Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laguna 2002
    CBC Senator
    • 13.12.2009
    • 297
    • Bačka Palanka

Re: Gume - po ko zna koji put

Kod mene su na kolima upravo te Kleber u dimenziji 205x55 r 16. Za ovih 3 meseca koliko ih koristim mogu ti reći da nisu loše. Zimi sam nekoliko puta morao isključivati ESP da bih mogao izaći sa parkinga ( bila je malo veća uzbrdica ).Ne znam kako bi se druge ponašale, ali meni se to nije svidelo. Što se tiče vožnje po kiši, suvom i držanja u krivini ako je ocena od 1-5 onda je moja 4+.

Comment

• subicd
      CBC Senator XXL
      • 20.06.2008
      • 463
      • Novi Sad

Auu ako je tebi Kleber 4+ po kisi i uopste,onda nisi nikad vozio srednju klasu gume, bez ljutnje.

Drugar ih ima na Golfu V, dobio uz auto, guma je KATASTROFA, klize kao lude, bucne nenormalno oko 120km/h.
      Barum je za nju guma, i to ona losa Bravuris prva, koja se vise i ne proizvodi a koja je takodje losa po kisi.

Comment

• Laguna 2002
        CBC Senator
        • 13.12.2009
        • 297
        • Bačka Palanka

Možda je naleteo na neku " treću klasu " a pošto ih je dobio na autu ko zna kolko je stara, da li ima "bruhova " i sl..Neka proba da kupi novu gumu umesto da vozi na "slikovima " možda ne bi toliko klizila. Kod mene nisu bučne, vozio sam preko 160 km/h ( ja sam pre montaže novih guma prvo sredio felne ), gume solidno drže u krivinama , na suvom i na vodi nisu loše ( sigurno da ima i boljih, ali za 8000 - 10000 dinara, mene je ova izašla 6300 ). Malo me je razočarao sneg sa obzirom da je nova guma , ali ipak je letnja. Pošto vidim da čovek vozi karavana, pretpostavljam da je porodičan čovek i da mu ne treba guma za neka divljanja i dokazivanja. Na prošlom autu sam imao Michelin Energy i sa mojim stilom vožnje ja ne primetim neku veliku razliku ( manja potrošnja, niži nivo buke, smanjeno zagađenje okoline i slično ).

Comment

• Miha
          CBC Veteran
          • 16.06.2006
          • 150
          • Beograd

Trenutno su mi Michelin Energy E3A kao letnje, a zimus sam vozio Kleber KRISALP HP2 sa kojima sam bio izuzetno zadovoljan. Po najvecem snegu, ledu, bljuzgavici sam isao, i nigde nisam imao problema sa prolaskom. Lepo je isla i po auto putu, jeste malo bucnija, al to je do same zimske sare.
          Blizi se vreme da se menjaju ove letnje, pa polako merkam sta bi doslo u obzir. Posle dobrog iskustva sa zimskim Kleberom, reko mora da je i ova letnja dobra. Po testovima na netu, nije tako losa, a tesi me i da je u Michelin grupi, pa bi trebalo da je kvalitetna.
          Proslo je vreme voznje po Kosutnjaku i dranja guma po semaforima, mada dobro, nije da se ne potrkam ponekad . Ipak mi treba guma koja je za normalnu voznju, udobna, trajna i tiha na auto putu. Vidim da je preporuka ove gume dobro ponasanje po kisi.
          U igri je i Michelin Energy Saver, al ako moze da se ustedi koja iljadarka kupovinom Klebera, sto da ne.
          Ipak treba sve 4 gume odjednom, malo li je.
          A zena, sitna deca, ljubavnica...svi traze...
          Pozdrav

P.S. Ako vidite ovog lika negde, javite mi da mu iscupam usi...
          ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
          Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Originally posted by Laguna 2002
            Možda je naleteo na neku " treću klasu " a pošto ih je dobio na autu ko zna kolko je stara, da li ima "bruhova " i sl..Neka proba da kupi novu gumu umesto da vozi na "slikovima " možda ne bi toliko klizila.l:
            Gume su iz 2009-te, sara je 6mm, prakticno nove. ALi ako bude ostavljao auto menjace ih sigurno jer kaze jedino se oseca relativno sigurno kad vozi na pravac i po suvom putu.
            Za ostalo se ne bih raspravljao, jer znam sta pricam i kako se ponasaju druge gume i zato konstatujem da je HP2 katastrofa, sto i drugar potvrdjuje.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Ja sam ih imao u dimenziji 14" i bile su izuzetne. @Ivancho mi je i govorio da HP2 i nije preterano dobra guma osim u dimenziji 14" gde se pokazala kao odlična za taj novac - i nije pogrešio.
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Pozitivno iskustvo sa tigar hitrisom...vrede svaki dinar...nisu bucne,fenomenalno drze po kisi,ok su po suvom,mekane,udobne...ko nema neki mnogo jak auto i ne pati za performansama do 160km/h odlicne

Comment

• kamango
                  CBC Senator
                  • 31.05.2009
                  • 205
                  • KS-BG

@subicid Bio je test HP2 u nekom nasem casopisu pre 1-2god, bilo je desetak modela gde je bio i Barum briliant/vanis(ili tako nesto, sve dimenzije 195/60/15) i uglavnom su bile slicne kritike, to sam bas zapamtio jer su me interesovali te jeftinije gume. Hp2 nikako nije losa guma za taj novac a pogotovo ne gora od Baruma priblizne cene. Mozda drugaru nesto nije uredu sa trapom, bez ljutnje.

Comment

• Ivancho
                    CBC Veteran
                    • 11.02.2008
                    • 199
                    • Vracar - Zemun

Takodje se ne bih slozio sa Subicd-om nije toliko losa guma, po meni mnogo bolja od Baruma, cak ok srednja klasa.

Comment

• Cougar
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2009
                      • 352
                      • NBG // Vrbas
                      • Cougar XR 2.5 V6 24v

Kakva su iskustva sa "Semperit Speedlife 215/50ZR 17" 91W" to jest ima li ih ?!?!

Kupio sam komplet i do sada prešao nepunih 1000 km i za sada sam prezadovoljan... ali me zanima iskustvo na duže staze...
                      Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Možda sam ga ja zbunio sa ocenom 4+ ( malo sam preterao ) ali sigurno nije toliko loša.
                        Kao što sam već rekao za moje potrebe i potrebe većine ( koji prelaze 10 000 - 15 000 km godišnje, i za porodični a ne tinejdžerski auto ), guma je OK kao i većina iz te srednje klase.
                        PS Samo neka nije Trayal.

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

Ne znam da li pricamo o zimskim ili letnjim HP2, ja o letnjim Dydraxer HP2.
                          No ako je vama dobra meni je jos bolja, ali ne na mom autu.

Comment

• Laguna 2002
                            CBC Senator
                            • 13.12.2009
                            • 297
                            • Bačka Palanka

Čovek je rekao DYNAXER HP2 a ne Hydraxer HP2, inače obe su letnje. Zimska je Krisalp HP.

Comment

• subicd
                              CBC Senator XXL
                              • 20.06.2008
                              • 463
                              • Novi Sad

Da da ja sam pogresno napisao mislio sam na Dynaxer HP2, Hydraxer je vise ''sportska''.

Comment

• vladetaub
                                CBC Član
                                • 09.08.2008
                                • 26
                                • Ub
                                • Opel Astra f 1.6 karavan

Auto sa slike, 1,6 55kw, normalna vožnja.Kupio sam opelove alu felne 15".Da li da stavim gume 195/60 ili 185/65 odnosno 185/60 ? Felne su 6j ET 49. Hvala na savetu.

Comment

Working...
                                X