Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • radebgyu
    CBC Senator
    • 03.02.2009
    • 244
    • Beograd

Re: Gume - po ko zna koji put

A sta je sa smanjenjem carina posle nove godine .Trebalobi da cene padnu za nekih 10-15%.
    http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• mrki
      CBC Senator XXL
      • 08.11.2006
      • 550
      • nis, serbia

obishao sam danas dosta prodavnica sa gumama.
      winter1 nisam nashao u mojoj dimenziji (osim u H induksu sa cenom ) i uzeo sam poslednje 4 fulde cristal montero u agrohimu.
      celo planinarenje 22 000,oo i nesto preko.
      nisam ni znao da je ovolika jagma i loodilo za gumama!

odmah po montiranju sam primetio razliku izmedju letnjih i zimskih. najznacajnija promena mi je u kocenju i to drasticna ali i u samom polasku imam manje proklizavanja.
      sada sledi opustencija

Comment

• subicd
        CBC Senator XXL
        • 20.06.2008
        • 463
        • Novi Sad

Originally posted by markofpi
        Koliko sam uspeo da primetim apsolutni su HIT ove zime. verujem da su bolje od Winter1, a po meni imaju daleko atraktivniju saru. Za realna iskustva ne mogu nista reci jer ih ne posedujem. U svakom slucaju nisi pogresio!
        Fulda KM i Goodyear UG7+, mislim da im nema premca za zimske.

Comment

• Miha
          CBC Veteran
          • 16.06.2006
          • 150
          • Beograd

Glas za KLEBER KRISALP HP2.
          Odlicna guma za male pare.
          Odusevljavam se njenim mogucnostima svaki put kad sednem u auto.
          A ovih sneznih dana sam bas isao sirom Srbije, i po auto putu i po negazenom snegu i po utabanom snegu, ledu, bljuzgavici... i guma je pravo otkrovenje.
          Vozim sve 4 zimske i auto je kao zakucan.
          Merkao sam i Fuldu i UG7+ i verujem da su odlicne, ali evo da podelim sa vama svoje iskustvo sa Kleberom.
          Pozdrav.

ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
          Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Mene kod Kleber-a i Fulde jedino nervira nestalnost kvaliteta u odnosu na veličinu i brzinski index ... To je karakteristika medium brand-ova, imaju naviku da u određenim kategorija isteraju vrhunski kvalitet za (relativno) male pare ali samo u određenoj dimeziniji gume ...

Doduše, ne pogađa me to preterano jer sad vozim najčešću dimenziju 185/65/15 pa imam i najveći izbor ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mrki
              CBC Senator XXL
              • 08.11.2006
              • 550
              • nis, serbia

dobro je sto postoji veliki izbor, pa ko sta voli.
              nervira me sto je ogromna guzva u svim radnjama, pa ne stignes posteno ni da vidis sta se nudi.

ja sam kupio fuldu jer sam sinoc procitao da je ljudi hvale, a nije bilo wintere, ali mi je krivo sto ne mogu da je uporedim sa nekom drugom zimskom gumom, pa da znam dal je stvarno dobra ili je samo bolja je od letnjih koje sam imao na kolima.

Comment

• Miha
                CBC Veteran
                • 16.06.2006
                • 150
                • Beograd

Ja gledao razne testove, pa onda odlucio.

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... efault.asp

http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... 4T/tab.asp
                ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• vladaa
                  CBC Član
                  • 07.08.2009
                  • 65
                  • nis

Originally posted by mrki
                  winter1 nisam nashao u mojoj dimenziji (osim u H induksu sa cenom ) i uzeo sam poslednje 4 fulde cristal montero u agrohimu.

odmah po montiranju sam primetio razliku izmedju letnjih i zimskih. najznacajnija promena mi je u kocenju i to drasticna ali i u samom polasku imam manje proklizavanja.
                  sada sledi opustencija
                  I ja nisam znao da je ovakvo ludilo za zimskim gumama, do juce skoro niko nije ni znao u Nisu sta su letnje a sta zimske gume I ja sam uzeo 4 poslednje fulde u mojoj dimenziji u agrohimu.. Vozim ih nedelju dana i primetio sam da su slabije na bljuzgavici ali zato na suvom snegu i ledu i sto se tice vuce i sto se tice kocenja.
                  SKR je SKR za SKR

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

@vladaa:

ja sam morao po svoje da odem do njihovog magacina na aerodromu. danas je bilo totalno ludilo!

nego, kako mislis slabije na bljuzgavici?
                    pa bljugavica je 90% vremena u zimskim mesecima?!

malopre sam prevodio sa nemackog ovaj test ADAC-a.
                    http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... efault.asp

vidis da ih maximalno preporucuju!

Comment

• vladaa
                      CBC Član
                      • 07.08.2009
                      • 65
                      • nis

U ovaj link koji si postavio sam zevao kao june preko plota u njivu kupusa. Ama bas nista nisam razumeo, nemacki mi je jaca strana A i tim testovima ne verujem uopste, okrcu se kako vetar duva! Bljuzgavica je kad puste raonik niz ulicu zavejanu snegom, pospu so a ostane 3-5 cm snega i kad je napolju nula ili jedan stepen to se sve stopi i lici na zuti secer e na tome moje fulde imaju manju trakciju, hoce da grebu u prazno tj da se vrte a ti ne ides nigde ali to je sve zanemarljivo. To sam ja primetio do sada ali imam ih tek nedelju dana i 300 predjenih km.Neko sa vise iskustava sa ovim gumama da nam kaze sta i kako?
                      SKR je SKR za SKR

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

sada sledi opustencija
                        A koji tebi brzinski indek treba za zimske gume!? Ja sam za Lagunu uzeo gume za H brzinskim indeksom...

Comment

• mrki
                          CBC Senator XXL
                          • 08.11.2006
                          • 550
                          • nis, serbia

pa neki manji od H.
                          ne vozis valjda zimi 210kmh?

trazio sam winter1 u T, jer je u vecem indexu veca i cena!

Comment

• Miha
                            CBC Veteran
                            • 16.06.2006
                            • 150
                            • Beograd

Originally posted by vladaa
                            U ovaj link koji si postavio sam zevao kao june preko plota u njivu kupusa. Ama bas nista nisam razumeo, nemacki mi je jaca strana A i tim testovima ne verujem uopste, okrcu se kako vetar duva! Bljuzgavica je kad puste raonik niz ulicu zavejanu snegom, pospu so a ostane 3-5 cm snega i kad je napolju nula ili jedan stepen to se sve stopi i lici na zuti secer e na tome moje fulde imaju manju trakciju, hoce da grebu u prazno tj da se vrte a ti ne ides nigde ali to je sve zanemarljivo. To sam ja primetio do sada ali imam ih tek nedelju dana i 300 predjenih km.Neko sa vise iskustava sa ovim gumama da nam kaze sta i kako?
                            Meni zena prevodila Fulda je vrlo preporucljiva, a Kleber preporucljiv.
                            ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                            Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

probajte sa google translatorom. prevodi cele tekstove na maltene sve jezike, osim srpski.

Comment

• Dalibor Vukić
                                CBC Senator
                                • 08.09.2009
                                • 279
                                • Beograd

Da znate da je na toj ADAC tabeli MANJI broj bolji!

Za mene je presudna bila poslednja kolona i zaista Continental TS800 se vrlo malo troše, a popele su inače kljakavog Pežoa uz brdo sa dobrim nagibom i to uz nekoliko namernih zaustavljanja na usponu. Do sada sam uvek kupovao Tigar, ali nisam uspeo da sastavim sa Tigrom više od 25-30kkm ni na Pežou ni na Mikri i kod Tigra mi se ne sviđa što im prianjanje drastično opada sa trošenjem, što sa recimo nekim prastarim Michelin gumama, sa troslovnom oznakom, koje su davno bile na Pežou nisam iskusio u toj meri. Ipak, dok su sveže Tigar sasvim dobro rade svoj posao. Još da dodam da se sa Conti gumama odlično koči u svim uslovima i da im ni bljuzgavica koja se ledi pri asfaltu ne predstavlja veliki problem. Takođe, Tigar su za blato praktično neupotrebljive (zaglavio sam sa Mikrom samo tako), za razliku od Continentala mada ovo većini vozača i nije bitno. Sad kad sam kupovao gume za Mikru, Fuldi nije bilo tako da sam uzeo Tigar i malo se kajem što se nisam više potrudio, jer je Fulda sudeći po iskustvu drugara koji ih ima odlična guma, mada to je tuđe subjektivno iskustvo. Kleber Krisalp i HP i HP2 se lepo prodaju u servisu i koliko vidim svi su zadovoljni. U principu bitno je samo da je zimska, a ne letnja, a za nešto više važi koliko para - toliko muzike (osim u slučaju Fulde). Koliko sam mogao da vidim, isplativost u pogledu skuplja-jeftinija guma izađe na isto, jer se skuplje gume sporije troše, mada i to ne važi za npr Dunlop...

probajte sa google translatorom. prevodi cele tekstove na maltene sve jezike, osim srpski.
                                prevodi i na srpski

Comment

Working...
                                X