Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boogie
    CBC Član
    • 01.11.2007
    • 11
    • Banja Luka

E super taman sam htjeo da im idem j*bat kevu ... ....

usput receno 4 gume su oko 325 KM tj. 166 eura ... al opet kupovao preko firme hheheh pa ce me izaci nekih 50 ojra manje (rabat i PDV) ...

Comment

• nidza
      CBC Senator XXL
      • 16.04.2008
      • 496
      • nbgd

Ja kod tebe dolazim na pivo i gume kad bude vreme za zamenu. Nisam mogao da ih zeznem u ovoj turi, na kolima su mi bile zimske u drugoj dimenziji...

Potvrđujem za Hitris, nema smer, samo spoljnu stranu. Nisam ni primetio dok mi sad nije skrenuta pažnja.
      Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• djella
        CBC Član
        • 15.01.2008
        • 41
        • Brisel

Sa spoljne strane treba da ima smer rotacije, a ako nema pogledaj dali ima oznaka DOT (ide spolja).

Comment

• Ivancho
          CBC Veteran
          • 11.02.2008
          • 199
          • Vracar - Zemun

Originally posted by djella
          Sa spoljne strane treba da ima smer rotacije, a ako nema pogledaj dali ima oznaka DOT (ide spolja).
          Djella je mislio na brojcani DOT - godina proizvodnje. Jer guma i sa jedne i sa druge ima oznaku DOT. S`time sto je sa jedne oznaka godina proizvodnje a druge serijski broj.

Comment

• djella
            CBC Član
            • 15.01.2008
            • 41
            • Brisel

Iskreno da ti kazem laik sam teski za te oznake i uopste brojeve.Ali znam da kod mene na Matadoru a i na tigrovim gumama imala je samo jedna oznaka DOT vecim slovima ispisana.I ljudi u prodavnici su mi rekli da kad nema strelica da pokaze smer rotacije,onda ta oznaka ide spolja.Kao to je to ! E sad ako gresim izvinite i korigujte.
            Pozz

Comment

• Ivancho
              CBC Veteran
              • 11.02.2008
              • 199
              • Vracar - Zemun

Originally posted by djella
              Iskreno da ti kazem laik sam teski za te oznake i uopste brojeve.Ali znam da kod mene na Matadoru a i na tigrovim gumama imala je samo jedna oznaka DOT vecim slovima ispisana.I ljudi u prodavnici su mi rekli da kad nema strelica da pokaze smer rotacije,onda ta oznaka ide spolja.Kao to je to ! E sad ako gresim izvinite i korigujte.
              Pozz
              Nikakav veliki lapsus nisi napravio. To su gume koje nemaju ni stranu niti rotaciju. Tj gume su simetricne i u principu je sve jedno kako ces ih okrenuti. Ali neko nepisano pravilo je da DOT ide sa spoljne strane

Comment

• M@rio
                CBC Veteran
                • 13.07.2007
                • 166
                • Čačak-Beograd(studiram)

Uzeo sam siguru pre neki dan i presao oko 400km.Guma je zaista odlicna za te pare.Tiha je i nesto tvrdja nego Goodyear koje su bile na kolima(zimske).
                If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Ivancho
                  CBC Veteran
                  • 11.02.2008
                  • 199
                  • Vracar - Zemun

Originally posted by M@rio
                  Uzeo sam siguru pre neki dan i presao oko 400km.Guma je zaista odlicna za te pare.
                  Za te pare je odlicna guma. Jedino sto sada ima neka akcija na GY,Fulda,Sava. Gde je npr. u neki dimenzijama Fulda skoro po istoj ceni kao i tigar.

Comment

• M@rio
                    CBC Veteran
                    • 13.07.2007
                    • 166

Jeste, ali Cacku i nema bas nesto tih akcija!
                    If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Ivancho
                      CBC Veteran
                      • 11.02.2008
                      • 199
                      • Vracar - Zemun

Originally posted by M@rio
                      Jeste, ali Cacku i nema bas nesto tih akcija!
                      Ebg , pa kada ides za Bg ti ili svrni ili pitaj

Comment

• M@rio
                        CBC Veteran
                        • 13.07.2007
                        • 166

Studiram u Bg-u.Cale je dolazio po mene u utorak, a u ponedeljak uzeo gume u Cacku jbg, nisam znao.Medjutim uzeo je na rate posto znamo vlasnika radnje.

Comment

• sasha015
                          CBC Veteran
                          • 29.02.2008
                          • 153
                          • LOznica
                          • Hyundai i-20

Pozdrav svima.....Moj problem,pa ako moze neko da pomogne.....Zasto su gume u Ovlascenoj Tigrovoj radnji skuplje nego u npr.drugom servisu koji se bavi prodajom guma,da ne reklamiram sada....Konkretno 4 hitrisa 185-60 r-14 su 13800.sa balansiranjem i ugradnjom,a u Tigrovoj radnji je cena oko 14200 + balansiranje i ventili-to izadje preko 15000.Ajd sad ,nije velika razlika.Mnogi ce te reci da je u jeftinijoj radnji skart,2 klasa.....ali da li je tako....Vec imam na Tipu 4 hitrisa.2 kupljena u tigru preko puta Arene-8000,a 2 u Tosinom Bunaru u velikom servisu za gume -6400 din....Gume su identicne u svakom broju i oznaci,jedino se razlikuje MOLD-TJ,valjda kalup,ali ni on nije isti na gumama kupljenim u istoj radnji.....Brat treba za punto da uzme 4 hitrisa u ponedeljak...cene u datim radnjama su kako sam naveo na pocetku posta.Znaci u tigru su skuplje za oko 1200-1300 din....Zasto je tigrova radna skuplja..i da li kupiti bas kod njih i platiti skuplje isti proizvod..nije logicno,ali....pozzzzzz

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Zato sto preprodavci kupuju na veliko i lome popust koji imaju ...
                            Zakon trzista...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ivancho
                              CBC Veteran
                              • 11.02.2008
                              • 199
                              • Vracar - Zemun

Jednostavno dozvoljeno da trziste samo pravi cene. Data isuvise velika sloboda,za koju je kriv sam tigar. Da ne ulazimo dalje ....
                              U vecini servisa ces naci cenu kao sto je u toj prodavnici. Tu negde oko 13800 - 13900 to ti je neka realna cena,ako si clan opel cluba imas i neki popust...javi se na pp

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

.....Zasto su gume u Ovlascenoj Tigrovoj radnji skuplje nego u npr.drugom servisu koji se bavi prodajom guma
                                ne postoji ovlašćena Tigrova radnja, niti uopšte Tigar (fabrika guma) ima u svom okviru maloprodaju.

to gde si gledao je sasvim druga firma, Tigar Trgovina koja nema veze sa Tigrom (zapravo imala je nekada neke veze, osnivač im isti ) pošto je samostalno trgovinsko preduzeće i prodaje sve i svašta od guma svioh mogućih brendova, kozmetike, ulja, maziva, sportsu opremu, obuću, itd...
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X