Sad fali samo gaće da atestiraju.
Ovo postaje van zdrave pameti, bolje da uvedu red u prehambenoj industriji i da prekinu da nas truju ili kljukaju sa šećerom.
Lepo rečeno
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Pre dve nedelje sam otišao da registrujem poluprikolicu i morao sam da zamenim saobraćajnu dozvolu iz razloga promene sedišta firme. Prethodna saobraćajna mi je važila do jula 2020 i nova koja mi je izdata ima apsoluton istu važnost, tako da ću za dve godine ponovo morati da menjam dozvolu. Kod mene u red za registraciju se ide ujutru poželjno oko 5h da se dodje da bi se završilo što ranije. Rade dva šaltera od ta dva jedan radi za zakazane termine preko interneta. E sad preko interneta prvi termini su recimo za dve do tri nedelje. Ukoliko registrujete kola preko neke od obližnjih agencija onda će te dobiti termin odmah uz simboličnu naknadu od 1200 din, jel normalno oni su upravo pokupili sve termine, još kad vi kažu da je gužva i da nije sigurno da će te isti dan završiti papire onda se niko ne buni odmah se daje naknada koju ne pominju nego je uključe u iznos svih taksi i usluga Što se tiče tablica sa oznakama mesta koja sadrže slova sa kvačicama gomila naših firmi je platila kazne u desetinama hiljada eura zbog toga, izmedju ostalog i Ja sam platio doduše svima nam je novac vraćen zbog toga ali nakon 6 meseci.
Razlog za kazne su putarine i način očitavanja i elektronske naplate, plaćale transportne firme i to sve koje su u reg oznakama imale neko od slova sa kvačicama. Plaćano je kod naših velikih "prijatelja" u Belorusiji. Kod njih se putarine plaćaju elektronski pomoću uredjaja i kada su pravljeni ugovori uradjeni su na registracje vozila bez kvačica umesto PŽ pisali su PZ ili ČA pisali su CA. To su njihovi sistemi očitavali kao ne pravilnost i svaki prolazak pored kamera registrovan je da putarina nije plaćena. Aparat normalno skine iznos za odredjenu deonicu kada prodjete ispod portala sa kamerama i vi jednostavno ostajete bez tog novca koji je skinut. Firma iz Požege je platila preko 50000€ kazni Ja 1560€ i svi ostali koji su išli u tom periodu dok to nije raščišćeno pomoću suda i ministarstava u BY. Sad ne znam možda je to baš i s namerom uradjeno jel to je jednostavno bio veliki beskamatni kredit od strane zemalja koje imaju u svojim oznakama takva slova jel iznos je bio oko milion € Tu informaciju sam dobio direktno od njihovog službenika u ministarstvu do kojeg sam došao privatnim kanalima. Za sada u ostalim zemljama nemamo tih problema pišu slova bez kvačica
Manjak registarskih tablica u nekoliko gradova u Srbiji
Više od dve nedelje u nekoliko gradova Srbije nema registarskih tablica. Nema ni jasnog odgovora zašto je nastao manjak u nekim policijskim upravama. U MUP-u kažu da je za izradu oznaka zadužen Zavod za kovnicu novca na Topčideru, a u Zavodu tvrde da isporučuju upravo onoliko tablica koliko policija traži.
I dok nadležni rešenje za nastalu situaciju ne nude, građani koji čekaju da im stignu oznake, prinuđeni su da ne voze automobile ili da strahuju od prekršajnih kazni.
Vozači koji menjaju registarske tablice, poslednje dve nedelje, u pojedine policijske stanice širom Srbije, ulaze sa novcem i dokumentacijom. Međutim, kad sve plate i predaju, šaltere napuštaju praznih ruku - jer tablica nema.
Praznih ruku ostala je i Jelena Vukurović iz Novog Sada.
"Do daljnjeg nema tablica, ja pitam šta to znači, neću moći da vozim automobil? Naravno da ne, jer ako me uhvate, uzeće mi dozvolu. Šta to znači? Moj auto je moje sredstvo rada, ja sam vodič turistički kog zovu i kažu - treba vodič sa autom. Ne mogu da vozim, gubim novac, tri ture sam odbila jer devet dana čekam tablice", objašnjava ona.
Kao prelazno rešenje Jeleni su u policiji ponudili da, dok ne stignu nove, uzme probne tablice i da za njih plati 7.000 dinara.
Zašto je nestašica? U MUP-u ukazuju na odgovornost onih koji tablice prave.
"Vreme potrebno za izdavanje registarskih tablica vlasnicima vozila limitirano je dinamikom i količinama registarskih tablica koje isporučuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, te je stoga došlo do nestašice u pojedinim policijskim upravama", saopštio je MUP.
U Zavodu, pak ukazuju na odgovornost policije.
"Obim proizvodnje registarskih tablica i dinamika njihove isporuke policijskim upravama zavise od zahteva MUP-a", tvrde u Zavodu.
Zahtevi za izdavanje novih registarskih oznaka od početka 2018. kada je počela zamena registarskih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y množe se iz dana u dan. I upravo je to razlog zašto je ova novosađanka prinuđena da, umesto posle devet, oznake promeni posle sedam godina.
"Moja tablica je imala slovo ć, zato mora da se menja. Država je znala da to ne prolazi u Evropskoj uniji, zašto ja treba da platim za grešku sistema koji o tome treba da vodi računa", pita se Vukurović.
Oni koji ne plate zamenu, rizikuju da im policija zbog vožnje automobila koji nema registarsku tablicu po propisima naplati kaznu između 20 i 40 hiljada dinara.
Strašno šta se radi u ovoj banana državi. Kao što reče neko u komentarima na tekst, što sad smetaju slova Š, Č, Ć i Ž kad gradovi poput Šapca, Kruševca ili Ćuprije imaju ta slova i neće zbog toga menjati imena gradova
nema tablica iz dva razloga. Prvi zamena tablica sa kukama i kvakama. Druga, registrovano je sve sto je moglo da se registruje do 5.7. na vidjeno i nevidjeno, svi oni krsevi sa placeva koji nece moci nikada vise da se registruju.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Ima li negde tema za te kuke i kvake? malopre pretrazih ali nista ne nadjoh.
naime, rega mi je NS258ŠL a saobracajna mi vazi do 2023 godine.
Da li mogu putovati u okolne zemlje i prelaziti granicu bez problema (Crna Gora), da li mi treba neki papir za to?
Kad treba da menjam tablicu, sad u decembru pri isteku rege ili tek 2023?
SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/
Danas probao da registrujem auto. Momak na tehničkom uslužan, ali primetio da imam kuku pa pita da li imam dokumetaciju za kuku. Naravno da nemam jer sam pri kupovini auta u salonu odmah tražio da ugrade kuku, pre preuzimanja. Ako je i bilo nešto, to je u arhivi policije, a u saobraćajnoj ništa ne piše. Izgleda da je problem što kuka nije od proizvođača Hyundai, pa se smatra kao naknadna ugradnja. I tako 6 godina nije se niko obazirao na kuku, a sad je odjednom problem. Kontaktirao sam ovlašćeni servis, čekam da li će mi nešto rešiti, s obzirom da je tada servis pripadao drugoj firmi, koja je propala, ali u ovom servisu su isti ljudi koji su i tada bili. Za par dana ističe registracija, pa ću onda moći da se slikam.
MUP: Rešen problem nedostatka registarskih tablica
Načelnica Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Zorica Kasalica je izjavila da je problem sa nedostatkom registarskih tablica prevaziđen je gotovo u svim policijskim upravama koje prethodnih dana nisu imale dovoljne količine.
Prema njenim rečima tokom sutrašnjeg dana po hitnom postupku biće rešeni svi zahtevi građana u policijskim upravama u Novom Sadu i Čačku i policijskim stanicama Vlasotince i Aleksinac, tokom vikenda u Policijskoj stanici Knjaževac, a početkom nedelje i u policijskim upravama u Kraljevu i Vranju“.
Kako prenosi N1 od naredne nedelje očekuje se da sve policijske uprave imaju dovoljno tablica.
Podsetimo, više od dve nedelje u nekim policijskim upravama u Srbiji nije bilo regsitraskih tablica.
Comment