao sto kaze Nenad niti mi imamo matematicke proracune da ce to da pukne niti on da nece

Nego jednostavno mislim da to sto je izbusio disk nema nikakvu svrhu i dobiti u poboljsanju efikasnosti kocionog sistema.

Cisto gubljenje vremena i novca!
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Hermes
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 1306
              • https://t.me/pump_upp
              • bemve

Ovim naknadnim busenjem diskova se sopstveni naponi u celiku oko rupa povecavaju,pa bi se eventualno pucanje dogodilo pri mnogo manjim silama od onih koje moze da izdrzi materijal.....a kolike mu je sopstvene napone dodao, eksploatacija ce da pokaze....
              https://t.me/pump_upp

Comment

• cveleBMW
                CBC Senator XXL
                • 21.03.2006
                • 370
                • Beograd, Banovo Brdo

Kao prvo disk ne lici ninasta... Preterao je sa brojem rupa i raspored nema veze sa mozgom!!!
                Kao drugo mnogo su ti male rupe da bi primetio razliku u boljem hladjenju i kocenju!!! (kao sto sam vec napomenuo da svaki disk ima svoj proracun za busenje, velicina burgije, materijal, itd.)

Trece, ovaj disk i ako ne bi trebalo da pukne nikada, nisi smeo da busis toliko blizu najdalje i najblize dodirne povrsine plocice!!!

Comment

• Nitrouspower
                  CBC Veteran
                  • 11.06.2006
                  • 107
                  • NIS

Buseni diskovi?

Ako imas neku bolju shemu za ove diskove(calibra 8v)Rado bih video.Vec sam presao sa ovim diskovima 450km i mislim da su plocice nalegle do sada.Malo ste me zabrinuli vasim komentarima i vozio sam umereno, ali morao sam par puta da ostrije kocim,odradio je ABS na suvom asfaltu i za sada je ok.Mozda sam subjektivan,ali rekao bih da je kocenje dosta bolje nego ranije. Ako ovo sa diskovima bude ok sledece nedelje busim korpu i zamajac,naravno drugom semom.Obavestavacu vas o svemu.Pozdrav svi clanovima foruma.
                  Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

Nemoj da te zavarava subjektivni osecaj. Diskovi tj. buseni ili naseceni nikako ne uticu na kvalitet tj. distancu kocenja.
                    Jedino sto na autu zaustavlja njegovo kretanje su gume. Posle toga su plocice.
                    Verovatno su nove plocice doprinele boljem kocenju. Proveravaj ih cesce nego ranije, brze se trose sa busenim/nasecenim diskovima.
                    Boost or bust...

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Busis KORPU I ZAMAJAC!??

Hajde molim te, objasni mi zasto? Sta ocekujes da dobijes ovim, osim raspolucenih m*** kad ti se zamajac razleti i nabije izmedju nogu? Smesno, ali vrlo realna mogucnost, ko je gledao SP u Novom Sadu, Marinkovicu u Xsari se upravo nesto slicno desilo upravo zbog busenja zamajca...sreca pa je pozarni zid izdrzao.

Nemoj da se ljutis, ali ja moram da kazem da je ovo jedna od "genijalnijih" ideja koje sam cuo...izvini, ali zaista mi ne ide u glavu zasto bi neko dovodio u opasnost rodjeni zivot zbog...cega?
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Nenad
                        CBC Senator XXL
                        • 06.01.2005
                        • 1364
                        • BBgd/Mow

Korpa se nikad ne dira. Zamajac se ne busi nego se "stanjuje" da bi se olaksao.
                        Boost or bust...

Comment

• vega
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2006
                          • 324
                          • Beograd

Jooj, kad vec toliko volis da se kockas idi u kladionicu. Tamo barem ponekad moze i da se dobije nesto. Najdobronamerniji savet.
                          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Nitrouspower
                            CBC Veteran
                            • 11.06.2006
                            • 107
                            • NIS

Buseni diskovi?

Ocigledno da su moja m*** i raspolucena duplo veca nego 206-icina.Jednostavno volim da radim stvari za koje mislim da uprkos teoreticarima mogu da ostvarim.Sto se tice N2O sistema videces kakvog je kvaliteta kada se nadjemo na crti.
                            Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...

Comment

• astrafan
                              CBC Senator
                              • 08.05.2005
                              • 221
                              • BG - PA

Re: Buseni diskovi?

Originally posted by Nitrouspower
                              Ocigledno da su moja m*** i raspolucena duplo veca nego 206-icina.Jednostavno volim da radim stvari za koje mislim da uprkos teoreticarima mogu da ostvarim.Sto se tice N2O sistema videces kakvog je kvaliteta kada se nadjemo na crti.
                              Taj komentar ti stvarno nije trebao........ a sto se tice trke dogovarajte se, tj izazivaj ga preko pm........

Tj i Batajnica moze da bude pravo mesto za to....... ako nista, organizovacemo nesto..........
                              .. just fun, nothin more..

Comment

• Rubi
                                CBC Senator XXL
                                • 06.05.2005
                                • 519
                                • Beograd

Al' nas obavestite gde treba da dodjemo s kamerama...
                                (\__/)
                                (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                                (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

Working...
                                X