Originally posted by TurboCharger
Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Nisam bas zadovoljan Hitrisom.Najveca zamerka je da kod kocenja rano proklizaju-na suvom.Tipa ostrije kocenje pred semaforom i sl.Ocas proklizaju.Sad,dal sto su 185
... mada,izvozio sam recimo krivinu u kojoj je ogranicenje 40 sa 80+ km/h bez problema.I po snegu se pokazala bolje no sto sam ocekivao al' o5 to kocenje ...
Comment
-
-
@Flavio: Do sad si bio jako pametan, ne kvari prosek....
Nije jedna od fabriski preporucenih ?! Za 155-icu staru 10 godina?
Godiste pominjem samo zato da se zamislis i setis koliko je novih proizvodjaca i tipova guma osvanulo za tih 10 god...
Zar zaista mislis da preporuceni proizvodjaci ne mogu da omanu ili da budu precenjeni? Desava im se kao i svima...
Inace, 185 sirinu sam imao na Nubiri i to na 14-ici pa nisam imao problema pri kocenju, doduse, nije se vozio Hitris
Ono sto sam primetio kod letnjih guma je razlika u kvalitetu kocenja u odnosu na spoljnu temperaturu.
Imajte na umu da se guma samim kotrljanjem greje pa je ta razlika manje uocljiva kad ste na otvorenom, ali meni je opet vidljiva.
Imao sam priliku da vozim ovih dana i na -5C i na +15C na istim letnjim gumama. Naravno da se malo bolje ponasaju na visoj temp, ali je to uocljivo samo u extremnim uslovima exploatacije i pri nezagrejanoj gumi.
Govorimo samo o naglom kocenju, drzanje u krivini je jako dobro u svakom slucaju.
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorImajte na umu da se guma samim kotrljanjem greje pa je ta razlika manje uocljiva kad ste na otvorenom, ali meni je opet vidljiva.
Imao sam priliku da vozim ovih dana i na -5C i na +15C na istim letnjim gumama. Naravno da se malo bolje ponasaju na visoj temp, ali je to uocljivo samo u extremnim uslovima exploatacije i pri nezagrejanoj gumi.
Govorimo samo o naglom kocenju, drzanje u krivini je jako dobro u svakom slucaju.
Comment
-
-
Originally posted by prolupator@Flavio: Do sad si bio jako pametan, ne kvari prosek....
Nije jedna od fabriski preporucenih ?! Za 155-icu staru 10 godina?
Godiste pominjem samo zato da se zamislis i setis koliko je novih proizvodjaca i tipova guma osvanulo za tih 10 god...
Zar zaista mislis da preporuceni proizvodjaci ne mogu da omanu ili da budu precenjeni? Desava im se kao i svima...
p.s.
Lupim i ja ponekad.
Comment
-
-
Kupio sam danas dve Tigar Sigura gume, skinuo sam stare Sava Escimo i zamenio ih sa Sigurom. Cini mi se da su za nijansu bucnije ali sam extra zadovoljan, cena nije jaka 2050 din, dosta su mekse od zimskih, naravno, i za moje potrebe su odlicne. Jel ima neko nekakva iskustva sa tim gumama?"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
Comment