Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

Re: Gume - po ko zna koji put

Originally posted by subicd
    Pogledaj i Fuldu Ecocontrol nije lsoa guma, a cena u tvojoj dimenziji je malo vise od 4000din.
    Ja imam na 106-ici fuldu ecocontrol i sve cetiri su nenormalno krive a nove gume, a i drugar je ne zadovoljan sa fuldom, cak su mi i vulkanizeri rekli kada su ih montirali da se necu usreciti sa fuldom, e sad kako sam ih nabavio radice posao ali u svakom slucaju su uzas

Comment

• aivan
      CBC Senator
      • 28.02.2006
      • 247
      • Bograd, Mirijevo

Originally posted by markofpi
      Sta mislite o ovom sajtu: http://www.internet-prodaja-guma.com/

Vredi li pazariti na ovaj nacin, kakve su cene i sl.!??
      Cini mi se da su cene prevelike, idi do radnje neke i uporedi. Narocito s obzirom da ne uracunavaju montazu niti balansiranje u cenu.
      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• eki86
        CBC Član
        • 15.11.2005
        • 82
        • Bor

Jedno pitanje ??? Treba da kupim gume, pa sam se odlucio da kupim par letnjih i par zimskih. Letnje za pocetak idu napred, a zimske pozadi. Kad dodje zima, obrnem ih i to je to. Ako se ima para, na prolece cu da stavim jos dve letnje, a zimske u podrum do sledece zime.

E sad koje letnje da uzmem, u ponudi imam: Kleber Dynaxer 4.000 din, BFGoodrich G-Grip 4.000din, Michelin Energy Saver 4.850 din (ali made in Rusia)
        a zimske: Kleber Krisalp HP2 4.100 din i Tigar Winter1 3.900 din

Sta je bolje sad ???

Comment

• zlocesti
          CBC Veteran
          • 24.06.2008
          • 116
          • Beograd

nasao sam ove gume jako povoljno
          jel neko u opste ima ideju kakavu se ...

Sommerreifen
          Speedindex W: dieser Reifen ist für Geschwindigkeiten bis 270 km/h zugelassen!
          Achtung: Wir liefern Ihnen nur den Reifen. Falls auf dem Bild eine Felge abgebildet ist, dient diese nur der Symbolisierung.
          Montagepartner suchen

Sunny

SN3970 225/45 R17 94W XL

Comment

• nikaragva
            CBC Senator XXL
            • 03.06.2008
            • 521
            • B. Palanka
            • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pa za to postavljanje zimskih guma leti nisam siguran, posto one ne bi trebalo da se voze na temperaturi iznad 7 stepeni. Sad da li se samo brze trose ili se menjaju i hemijska svojstva ne znam, ali ja moje cim malo otopli skinem sa auta.

Comment

• zlocesti
              CBC Veteran
              • 24.06.2008
              • 116
              • Beograd

Originally posted by nikaragva
              Pa za to postavljanje zimskih guma leti nisam siguran, posto one ne bi trebalo da se voze na temperaturi iznad 7 stepeni. Sad da li se samo brze trose ili se menjaju i hemijska svojstva ne znam, ali ja moje cim malo otopli skinem sa auta.

a ia samim tim kada zimi imas pozadi letnje gume .. auto ce ti se u krivinama ponasati kao da mu dizes rucnu ..

pa tako je bolje kupiti bar polovne nekakve gume za pozadi zimi da ne bi izbuio glavu za 2 3 000 dinara ...

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

@markopfi: sa continentalom nema greske a sa dunlop sp sport 01 imam licno vrlo pozitivno iskustvo. ako se odlucis za dunlop gledaj da iza ovog 01 stoji zvezdica ili MO oznaka. * imaju bocno jedan celicni snop vise od serija A a MO ili DSST su run on flat.

btw, ovaj sajt sto je neko postavio adresu on line prodaja nije ni malo jeftin u odnosu na recimo gume-direct
                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Ja sam postavio Pa kazem Michelin ili Continental....za Dunlop nisam siguran, rekose mi da su gume tvrde
                  Sto se oznaka tice uvek sam se pitao sta znaci recimo MO, sta znace jedna ili vise zvezdica, XL....

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

tvrde nisu, ali jesu tvrdje od mislena, zato je i upravljivost na nivou. trenutno vozim SP Sport 9000 i prezadovoljan sam.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

A sta znace sledece oznake: DSST, MFS, XL, TO1, *, FR, SSR, G1, G1*, EL G1, ZP*, ROF... i mnoge druge!??

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

sve zavisi od proizvodjaca . DSST je run on flat kod dunlopa (Dunlop Self-Supporting Technology) i SSR je isto to kod Continetala.ROF je takodje run on flat ali kod Goodyeara. MO je mercedes aproved(Merc. only), RF je reinforced(ojacana). MFS je Maximum Flange Shield to je ono sto niskoprofilne gume imaju da stite felne od ostecenja i td...
                        recimo benz i BMW koji imaju senzore pritiska u tockovima preporucuju MO gume jer kazu da ce jedino i samo sa tim modelom senzori raditi kao treba.
                        kako god, da li je teranje vode na svoju vodenicu ili sta vec ne znam ali kapiram da ima neke veze jer citajuci neka pisanija potrosaca koji tvde da su navodno tako "brendirane" gume bolje pokazale... ako nista drugo znam da su skuplje od onih koje nemaju tu oznaku a ako ne znas sta je dobro ti kupi ono sto je skupo

upravo sam nasao da je MO - Mercedes option a isto to vezano za senzore kod BMWa je zvezdica

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Da li neko ima iskustva sa bf goodrich gumama i kakve su u odnosu na tigar hitris i sava potenza(ili nesto tako)

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Originally posted by zverko
                            sve zavisi od proizvodjaca . DSST je run on flat kod dunlopa (Dunlop Self-Supporting Technology) i SSR je isto to kod Continetala.ROF je takodje run on flat ali kod Goodyeara. MO je mercedes aproved(Merc. only), RF je reinforced(ojacana). MFS je Maximum Flange Shield to je ono sto niskoprofilne gume imaju da stite felne od ostecenja i td...
                            recimo benz i BMW koji imaju senzore pritiska u tockovima preporucuju MO gume jer kazu da ce jedino i samo sa tim modelom senzori raditi kao treba.
                            kako god, da li je teranje vode na svoju vodenicu ili sta vec ne znam ali kapiram da ima neke veze jer citajuci neka pisanija potrosaca koji tvde da su navodno tako "brendirane" gume bolje pokazale... ako nista drugo znam da su skuplje od onih koje nemaju tu oznaku a ako ne znas sta je dobro ti kupi ono sto je skupo

upravo sam nasao da je MO - Mercedes option a isto to vezano za senzore kod BMWa je zvezdica

Ako razlika u ceni nije drasticna onda treba traziti gume sa dodatnim oznakama I sam na autu imam senzore za pritisak u pneumaticima ali je Laguna u pitanju. Pokusacu da saznam sta sve od oznaka znaci pa cu to i traziti, osim ako je tako nesto na nasem trzistu tesko naci.

Comment

• kuntalo
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2007
                              • 342
                              • Predgradje

Još od '88. BF Goodrich nema veze s gumama, pravi ih Michelin. Na zapadu su, koliko sam mogao da ukapiram iz testova i ocena, u nižoj cenovnoj klasi.

E sad, koliko moja prcvoljna Panda i moj stil vožnje može biti merodavan, ali ja sam bio prilično zadovoljniji Sigura-om nego Touringom (BFG)... Možda mi se Tigar činio udobnijim zbog toga što nisam, u cenovnoj kategoriji, mogao naći 155/65, pa je nešto "viša" Sigura od 155/70 radila posao.

Al' sam Ti pomogao... još ću i da se izvinjavam što Te zbunjujem i zauzimam mesto pametnim odgovorima...

Pozdrav!
                              Save the Panda!

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

daleko od toga da je Tigar losa guma pogotovo u poslednje vreme. problem je samo sto se kod nas prodaju one koje su kako da kazem skart tj osma, deveta i deseta klasa a prva, druga, treca... idu za izvoz.

Comment

Working...
                                X