Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lauda
    CBC Senator
    • 24.07.2010
    • 207
    • Zemun

Re: Prekrsaj-folije na staklima

Upravo tako, neznam šta ljudima tu nije jasno.
    Ko nema tako urađeno, neka skida folije.
    ZAKON MORA DA SE POŠTUJE!
    PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Kazu navodno da je u Sluzbenom glasniku objavljena izmena Pravilnika, i to da je na svim staklima (osim soferke naravno) sada dozvoljeno max zatamnjenje od 25%...
      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Koja im je logika,da se ne sme zatamniti zadnja soferka,a bocna mogu,25% je mala zatamnjenost i ne moze da smeta,kroz tu foliju se jasno vidi i od spolja i iznutra.Oko toga nema mnogo polemisanja.

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Sme zadnja!!!
          Jedino je sad pitanje ovoga sto je Cherokee napisao...

Comment

• chobo13
            CBC Senator XXL
            • 01.05.2009
            • 1274
            • pozega,srbija
            • AUDI,VW

meni OSL rece da ce taj pravilnik poceti da vazi tek u junu sledece godine,i za folije,xenone,gume i ostalo!
            najgore je sto ni oni sami nece znati sta i kako sme a sta ne sme dok se kockice oko tih uredbi i pocetka primene ne sloze.
            trebalo bi to da se resava na tehnickom pregledu kako je inace regulisano na zapadu!

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

sam cu sebe sad da ispravim jer mi je upravo bio jedan drugar OSL i pokazao mi je kopirane izvode iz sl.glasnika za koje je vec pocela primena a neki od clanova su i zatamnjenje stakala.nigde ne pise da ne sme i zadnja,al ona kaze da su im rekli i da zadnje staklo ne sme.ja ga pitam gde ti to pise,kaze,jbg,podrazumeva se.u ravni vozaca do 25% a ostala po zelji osim soferke!pre 15 min sam to procitao kod njega u sluzbenom autu!

Comment

• HachiRoku
                CBC Veteran
                • 24.04.2008
                • 185
                • Akina

neko je vec napisao gore ali evo opet...
                http://doku.mi.gov.rs/dokumenta/bezbedn ... uslovi.pdf

Члан 72.
                Ветробран и сва стакла на моторном или прикључном возилу, осим предњег ветробрана на мотоциклу и мопеду с два или три точка и без кабине возача, лаком четвороциклу без кабине возача и четвороциклу који немају кабину возача, морају бити хомологовани и уграђени у складу са одредбама једнообразних техничких услова. Ветробрани морају бити слојевити - ламинирани, односно не смеју бити од каљеног (са ознаком у знаку хомологације „TOUGHENЕD” или „TEMPERED“) стакла ни када се накнадно замењују, осим за возила чија највећа брзина не прелази 40 km/h.
                Провидне површине на приколицама у саставу туристичког воза не морају бити хомологоване.
                Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна стакла у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 25%.
                44
                Остала стакла на возилу могу бити накнадно затамњена без ограничења укупне вредности пригушења светла при чему на возилу морају бити уграђена два бочна ретровизора.
                Степен рефлексије стакала на возилу не сме прелазити 15% како не би дошло до заслепљивања других учесника у саобраћају.
                Од одредаба става 3. овог члана могу одступати само возила државних органа.
                Члан 73.
                nije nista dodato sad sam proveravao na sajtu...
                Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Trebace jos jedno 5 puta da se napise
                  A to za odlozenu primenu pravilnika, ja sam mislio da to vazi samo za gume?

Comment

• ljube-kugla
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 1531
                    • batajnica

malopre sam kontaktirao drugara sto radi zatamnjivanje i kaze mi da je zvao AMS i da jos uvek ne znaju sta tacno treba i moze,i jos uvek ne rade,pa da ih pozovem za dan-dva i proverim
                    ko na nas krene iz mesta je naje&o
                    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Ljube,javljaj cim saznas nesto,bas me zanima sta ce da smisle...???Poceli su da zabranjuju sve zivo,mozda cemo i kacige morati da nosimo???

Comment

• salemantadc
                        CBC Početnik
                        • 20.12.2008
                        • 9

Svi imamo neke informacije bolje receno dezinformacije Eto ja sam zvao ams u Poreckoj ulici koja ce navodno biti jedna od onih koja ce moci da izdaje ateste
                        Lika sam pitao da li izdaju ateste on kaze DA pitam ga da li moram da vadim atest ako imam zatamljena dva zadnja i zadnju soferku on opet kaze da !? Irece mi da stepen zatamljenosti ne sm e da prelazi 25%
                        E sad ja ga pitam koliko je to kada se gleda golim okom a on ce meni da on ima Punta kome su tonirana stakla i da to vec iznosi 10-tak % i kad bi se na to stavila folija da bi presli 25%??????Ja ljudi u neznanju i kazem mu da su meni vec malo tonirana stakla zelena i da sam na to stavio foiju a on meni bolje da se ne cimas da dolazis necu ti izdati atest vec ih skini i sad najveca glupost Covek kaze da mu je samo dovoljno da pogleda auto i vec zna koliki je % zatamljenosti i kao da je 25% maltene malo vise od onoga sto ti je fabricki kao sve se vidi kroz nju kad gledas i spoljai iznutra
                        I ko sad da bude pametan ?????
                        Oni odokativnom metodom izdaju ateste a osecam da ce ko god im da lovu u dzep dobiti atest u prevodu 2400 za drzavu i sigurno jos pola za njih e pa ja im nedam
                        Ajde javite ako ima nekih promena vezano za ovaj ostatak stakla jer meni nije ni palo na pamet da radim prednju soferku niti ona dva prednja bocna
                        Mom drugaru su za dve nedelje vec pisali 2 prijave U Z A S

Comment

• ljube-kugla
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 1531
                          • batajnica

Originally posted by boban1982
                          Ljube,javljaj cim saznas nesto,bas me zanima sta ce da smisle...???Poceli su da zabranjuju sve zivo,mozda cemo i kacige morati da nosimo???
                          zvao sam ih u petak

dal moze,kaze da,procedura je samo da se dodje i ispita i ako je po ps-u dobijes atest,radno vreme je od 8-15h,tako da cu najverovatnije u ponedeljak da odem i vidim sta ce da mi kazu i ko je tu lud

Comment

• ljube-kugla
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 1531
                            • batajnica

ako nekom treba broj za atest

AMS
                            333-12-90

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Citm juce u SAT reviji o zatamnjenim staklima,kazu sledece...
                              Bocna stakla u ravni vozaca,25% zatamnjenosti,zadnja bocna i zadnja soferka nebitno,prednja soferka ne.Morace se ici na atest i to je to.Nadam se da nece nesto promeniti u tome...

Comment

• salemantadc
                                CBC Početnik
                                • 20.12.2008
                                • 9

cekj ja sam ove pitao u AMS sto se tice te price o zadnjim bocnim i zadnjoj soferci rekli su mi ovako
                                za sva stakla vazi:
                                prednja nesme nista
                                bocna u ravni vozaca-suvozaca 25
                                i ista prica vazi za ostala stakla sto ce reci da i zadnja bocna i zadnja soferka do 25%
                                ****m mu stvarno vise nisam pametan svako prica sta hoce
                                Ja tebi verujem to za sat al ovi iz AMS pricaju drugu pricu od kog datuma je taj SAT?

Comment

Working...
                                X