Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • makim
    CBC Član
    • 08.02.2009
    • 52
    • beograd

Re: Predlog zakona, novi ZOBS

Bio je veceras gosin general stojce, u bg hronici i pricao malo o kaznenim poenima pise se prijava pa sudija odlucuje kolko bodova to nosi, pa kad se donese pravosnazno resenje salje se nadleznom mupu da pise u evidenciji...Prekrsaji se svrstavaju u dve grupe onu koja vam iz novcanika izbija pet i onu koja vam iz novcanika izbija tri banke a placate u banci posti ne cajcu, a decidno su nabrojani prekrsaji u zakonu za koje vazi pet a za koje tri banke...
    srdacan pozdrav makim

Comment

• Damir_K
      CBC Član
      • 26.03.2009
      • 83
      • Beograd

Originally posted by mistermobil
      ...Zanima me sta znace oni stepeni pijanstva u novom zakonu?pripit,lakse,srednje,tesko pijan itd..Ima nesto kao vise varijanti.To mi je bzvz,ili si pijan pa ne smes da vozis ili nisi pijan.Sta tu sad manje vise srednje.Najbolje je da skroz zabrane alkohol u voznji i cao
      Upravo tako je i regulisano. Ubuduce se nece smeti upravljati motornim vozilom pod dejstvom alkohola ni u kom slucaju.
      Do 0,30 mg/ml - blaga alkoholisanost, od 0,30 - 0,50 mg/ml umerena alkoholisanost, itd...
      Pa onda kaze da ce se lice u stanju blage alkoholisanosti kazniti novcano u iznosu od 5.000 dinara.
      Znaci i jedno pivo, casica rakije ili bilo cega sto ima alkohol u sebi nije vise dozvoljeno...

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

ne znam odakle ti takva pausalna izjava??

do 0.3 promila se tolerise, od 0.3-0.5promila je 5000 din bez poena a posle je sa poenima..

toliko se puta zvakalo o tome da je bilo kakva prica vec izgubila smisao

Comment

• Damir_K
          CBC Član
          • 26.03.2009
          • 83
          • Beograd

Da, sad sam video da sam propustio da napisem da se to odnosi na posebnu kategoriju vozaca (C, D, instruktore, lica sa probnom voz. dozvolom, itd...).

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

tako je.. za profesionalne vozace i kandidate

Comment

• somi_kac
              CBC Senator XXL
              • 03.04.2009
              • 796
              • Kać

Cuo sam veceras da ce registracija automobila starijih od 15 godina biti 2 puta skuplja i da ce tehnicki kostati 3.500-4.000.
              Jel' procitao neko nesto o ovome?
              OPEL Astra 1.6i
              OPEL Kadett 1.6
              ŠKODA Favorit

Comment

• Precisi0n
                CBC Član
                • 18.08.2009
                • 60
                • Loznica

Danas čujem priču da se odlaže primena do 10. januara, kao nisu spremni... Nemaju sve potrebne prostorije i još neke gluposti...

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

Za skuplji tehnicki je moguce ali za skuplju registraciju je nemoguce da ce biti.Sto se tice odlaganja,odlozice primenu novog zakona na polaganje u auto skolama koje jos nisu spremne za novine..
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• dris
                    CBC Veteran
                    • 24.01.2008
                    • 172
                    • Novi Sad

Originally posted by somi_kac
                    Cuo sam veceras da ce registracija automobila starijih od 15 godina biti 2 puta skuplja i da ce tehnicki kostati 3.500-4.000.
                    Jel' procitao neko nesto o ovome?
                    koliko cujem, tehnicki je vec poskupeo na 2000-2500, a obzirom na opremu koju ce morati da nabave ne sumnjam u to da ce biti 3-4 ljade.

ne verujem da ce bas duplo poskupeti, al da cemo se ceskati hocemo.

da dodam jos, kolega tj. zena mu ima agenciju za prepis itd. i pitam ja njega sta je potrebno da "nebitno"... kaze on da TEK KADA se oni tj. AGENCIJE zateknu u supu- saznaju za nove procedure, yahteve, poreze... glupo al tako je, znaci nemos imati 100% informaciju dok se ne zaje..s. sta reci.

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Ne znam gde je to tehnicki toliko. Nedavno sam ga platio 700-800din.
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by mistermobil
                        Za skuplji tehnicki je moguce ali za skuplju registraciju je nemoguce da ce biti.
                        Naravno da i registracija može biti puno skuplja ako se promeni simobolička naknada za zaštitu životne sredine. Neko može izračunati koliko CO2/kg izbacuje taj golf u odnosu na EURO 3 motore, i time poskupeti i registraciju.

To se naravno kod nas neće desiti, jer je ovim našima samo bitno da se automobili registruju i da imaju što veći prihod. Kad polovina automobila ne bi prošlo tehnički znači da oni svi ne bi platili sve pripadajuće takse. Budžet je čudo!

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by StudentBGD
                          Ne znam gde je to tehnicki toliko. Nedavno sam ga platio 700-800din.

Ima u NS-u i dzabe tehnicki u jednoj agenciji.Po nekim pricama rekla-kazala za vozila starija od 15 godina tehnicki ce biti 2x 2500-300 dok ce do 15god biti 4000din.

mali off.Automatski bi zabranio da se stavljaju HID u farove koji nemaju socivo,projektor ili kako vec.Malopre su mi oci ispale od farova maj...na iza mene.Verovatno je imao 6000k (bile su cisto bele) i to momak stavio u juga (ne vredjam vlasnike vozila).Svetlost se toliko rasipala na sve strane ko da je upalio reflektor.I to ne samo na pomenutom modelu vec vidjam i na ostalim vozilima koja imaju ofe obicne farove da se masovno ugradjuju oni kinezi od 65e.Prvi sam odustao od HID 6000k jer sam znao da ce na corsinom faru svetlost rasipati zesce.Sto da navlacim bedu na sebe a i da ugrozavam bezbednost oslepljujuci druge.
                          Dal ce prolaziti na tehnickom videcemo...

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Neće ... po novom Zakonu ...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• panto
                              CBC Veteran
                              • 04.11.2007
                              • 148
                              • ljubic

Ma hoće. Već sam pisao o tome kako pojedini privatni tehnički pregledi u Čačku rade. Nije njima bitno, da li je vozilo tehnički ispravno, već je bitno popunjavanje papira, u prvom redu polise osiguranja trećeg lica, zašta "skidaju debeo kajmak". Auto i ne mora da dolazi na tehnički, a za papire se dolazi za dan-dva. Za to vreme može da ti se "pokvare" i kočnice i upravljački mehanizam, a možeš i da dogradiš svašta. Najstrašnije je što se to gotovo javno radi. A policija koja se "nacrta" ispred određenog servisa za tehnički pregled, te upućuje vozila na proveru tehničke ispravnosti, ima spisak mušterija te firme. Oni naravno prolaze bez provere.

Comment

• deki-ascona
                                Bio nam je drug! RIP
                                • 10.04.2007
                                • 2118
                                • NI , Trosharina

Sta je sad ovo ?

Vozači koji posle 10. decembra ove godine ne budu u vozilu imali formular takozvanog Evropskog izveštaja o saobraćajnog nezgodi platiće kaznu i do 50.000 dinara.

Evropski izveštaj o saobraćajnim nezgodama, koji će se ubuduće izdavati uz polisu autoosiguranja, standardni je obrazac koji se koristi u celoj Evropi i validan je umesto policijskog izveštaja u slučaju jednostavnijih saobraćajnih nezgoda (bez povređenih i poginulih, kao i u slučaju manje materijalne štete).

Učesnici treba da popune pitanja koja sadrži ovaj obrazac i da ga potpišu i predaju društvu za osiguranje koje je u obavezi da plati štetu.

DDOR "Novi Sad" je svojim osiguranicima već počeo besplatno da deli ove izveštaje, kako bi ispunili zakonsku obavezu, koja stupa na snagu za nepune dve nedelje i tako izbegli plaćanje visokih novčanih kazni, ali i skratili proceduru u slučaju saobraćajne nezgode, Formulare će dobiti svi osiguranici koji zaključe novu polisu autoodgovornosti (obaveznog osiguranja vozila), kao i oni čija polisa važi i posle 10. decembra 2009, navodi se u saopštenju te osiguravajuće kuće.

Nakon stupanja na snagu Zakona o bezbednosti na putevima i Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, svi vlasnici vozila su dužni da imaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Za vozače za koje se u slučaju redovne kontrole, ili saobraćajne nezgode utvrdi se da nisu popunili, ili nemaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi predviđene su visoke novčane kazne.

-------------

Kompletan dokument sa svim dodatnim informacijama se nalazi na adresi http://www.ekapija.com/website/sr/page/276162
                                Originally posted by Valent Vudriga
                                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                                X