Tražim ili znam ko nudi posao (arhiva)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Romanista
    CBC Član
    • 01.11.2010
    • 18
    • Novi Sad

Re: trazim ili znam ko nudi posao

Pozdrav truckerima,evo i ja se ponovo javljam.Neću Nikola da ti želim dobrodošlicu,jer sam i ja "gušter" kao i ti na ovom forumu,za razliku od tebe,ja sam "gušter" i u ovom poslu,znači dvostruki ... Pošto se i ja spremam da se uputim u avanturu zvanu kamion,hteo bih da pitam iskusne kolege,jer ta papirologija tako užasna i opasna ili se samo radi o tome da svaki put moraš da si skoncentrisan i da dobro proveriš sve papire da ne bi na granici saznao da ti nešto fali . I kada kažeš obezbeđivanje tereta,misliš li na čuvanje tereta da ti ga ne ukradu ili obezbeđivanje stabilnosti tereta prilikom prevoza ? Verovatno ovo drugo,pa zar nema neki standard koji su svi dužni da ispoštuju i koji je isti za sve i onda te ne boli glava...A što se tiče usamljeničkog života,pa i ne mora da bude tako usamljen,s vremena na vreme,povedeš nekoga sa sobom da ti pravi društvo,naravno ako propisi to dozvoljavaju...
    Veliki pozdrav za tebe i ostalu ekipu na čelu sa Sniperom...

Comment

• pipak
      CBC Član
      • 08.05.2010
      • 22
      • Beograd

nikola, romanista, veliki pozdrav za vas!!!!!!! evo da se ja malo nadovezem na ovu vasu pricu..kolege moje ta papirologija i to obezbedjivanje robe uopste nije nikakav problem kao sto neki kazu.. s obzirom da sam ja u tom poslu oko pet godina mogu vam reci da se to sve savlada vec na drugoj turi..evo npr..za utovar robe je najvaznije da kad se roba natovari vazno je da od pocetka slepe pa do polovine prikolice tj. do drugog stuba nebude vise od 10.5 tona a ostatak robe ide do kraja, na takav nacin izbegavate osovinski pretovar na ulazu u madjarsku, i kaznu od 1600 eura. a sto se tice obezbedjivanja tereta za transport, sve je prosto od prilike potrebno je uvek imati 12. spanera da prebacite preko svake palete i da dobro uvezete, inace pri svakoj kontroli u nemackoj ili austriji to je prvo sto svabe kontrolisu. moj savet,sta god da tovarite nemojte da vam bude tesko da uvezete robu. a sto se tice papira sve prosto, roba koja se ocarini u srbiji dobija : jci: to je propratni papir do izlaza iz srbije i sa tim papirom imate rok 72. sata za izlazak iz srbije. pored toga pri carinjenju u srbiji dobijate :eur-1 : tj sertifikat koji cuvate do rascarinjenja u eu. takodje dobijate 3-4 fakture na kojoj pise vrednost robe, na jednoj od tih faktura carina stavlja pecat i nju cuvate za rascarinjenje. dakle na izlazu iz srbije dajete poslednji list cmr-a, jci, i jednu fakturu(ni slucajno onu sa pecatom carine). nadam se da sam koliko-toliko bar malo pomogao. ako sta zatreba javite do sutra, ja sutra odoh tovariti pa gas gore. veliki pozzzzzzzzzz

Comment

• sekula90
        CBC Član
        • 14.11.2010
        • 14
        • loznica

pozdrav za sve ovde...ovako,imam 20god.zavrsenu el.tehnicku skolu i planiram da nadjem negde posao vozaca,jer tek za jedno god.dve cu moci da nadjem posao u struci,a do tada nebi da sedim i zivim od roditelja...zanima me voznja po srb i bih ne medjunarodna.znaci posto nemam iskustva,voleo bih neki kamioncic do 7,5 tona moze i kombi ne znam gde bi mogao da se obratim,gde da trazim posao.mozda bi ovde mogao neko da me uputi.zahvaljujem u napred

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Pipak vam je sve rekao.Nije toliki problem ali ipak pamet u glavu.Pozdrav
          You can run, but you can't hide.

Comment

• Nikola405
            CBC Član
            • 03.06.2010
            • 24
            • Driving around....

Hvala kolega na ovim savetima,samo bih te pitao da objasnis proceduru sa tahografskim listicima i ogranicenjem brzine,jedan vozac mi je rekao da se vozi do blokade 90km/h??Koliko ja znam po zakonu o saobracaju vozila iznad 7.5 t se ne smeju kretati brzinom vecom od 70km/h.Predpostavljam da mnogi koji rade na procenat skidaju blokadu

@Romanista,U pravu si,treba samo biti skoncentrisan i postovati proceduru,nego neki vozaci vole malo od toga da prave nuklaernu fiziku,stoji da treba imati kliker za taj posao kao i dobre zivce i pomalo biti talentovan Zelim ti puno uspeha i srece u poslu i daljoj karijeri,ako volis da vozis verovatno ce ti odgovarati posao,ipak da bih prelazio mesecno oko 25.000km treba voleti volan,neka me kolege isprave ako gresim oko cifre,ali takvu sam neku cifru cuo.

Jedan vas kolega koji radi u Husky Company iz Čačka mi je pricao da je jednom prilikom vozio 72 sata bez pauze ,ja stvarno mogu dugo da vozim ali ovo mi zvuci kao naucno fantasticna prica,dobro imao sam ja kolegu u firmi koji je pricao da je vozio ULT-25 utovarivac 80km/h tako da nista ne cudi

Srecan put zelim svim kolegama!!!

Comment

• Romanista
              CBC Član
              • 01.11.2010
              • 18
              • Novi Sad

@ Pipak,hvala na brzom i opširnom odgovoru,pozdrav za tebe i srećan put ti želim...

@Nikola,svaki početak je težak i izgleda strašno.Šta ja da kažem,spremam se da uskoro prvi put uđem u kabinu,ako se na računa polaganje,verovatno će me panika uhvatiti,ali tako je,moraš od nečega početi.Trebao sam sutra da palim sa stricem jednu turu do Španije,ali sam morao da pomerim zbog nekih obaveza,tako da odlažem vatreno krštenje... A što se tiče kolege koji je vozio 72 sata,ne znam šta da kažem,moj rekord je 20 sati i to automobila,ali posle te vožnje sam prvi put osetio kako izgleda kada te svaki mišić i svaka kost u telu boli,užas jedan.Ako je to izdržao,odmah ga treba penzionisati,i dati mu orden . Pozdrav i za tebe i ostale kolege

Comment

• Romanista
                CBC Član
                • 01.11.2010
                • 18
                • Novi Sad

Originally posted by sekula90
                pozdrav za sve ovde...ovako,imam 20god.zavrsenu el.tehnicku skolu i planiram da nadjem negde posao vozaca,jer tek za jedno god.dve cu moci da nadjem posao u struci,a do tada nebi da sedim i zivim od roditelja...zanima me voznja po srb i bih ne medjunarodna.znaci posto nemam iskustva,voleo bih neki kamioncic do 7,5 tona moze i kombi ne znam gde bi mogao da se obratim,gde da trazim posao.mozda bi ovde mogao neko da me uputi.zahvaljujem u napred
                Pozdrav Sekula,i evo da ti ja poželim dobrodošlicu
                Što se tiče tvog pitanja pregledaj predhodne stranice i postove, jer je tu kolega Sniper nabrojao dosta firmi koje zapošljavaju mlade i neiskusne vozače,pa možda nešto i pronađeš.Pozdrav

Comment

• pipak
                  CBC Član
                  • 08.05.2010
                  • 22
                  • Beograd

nikola, sto se tice tahografskih listica odnosno radnog vremena vozaca i odmora za vozace po {ater} sporazumu, moram priznati da je i meni trebalo dobrih 6.meseci da savladam trake. o tome bi moglo da se prica danima, ali ako ti nije problem da nekako stupimo u kontakt pa da ti dam odstampano na papiru sve o voznji, pauzama i radnom vremenu vozaca. nadam se da ce ti to mnogo pomoci???

Comment

• Romanista
                    CBC Član
                    • 01.11.2010
                    • 18
                    • Novi Sad

Pipak,kada si već tu,da te malo udavimo .Reci mi molim te,da li je bar radno vreme vozača regulisano u celoj EU bez razlike ili se razlikuje od zemlje do zemlje ? Koliko sam ja uspeo da skontam vozači zaposleni u Sloveniji posle 8 sati vožnje,odmaraju 10 i tako u krug,a posle 15 dana obavezno je "parkiranje" u trajanju od 45 časova.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

pipak, iskljuci caps lock. velika slova se smatraju vikanjem.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Nikola405
                        CBC Član
                        • 03.06.2010
                        • 24
                        • Driving around....

Za sve koji hoce negde da pocnu sa voznjom kamiona neka probaju u firmi Euro Kop iz Raške,imaju Volvoe,Manove TGA TGS i Actrose sve kipere i rade po celoj Srbiji,u vreme kada sam radio kod njih veoma se lako dobijao posao,ja sam zvao i sutradan poceo da radim,plate nije bilo nekoliko meseci i vecina vozaca koji su radili kod njih su pre toga vozili samo traktor,to je politika firme da prima mlade vozace koji hoce da volontiraju.Meni su tada dali ganz novi MAN TGS 440 ks 4-osovinac,stvarno moćne kamione imaju,ali kao sto rekoh para nema To je bilo pre dve godine,sad kakva je situacija stvarno ne znam
                        Ali eto,ko hoce da pocne sa ovim poslom,neka proba tu
                        @Pipak-Čim nadjem neku firmu gde mogu da pocnem,dogovoricemo se da mi objasnis sto vise mozes,ovako cu sve zaboraviti

Comment

• pipak
                          CBC Član
                          • 08.05.2010
                          • 22
                          • Beograd

Ok.Izvinjavam se za slova.Bilo je slucajno.

Comment

• pipak
                            CBC Član
                            • 08.05.2010
                            • 22
                            • Beograd

Sto se tice pauza i radnog vremena vozaca to je regulisano za evropsku uniju, jedino to pravilo nevazi za srbiju i bosnu, zato sto u evropskoj uniji se priznaje pauza od 9.sati ,a bosanska i srbska policija traze pauzu 12.sati.

Comment

• Milorad90
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2007
                              • 975
                              • Beograd

Kao pocetnici mozete dobiti samo los posao, da vozite do iznemoglosti i da ne primate platu. Kad vec hocete da se upustate u to, skupljajte kontakte na istovarima, steknite veze, trazite uporedo drugi posao.

Teretno motorno vozilo dozvoljene mase preko 3.5t ne sme da se krece po magistralnim putevima vise od 70kmh, a po autoputu sme 90kmh.
                              Po novom zakonu, vozis 4.5h 45min pauza pa 4.5h i pauza 11h, sme u nekim slucajevima i 9h pauze. Poceli su panduri da gledaju tahograf, nema vise zezanja sa time.

Ako planirate dostavu, izbegavajte ceradu ( pice i teske stvari) ili kamion pa da vas posalju u grad. Stecicete jedino iskustvo po malom prostoru sto je bitno, ali ne i kljucno.

Tesko da ce vas neko pustiti u medjunarodnu bez iskustva, nikome se to ne isplati, dosta je vozaca bez posla, svi bi dobrog radnika koji ce odmah da radi. Ne gine vam Srbija samo. Treba znati fore sa pandurima, magacionerima, gazdom....ma ima milion stvari, najlakse od svega je voziti. I ni u kom slucaju ne budite ludi i radite za dzabe nekome zbog iskustva, cenite svoje vreme i trud, takodje ni 72h za volanom, to nije vozac, to je ubica. Malo nam je sto smo jednom nogom u grobu a jednom u zatvoru kad sednemo u kamion, jos treba da prizivate nesrecu...

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Sto se tice kolege koji je vozio 72 sata, to mi je malo za" nepoverovati" ali sve je moguce, s'obzirom da sam pre skoro godinu dana kad sam radio u Delti uspeo da vozim 53 sata..Ali kao sto rece kolega Milorad to nikako ne sme da se radi.Tako nesto sam uradio par puta i mogu reci da me je Bog spasio.
                                Pamet u glavu....9 sati voznje je sasvim ok.
                                You can run, but you can't hide.

Comment

Working...
                                X