Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Nijedna od kamera za zutu traku ne meri brzinu, makar ne za sada. Pasivna, ne odaje nikakvo zracenje u smislu radarskog snopa, itd. Ali, dovoljno je precizna da merenjem brzine kretanja izmedju 2 kadra koja snimi izmeri brzinu kretanja, doduse jos se to ne koristi.

RedLight kamere - crveno svetlo, ali prodjoh par puta pored njih sa detektorom, piste kao blesavi u lokalizovanom podrucju oko samih semafora, znaci da neku vrstu zracenja ipak imaju, sto bi znacilo da ce verovatno moci da mere i brzinu.

Originally posted by deki-ascona
    I sad se opet vrtimo oko starog : a kako stoje stvari kad parking servis odrapi kaznu, pa je ne platis, pa posalju prekrsajcu, pa taj donese presudu, a nikad ti oci nije video ...
    OT: Parking servis ne daje kazne, vec "doplatne karte". Sve i da je kazna, prekrsajni sudija nema veze s tim jer Sudija za prekrsaje ne moze da sudi za neplacanje "doplatne karte" javnom preduzecu. Dakle, prekrsajci se ne bave ovim kaznama, niti je kome doneta preuda za parking a da nije otisao kod sudije, niti je ovakva situacija uopste moguca. Stize ti na adresu opomena od advokatske kancelarije Atanackovic da ce da te tuze kao opunomocenik Parking Servisa ako ne platis, koju slobodno mozes da bacis.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

U celoj toj prici koliko sam ja skapirao ima 2 vrste kamera, 1 su one na pravim stubovima od 5-6m (brankov, pored siva... ) a druge sa na stubovima koji se savijaju nad put i kockastog su oblika, obicno blizu semafora (29 novembar, pored siva ih tek sad postavljaju na semaforima)...

e sad koja meri sta ne znam....teta little verovatno zna vise

uglavnom postujte propise dok ne smislite vid zastite ( ja vec smislio samo treba da narucim )
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Superbird
        CBC Senator XXL
        • 06.02.2006
        • 384
        • Sabac ---> Novi Sad
        • Audi 100 Typ 43

Originally posted by kuntalo
        Dve za sat vremena!

U maloj, jednosmernoj ulici kod Zemunske opštine mi zamalo pauk odneo Pandu. OK, platiću, kriv sam, samo ne nosi. Nije odneo, kaže kazna 5 soma. Šta da radim, po novom zakonu imam 3 minuta fore- pokazao mi čovek, a MOŽDA je prošlo 4 ili 5 (kupovao sa ženom posteljinu za bebu).

Idemo dalje, vraćamo se na NBG, u starom Merkatoru još ne rade prodavnice nameštaja ('oće ženče da se ljulja kad doji ovoga puta), te se vraćam za Zemun da kupim 'leba i iz Tvorničke ulazim u Glavnu. Lagano, trećom oko 40, i odmah posle RK Beograd, malo pre ex-RK Zemun me zaustavlja žgadija rotacijom i sirenom, k'o da sam Eskobar. Kaže: "Niste propustili pešaka na pešačkom prelazu"! Kom bre prelazu, prošao na treptuće zeleno kod RKB? Kod doma vazduhoplovstva, tvrdi OSL i ode u svoj auto. Ja pojma nemam jer UVEK, ali UVEK stajem pešacima, a žena kaže jeste, počela je devojka da prelazi, ali iskosa, van obeleženog prelaza. Ja u krajnjoj desnoj traci, ona u krajnjoj desnoj iz drugog smera, ulica tu najšira, najiskrenije je nisam ni video.
        Vraća se OSL, 'oće da mu potpišem zapisnik, ja ga pitam šta piše, on čita svoj nogopis, reko' - neću da potpišem. Upisao on još nešto, krene da ide, i ja ga pitam: "Dobro, gde ste bili 120m pre toga, kada sam stao babi kod škole, jestel' vi mene odande pratili?", a džukela kaže: "Ne, mi smo čekali tu". E pa, sreće se do smrti načekao, ti PM balava.

Pitanje:
        - Koliko obično treba vremena da stigne kazna za nepropisno parkiranje?
        - Isto to za ovaj prekršaj, i postoji li šansa da se suočavanjem sa balavurdijom pred sudijom, kazna umanji, otkaže?

PS: Sad mi je malo lakše. Veliki pozdrav svima!
        U emisiji kod Olje Beckovic je rekao onaj nacelnik ili sta je vec "da se propustanjem pesaka smatra svako kretanje vozila takvo da ne remeti ritam kretanja pesaka, odnosno da nije obavezno uvek stati prilikom propustanja pesaka." Nadji na Jutubetu, ima snimak negde.

Comment

• StreetRacerCA
          CBC Senator
          • 11.06.2006
          • 238
          • Čačak
          • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ako nije bila na pesackom, nema prekrsaja. druga stvar, ako je bila skroz na drugoj strani ulice, pa i na pesackom, nije tvoj problem. trece, ako si ti bio dovoljno blizu pesackog prelaza, nije smela da stupi na isti, ili na kolovoz uopste. ovo cemo sve cesce dozivljavati, posto je njihov zapisnk neoboriv, tako da... zadnjica ti je, kao i nama, uvek pozadi, kako god da se okrenes...... izvini
          Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Originally posted by 206
            RedLight kamere - crveno svetlo, ali prodjoh par puta pored njih sa detektorom, piste kao blesavi u lokalizovanom podrucju oko samih semafora, znaci da neku vrstu zracenja ipak imaju, sto bi znacilo da ce verovatno moci da mere i brzinu.
            Jel moze malo vise o ovome? Gde su postavljene?

btw Brankov most je dobio kameru za zutu traku u pravcu nBG-a. Za suprotan smer nisam video.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Prosao par puta kroz S.Vladara, kod 3-4 semafora pisti kao besan, kod Ateljea, Beogradjanke, K.Milosa, Skupstine.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

Momcici vreme je da pravim trkacku stazu uz BG pa da se povremeno izduvavamo.

Ja sam nasao nacin, posle 10 minuta "izduvavanja" mesec dana sam bio miran

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by 206
                  Prosao par puta kroz S.Vladara, kod 3-4 semafora pisti kao besan, kod Ateljea, Beogradjanke, K.Milosa, Skupstine.
                  A pišti li i njima, ili imaju samo "smetnje na vezama"? Mogu li na osnovu snimka otkriti radar detektor u vozilu?

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ne.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                      CBC Senator
                      • 26.09.2008
                      • 291
                      • Srbija
                      • Cetvorotockas

Radar detektor ne ometa uredjaj koji ga snima, to rade ometaci ( radar jammer ).

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Jeli li siguran 100% ? Zar ne dolazi do interferencije signala? Analogija tragača TV signala: TV prijemnik u tom slučaju odašilje ceo spektar signala, a "lovac" je u funkciji detektora, ali i njegova kola emituju radio signal, koji se na TV pojavljuje u vidu smetnji (poremećaj V-H sinhronizacije). Svako oscilatorno kolo emituje određeni spektar frekvencija. U pitanju je samo snaga, da li će ga drugi uređaj detektovati.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Apsolutno si u pravu i to je tacno. Ali, postoje 2 modela detektora imuna na "detekciju detektora". Neka ostane na tome, ionako postoji tema za ovo, odosmo u off.

Comment

• zzZZzz
                            CBC Član
                            • 12.12.2008
                            • 84
                            • BGD

@206

Mozda to pistanje u blizini semafora prouzrokuju red light kamere koje bi trebalo da imaju infracrveno svetlo da bi mogle nocu da te snime dok prolazis kroz crveno.
                            Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Detektor ne reaguje na IC svetlo.

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

Pa sta je detektovao? Pretpostavljam da pise ili po zvuku znas...

Comment

Working...
                                X