Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Zimske gume ZOBS

TOKYO jesi ti u pravu. Ja sam bas napisao oko toga zasto to nije ranije uradjeno, da se ljudi spreme. ALI MORAM DA TE UPOZORIM: Ja sam kupio NOVE Hitris gume 2006 godine u leto, zima 2007 imao sam udes gde smo svi srecom prosli nepovredjeni. Auto je bio za otpis! Brzina 40-45 km/h blaga krivina, napolju -9 (Vectra B ima senzor pa sam pogledao posle udesa) bez gasa sam usao i auto se jednostavno okrenuo, kontrole nije bilo kocenja da ne pominjemo. Nista nisam mogao da ucinim. Kada su me slepali video sam 5 automobila u jarku te veceri. Ne treba da ti pricam da su svi imali letnje gume. Sto je najgore ja sam hteo da kupim gume ali sam slusao druge e onda sam napravio stetu od 2000 eur. NIKAD necu vise voziti auto bez SVE 4 zimske gume zimi. Ako ne budem mogao da ih kupim necu ni voziti.
    Ucite na tudjim greskama!
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• nickname
      CBC Veteran
      • 01.07.2009
      • 116
      • Beograd
      • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Ma jok, ti si glup i ne znaš da voziš, prošli bi oni tuda sa Hitrisom.

Mislim...

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

pa da ,ali sa zimskom gumom tu bi usao sa 60 km/h mozda...
        i tako..

1.poneta je da li se zakoni prave za 90% stanovnistva ili za 10 % ?

2.kako objasnjavate to da u vecini Evropskih zamalja nisu Obavezne ? ZA OVO BAS ZELIM OBJASNJENJE.

3.kako to u Finskoj od 1 decembra do 1 marta ..a kod nas on novembra do Aprila ?

Nema potrebe da se raspravlja sta je bolje , to se jednostavno zna. zimi zimske , leti letnje.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

U ekstremnim uslovima, ledena kisa i slicno mala je vajda i od frikcione zimske gume. Lamele jednostavno nemaju za cega da uhvate. Samo Bridgestone Blizzak ima sanse da pridje na trecinu frikcije od zimske do spajkova.

Sistem Blizzak trazi mazalost besprekorne amortizere inace se ponasa kao najobicnija zimska guma.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

odlican pdf dokument sa objasnjenjem sta je zimska a sta M + S guma ( M+S ima 10 % bolje prianjanje od letnje na snegu )

i ima spisak sa svim evropskim zemljama, i pravilaima koja su vazila 2006 godine .
            u 90 % nisu obaveza zimske .
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

SWEDEN
              Winter tyres:
              In case of wintery weather conditions it is compulsory to have winter tyres with a
              minimum profile depth of 3 mm assembled under vehicles with a GVW up to and
              including 3.5 tons in the period from 1 December up to and including 31 March.

The regulation does not apply to foreign vehicles however it is strongly
              recommended to also assemble winter tyres in connection with the liability in case of
              accidents.

ccc... sta to bese demokratija, ne mesaju se u regulative drugih zemalja vec samo imaju preporuku
              A zimske gume u slucaju da vladaju zimski uslovi .. zamislite znak ogranicenja brzine pored skole u vreme dok je skola otvorena i slicno
              move your mind

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Nemcu ili svajcarcu npr. ne moras zakonom da naredis da tokom zime koristi zimske gume jer oni imaju razvijenu svest i odgovornost prema svemu,posto smo mi svojeglavi i nedokazani nama mora neko da naredi sta treba da radimo i kako da se ponasamo.

Comment

• nickname
                  CBC Veteran
                  • 01.07.2009
                  • 116
                  • Beograd
                  • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Originally posted by BOOST
                  SWEDEN
                  Winter tyres:
                  In case of wintery weather conditions
                  Zamisli da naš zakon ima ovakvu odredbu "U slučaju da su zimski uslovi". Već zamišljam baju kako u sred mećave stoji pored svog Golfa GTD sa letnjim gumama i urla na pandura (jer ledeni vetar ne da da se normalno govori) "OVO tebi zima? Ma nemaš ti pojma šta je ZIMA, ne treba mi zimska oprema ni gume, dal si normalan, ovo tebi zima".

Ne, da bi ovde ljudi pristali da se bace u trošak (koji doprinosi OPŠTOJ pa i njihovoj bezbednosti) moraju da se steknu sitni uslovi:
                  - da je standard barem kao u Švedskoj, što se tiče prihoda, puteva, uslova života.
                  - da nema nikakve sumnje da je vlast nepoštena, krade, uzima provizije, namešta tendere itd.
                  - da su svi ostali uradili to što se traži, pa će onda oni na kraju kao poslednji, uz smeh kako su ućarili sve to vreme dok su se opirali.
                  - ...

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

U pravu si, svest je u pitanju nazalos mora se regulisati zakonskim odredbama jer je proces evolucije a nema se vremena. Tehnikalije su usle u zivot mnogih prebrzo.

Nazalost revoltni momenat ce uvek postojati sve vreme dok god su predstavnici vlasti na ulicama na prosecnom nivou svesti kao i gradjani. Pogresno odabrano osoblje za sluzbu je veliki problem u svim firmama i delatnostima tako i radno mesto policajca ima iste probleme.
                    move your mind

Comment

• TOKYO
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2006
                      • 1696
                      • Beograd- NBGD

Odjavljujem se iz teme!

Ocigledno se ne razumem sa nekima, ja ostajem na Hitrisu, tih 5-10 zimskih dana pokrivenih snegom cu parkirati auto ( osim kad budem isao da drftujem ) i otici Pandom na posao.....
                      MY ex RWD Alfa
                      Drift & Donuts & Track

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

odlican pdf dokument sa objasnjenjem sta je zimska a sta M + S guma ( M+S ima 10 % bolje prianjanje od letnje na snegu )
                        iz čega proizilazi pitanje svrsishodnosti takve gume u zimskim uslovima osim činjenice da poštuje zakonsku regulativu.A koliko je tek dobra leti...Ili sam opet nešto propustio?

Nateraće ljude na totalno pogrešno rešenje,ispod prosečnih performansi u svim uslovima,a to je M+S opcija.

Comment

• Laguna 2002
                          CBC Senator
                          • 13.12.2009
                          • 297
                          • Bačka Palanka

Eee, konačno danas stigle polovne čelične felne 16". Još da nađem kolko-tolko dobre polovne zimske gume i spreman sam. Mogu da me cmok u . Ako bude sve u redu cela investicija ne bi trebalo da pređe 100 eura.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Ja sam prevrnuo sve što mi je pod ruku palo pa i više i ne nađoh odgovarajuće čelične felne za stila . Ako nekom nalete,a ne trebaju mu... rado bih da posle razmene

Comment

• Cherokee_NS
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2009
                              • 802
                              • Novi Sad

Da nisi mozda isao na Najlon danas prepodne? Subotom bude svakojakog kriminala tamo, moze se naci i nesto korisno
                              Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Stratos
                                CBC Senator XXL
                                • 10.09.2008
                                • 2594
                                • Novi Sad

Nisam,ali sam obišao "sve" otpade,vulkanizere,uvoznike i trgovce kolima.Pretresao sam i limundo,kupiprodaj,mojauto,polovniautomobili...
                                Ostaje mi da prevrnem Ša.
                                Zar je to tako retka vrsta?!

Ako ih ne pronađem,moraću da premontiram na alu felne gume pune dimenzije,a to mi se ne dopada.

Comment

Working...
                                X