Aman ,ljudi,svaki saobracajac ce vam reci isto,ne pametujem ja nista.Necu da vas vredjam,ali vi ne znate saobracajne propise...kako mozete da tvrdite da nije kriv ovaj sto je izlazio sa sporednog puta a ovaj ga pokupio velikom brzinom...duzan je bio ovaj sa sporednog puta da ga na vreme uoci ....bulevarima se vozi i 80km na sat,i sad nije kriv onaj sto izleti iz sporedne ulice,jel,kriv ovaj sto nije vozio50.
I kakav znak stop ako radi semafor
I gde pise u zakonu da treba gledati saobracajne znake iz suprotnog smera
Ok Teco ako je tebi smesna ova situacija,nekima bas i nije a pogotovo ne onima koji su povredjeni.
Vozac vozila 2 je napravio sve zive prekrsaje : nepravilno prestrojavanje, obilazenje kolone sa desne strane preko pune linije, nepostovanje horizontalnog i vertikalnog znaka itd.
Vozac 1 je stao na liniju preglednosti krenuo tek kad je bila slobodna 100% njegova traka drzeci se protom leve ivice.
Jos jedna cinjenica o raskrsnici je da je pod nagibom tacnije vozilo 1 ide malcice uzbrdo , vozilo 2 nizvrdo, kada je vozilo 2 izletelo iza vozila koje skrece desno neprilagodjenom brzinom vozilo 1 je momentalno zakocilo dok vozilo 2 nije to ni pokusalo ostalo je zakucano u vozilu 1 u krajnjoj levoj traci (traci vozila 1) . Da li je moguce da ako ides pravo i pravis tolike prekrsaje da ne primetis vozilo ispred sebe na tri metra ili smatras da nije bio u obavezi da obraca paznju s obzirom da je sa desne strane?
Pritom zanimljiva stvar je da vozilo 1 posle udesa nije ometalo saobracaj sa svoje "desne" strane na raskrsnici tacnije sva vozil koja su htela da posle udesa prodju u zeljenim pravcima propisanim pravilom saobracaja su mogla nesmetano da obavljaju svoje kretanje.
Ovo ces tesko dokazati. Tj nepravilno prestrojavanje i "obilazenje" kolone sa desne strane (to ne postoji kao sto ne postoji preticanje sa desne strane ako se kreces ulicom sa dve ili vise traka u istom smeru). Jedino ako ga je kamera snimila kako se izmigoljio iz kolone.
Pa da, krece se i zaustavlja se. A onda nastavlja. Pa sta sad, ako ga cima sa kreni stani, hocu necu, ovaj treba da stoji tako u raskrsnici dok ne krenu vozila iz drugog pravca?
Aj da ne offiram, mislim da treba da napravimo glasanje ko je kriv i da se nasa anketa prilozi sudiji za prekrsaje.
Ovo ces tesko dokazati. Tj nepravilno prestrojavanje i "obilazenje" kolone sa desne strane (to ne postoji kao sto ne postoji preticanje sa desne strane ako se kreces ulicom sa dve ili vise traka u istom smeru). Jedino ako ga je kamera snimila kako se izmigoljio iz kolone.
Na slici iz priloga se jasno vidi puna linija izmedju te dve trake(cemu ona sluzi) i vidi se da nisu trake u istom smeru, a po dolasku saobracajca vozac vozila 2 je izjavio citiram " Ja sam bio u skroz levoj traci pa sam se prestrojio "
Ok Teco ako je tebi smesna ova situacija,nekima bas i nije a pogotovo ne onima koji su povredjeni.
Vase opste ne poznavanje saobracajnih propisa, je direktno uticalo da ljudi budu povredjeni,a vi i dalje trazite krivca u drugima...
Smejem se ironicno,sa ciljem da sami sebe naterate da naucite propise i nikada vise sebe i druge ne dovedete u opasnost po zivot.
sta nije jasno? pre nego da udje u raskrsnicu ima NACRTANO DVA PUTA dozvoljeni smer kretanja on je otisao desno i to je kraj, nema vise pravo za njega.
uzmes ovaj print i odneses sudiji da mu tu nacrtaju ko je kuda isao.
Vase opste ne poznavanje saobracajnih propisa, je direktno uticalo da ljudi budu povredjeni,a vi i dalje trazite krivca u drugima...
Smejem se ironicno,sa ciljem da sami sebe naterate da naucite propise i nikada vise sebe i druge ne dovedete u opasnost po zivot.
Ok znaci dozvoljeno je krsenje svih pravila dokle god si nekome sa desne strane
Zanci savet za sve vozace kupite sto jaci auto sa sto vise vazdusnih jastuka a pun gas
Da..ali zato znam kako izgleda raskrsnica Kneza Milosa i Nemanjine,ha,ha,ista situacija,e pa izvolite sa vozilom br1(vi idete nizbrdo,Milosevom),vurnuti tako levo dok se vozilo br 2 nalazi u krajnjoj desnoj traci i ide ka Skupstini(a morao bi desno)
Odlican primer samo sto mislim da onaj ko ide kako si sam rekao nizbrdo Milosevom nema potrebe da "virka" levo posto ima semafor samo za levo koji se otvara kada se zatvori za pravo.
Znaci situacija tvog primera je sledeca :
-Vozilo 1 po dobijenom znaku na semaforu za slobodan prolazak zapocinje skretanje levo,
-Vozilo 2( posto smo vec utvrdili da ne postuje propise bilo da mu je crveno na semaforu ili ima uslovnu samo za desno) produzava pravo. Krajnji ishod za udes je krivo vozilo 1 zbog pravila desne strane! Mislim da u Evropskoj Uniji postoji takozvani idiot test za ovakve situacije!
Comment