Tehnički pregled po novim pravilima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BJL
    CBC Senator
    • 20.05.2013
    • 275
    • backa palanka
    • golf 3 1.8

Bas tako ovo sve se uvodi da bi se skrenule misli u drugom pravcu tj da nemas vremena da vidis kako oni u pozadini nesto tiho guraju mimo ociju i usiju naroda i kad sve bude gotovo, onda ce oni da se oglase i recice kako su ONI odlucili da se stane sa ovim glupostima oko tehnickog itd i da ONI misle na svoj narod i da naravno da ne zaboravim, recice da ih je sramota kako nam dobro ide, i da smo prestigli sve zemlje okolo uz dokaz sa nekim izmisljenim ciframa i postotcima koje niko ziv naravno ne moze da proveri

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Comment

• zulurbr
      CBC Veteran
      • 27.03.2010
      • 169
      • Zrenjanin
      • Nuova Bravo Sport Tj

Gde bih mogao da uplatim ona 3€ zemljaku?

sa TT

Comment

• Nelson
        CBC Senator
        • 01.08.2017
        • 211
        • selo
        • Fiat Stilo 1.9 JTD

Da li sme da ga vrati sa tehničkog ?

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

da, sme i iskljucuju ih iz saobracaja. Izmedju ostalog, iskljuceno je i nekoliko vatrogasnih vozila u novom sadu. Al' zajebite tu logiku, il se bunimo svi ili pusimo svi. Te fejsbuk fore sa fejsbuk fotografijama od ko zna kad i ko zna gde su zesca glupost. Koga boli ***** kako se raspada punto.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• macaneli
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2008
            • 327
            • sremska mitrovica - Genova
            • S-max

Treba izaci na ulice,ali to se nece desiti
            ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Neće se desiti. To je jedino sigurno. (posledično, za koju godinu sve starije od 5 god. i 100k km će biti sve skuplje registrovati)
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Građani revoltirani zbog tehničkog zapalili automobile

Tehnički pregled vozila je od 5. jula pooštren i veliki broj automobila ne može da ga prođe, bez obzira na starost. Stručnjaci kažu da se gleda sve, i da automobil mora da bude potpuno tehnički ispravan, ali i da nije tačno da se ne prolazi zbog male odnosno površinske korozije i ogrebotina.

Poslednih nedelju dana zabeleženo je i nekoliko incidenata, kada su se građani revoltirani, zbog neprolaska tehničke kontrole, odlučili da zapale svoje automobile.

"Hvala ti Srbijo, gledaj kako gori. Auto star 22 godine, šta da radim ja bre. Evo Srbijo, gledaj kako izgleda kad auto ne prođe tehnički, kažu - trula sajtna", rekao je jedan mladić pre nego što je zapalio auto.

Video snimak paljenja automobila na internetu se pojavio pre dva dana. Da li, takođe zbog trule sajtne ili nekog drugog kvara, ali je prošle nedelje i jedan vozač iz Požege, pošto je čuo da nije prošao tehnički pregled, u auto servisu polio auto benzinom i zapalio ga.

Majstori u ovom servisu kažu da negodovanja među vozačima kad ne prođu tehnički pregled ima, ali da većina dolazi sa ispravnim automobilima.

"Pa ljudi su navikli da najčešće folije imaju na staklima, kažu "tako sam kupio auto", to su im najčešći izgovori. Zbog stakla obično, ako su napukla, ljudi misle da to nije toliko bitno. Uglavnom najviše zbog toga", kaže Adnan Muratović iz osiguranja Milenijum.

Da ne bi plaćali nov tehnički, vozači imaju rok od tri dana da otklone kvar i vrate se na kontrolu. Stručnjaci kažu da novi pravilnik ne zahteva od vozača ništa neobično, već da su potpuno ispravna, zapravo jedina bezbedna vozila.

"Nema ovde ništa rigoroznije, ovde je jedino rigoroznija kontrola da li se obavio tehnički pregled ili nije, a sve što se kontroliše na vozilu, kontrolisalo se i 1988.godine, kada je otprilike i pokušao da se urušava taj sistem", kaže Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Možda nema ništa rigoroznije, ali ima skuplje. Naime, tehnički pregled je ranije koštao oko 1.500 dinara, a od 5. jula oko 3.000 dinara.

Izvor>>

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Evo Ja juče bio na tehničkom uslužno odvezao drugaru kamion, neću pisati o svemu ali par detalja: vreme zakazano 3 dana ranije, stigao sam u minut, vozilo se vodi na preduzeće daj te LK, saobraćajnu ispis, sertifikat taho, sedite ovde, izlaze njih dvojica ( znamo se iz vidjenja ništa više) slikanje otud odvud pa opet otud odvud pa ovaj pa onaj i tako 5 ili 6 puta sa upaljenim svetlima bez upaljenih svetala od napred od nazad i onda ne uspela fotografija ostala otvorena vrata (ajd ponovi slikano od nazad) slikanje od napre opet ne uspela fotografija ali ovog puta vrata zatvorena a prozor otvoren (aj opet) pa onda ozdo pregled, pa valjci i prodje uspešno. Pojavi se trenutak kaže nemate rezervni točak ( mislim se na qrac da ga turim kada na vozilu imaju dva fabrička rezervoara a rezervni točkovi stoje na prikolici) i tako reč po reč umalo da se "isponapušavamo" njima traže točak na kamionu nema mesto i bilo bi jedno od rešenja da se doveze prikolica koja ima rezervne točkove, pošto me to nije zanimalo kažem nema prikolicu i šta sad ( ne može da se registruje) medjutim videli su da ne ću baš popustiti i onda je uradjeno bez točka i bez slikanja (znači može uz malo dobre volje) i takooo što bi rekao Radašin. Ići ću sad neki dan opet na jedan drugi tehnički pa javim kako je bilo
                  Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Mene recimo na supruginom autu brine sto su gume 170/65 umesto fabtickih 165/65. Ne znam koliko ce striktno da se drze dimenzija iako ova ne odstupa vise od 2.5%. Da li ce se gledati iskljucivo fabricka dimenzija ili ce i ovakva mala odstupanja prolaziti. Bilo bi glupo da moram da uzmem sve 4 nove gume kad su ove dobre, presle 12-13 hiljada. Osim toga na mojoj Alfi je menjan isparivac sto ce reci reatest ili mozda nece ni gledati serijski broj isparivaca.

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Kada su gume u pitanju onaj nedavno u SAT-u rece da je svaki proizvodjac predvideo vise dimenzija guma za svako vozilo, i da se bil koja od predvidjenih dimenzija smatra odgovarajucom. Pitanje je gde tacno pronaci koje su sve dimenzije za koji model. On rece da se te dimenzije nalaze na onoj nalepnici na stubicu medjutim kod mene na 307-ci pise samo jedna dimenzija.
                      www.paluba.info

Comment

• kuzmar
                        Moderator
                        • 18.12.2009
                        • 783
                        • Lazarevac
                        • Pezo 207 1.6 HDI

Ovde mozete pretraziti koje su fabricki predvidjene gume za koji model auta

Discover our full range of car and van tires at Continental Tires. Find your perfect fit, no matter the tire size or summer-, winter- or all-season.

Poslednja rubrika ima padajucu listu predvidjenih dimenzija za dato vozilo.
                        www.paluba.info

Comment

• sErGiO
                          Moderator
                          • 30.01.2007
                          • 2769
                          • Neko selo pored Beogr
                          • Alfa Romeo 156SW

Heh meni tu pokazuje 155/65 14 a na autu su bile 165/65. Moram da probam da pronadjem u knjigama

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Originally posted by kuzmar View Post
                            Kada su gume u pitanju onaj nedavno u SAT-u rece da je svaki proizvodjac predvideo vise dimenzija guma za svako vozilo, i da se bil koja od predvidjenih dimenzija smatra odgovarajucom. Pitanje je gde tacno pronaci koje su sve dimenzije za koji model. On rece da se te dimenzije nalaze na onoj nalepnici na stubicu medjutim kod mene na 307-ci pise samo jedna dimenzija.
                            I meni na 407 na vratima piše jedna dimenzija ali preporuka dva proizvodjača. još pre fame oko tehničkih par dana ranije kupim 4 nove 225/50/17 a na nalepnici 225/55/17 e sad jbg (ovo su letnje) registracija mi je u februaru pa da probam da to ispeglam sa novim zimskim, raspitaću se ranije da li je to striktno. Inače ako policija na putu počne da primenjuje pravila sa tehničkog posumnja u recimo gume pošalje na vanredni tehnički eto belaja

Comment

• Siera
                              Cbc Senator
                              • 09.11.2009
                              • 1365
                              • Čačak
                              • Stralis

Ovaj prethodni link mislim da ne bi bio prihvatljiv od strane tehničkog jel ovo je dao proivodjač guma a ne vozila a proivodjač guma kao proizvodjač i trgovac gleda samo da proda. Mislim da se ovi drže isključivo nalepnice i eventualno nekog kataloga samo njima znanog

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

Naravno da niko ne bi prihvatio tamo neki sajt. Ovo je cisto informativno za vozace i ne mora da bude 100% tacno ali moze biti od koristi dok se ne pronadje zvanican podatak.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X