Grrr... Ne kupujte TIGAR ni pod razno!!! :x

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Daleko od toga da Tigar pravi najbolje gume (a za Volvo neka odgovori brick... ).

Tachno, ALI: teshko da cesh naci bolji pneumatik ako uzmesh u obzir faktor ulozheno-dobijeno. U tome je poenta

Ja sam se jednom izdrao na Tigar i osecao posle toga grizhu savesti jer sam pogreshio. Problem nije bio u kvalitetu pneumatika koje sam kupio, a ja sam po principu "zdavo za gotovo" odmah raspalio po Tigru.

Problem je shto smo mi josh uvek nepoverljivi i ne vidimo to shto vidi Velika Britanija gde je Tigar izvezao 1000000 pneumatika, Francuska (500000), Spanija (300000) itd itd - a to je da je Tigar izuzetna guma u tom cenovnom rangu. Best-buy u klasi

Ne kazhem da ne mozhe da bude fabichke greshke, ali posle mojeg lichnog iskustva mislim da sve treba dobro proveriti i biti 101% siguran da je sve drugo u redu, pa tek onda svaliti krivicu na Tigra. Na kraju krajeva, greshke se deshavaju i mnogo vecim i zvuchnijim imenima (na pamet mi pada afera oko Bridgestone/Firestone pneumatika u SAD od pre par godina...)

Dakle, ja samo mislim da treba sa malo vishe poverenja da gledamo na to shto Tigar radi, i to je sve. Greshke su uvek sastavni deo svakog procesa proizvodnje i ne postoji niti jedan proizvodjach na svetu koji u serijskoj proizvodnji ne rachuna sa manjim ili vecim procentom "shkartirane robe". Tigar tu nije izuzetak, ali nisu ni Bridgestone, Pirelli, Yokohama...
    http://www.bmw.tv

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali cenjenica je da problem postoji jer na kraju krajeva niti Tigar pravi najbolje gume niti je Volvo najbolji. auto
      koja cinjenica ?

da za jednu, dve, petnaset , koliko ? guma postoji sumnja u deklarisani kvalitet od proizvedenih miliona komada.

koji problem konkretno postoji kod Tigra, Trayala ili bilo kog proizvodjaca bilo gde u svetu da je moguce da pojedinacna guma eto namerno (zavera sta li) bude uvaljena domacem kupcu. a sve su gume isto obelezene, iz istog zajednickog magacina, iz istog kontrolnog postupka, iste sirovine, sve isto....

i jos iz grupe one 1/6 guma koja ne zavrsi u izvozu negde po svetu.

da postoji opsti problem sa Tigrovim/Michelin (sto je zapravo stanje pravno) gumama sirom sveta bi se to do sada pokazalo, podigla kuka i motika i trazile silne odstete i zabranila prodaja.

kao sto je bilo sa Kumho, nekada davno sa Dunlopom i svim drugim markama i brendovima.

ili eto Tigar ima neki fantastican popust i napravi lose gume a svi po svetu cute, zatvaraju oci, varaju potrosace u svojim zemljama da su ispravne, itd...
      meni malo neozbiljno deluje postojanje takve mogucnosti na danasnjem stepenu razmene informacija, strogih standarda kontrole kvaliteta i surove utakmice na trzistu.

ja nikada nisam rekao da je Tigar najbolja guma, samo da radi odlicno ono za sta je deklarisana. i koliko je placena.

isto vazi i za Volvo, proizvodi po kojima je stekao ime i po kojima jeste cuven su prepuni konstrukcionih inovacija u svoje vreme, izradjeni kako su izradjeni a sto se dokazalo do sada kod miliona korisnika i tokom vise decenija.

u proceni verovatnoce da pogresi masina/robot koji pravi gume velikoserijski i ceo sistem kontrole iz vise nezavisnih nivoa ili da pogresi vulkanizer/montazer pa jos domaci poluobrazovan nekako me iskustvo uci da je drugi slucaj mnogo verovatniji dogadja u praksi.
      i da se puno puta dokazalo da je sumnja na gumu -bilo kog proizvodjaca- obicno pogresno usmerena odnosno da je sama montaza uradjena nestrucno i/ili sam auto po sebi odranije neispravan (van tehnickih normi tolerancije zazora).

a vidjao sam i da vulkanizer pogresno montira tocak na auto, i naopako okrene maticu.

zato sam pre definisanja krivca da se prvo ispitaju sve okolnosti, cinjenice i brojke sa raznih masina i uporede sa fabricki predvidjenim pa tek onda donese presuda prav/kriv.

nevezano za Michelin-Tigar prozivode.

ko se seca, letos je bila frka oko navodno neispravne flasirane vode za pice u CG, i krivi naravno ovdasnji proizvodjaci... a ispostavilo se da je lose lagerovanje, namerna zloupotreba pogresnim cuvanjem namirnica dovela do (i to tek potencijalne) kvarljivosti vode za pice.

isto je bila prica da je namerno odvajana flasirana voda specijalno za CG trziste koaj je kao neispravna a ona ispravna se izvozila. pri cemu je udeo CG trzista poneki promil, odnosno smesno malo da bi se iko bakcao i gubio vreme sve i da pozeli tako nesto.

jesam, skeptik sam da je danas moguce tako lako napraviti i prodavati fals proizvode a da to niko ne sazna, pa cak ne dodje ni do medija niti se uzburka javnost, pogotovu unutar EU a Tigar se tamo najvise prodaje.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Delimicno se slazem sa Brickom u njegovoj izjavi, ali niko ne uzima u obzir i to sto nasi prodavci ne naglasavaju pri kupovini koja je klasa ta guma koju uzimamo, nego cute, montiraju i hvale se najnizim cenama.

Ja sam uzeo 2 Tigar Wintere za moj auto koje su kostale 4500 195/65/15 i razocarao se u performanse gume i na suvom i na vlaznom, imam utisak da mu fali grip, koji bi se mozda poboljsao sa povecanjem dimenzije, ali bi gubio grip na snegu i ledu mnogo. Na Corolli su Michelin Pilot Alpin 2 isto sada kupljene ove zime, i na suvom im je grip skoro kao sa letnjim gumama ali je zato cena veeeelika oko 10500 za 195/60/15!

E sada je pitanje koja je guma bolja za te pare koje se daju!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali niko ne uzima u obzir i to sto nasi prodavci ne naglasavaju pri kupovini koja je klasa ta guma koju uzimamo, nego cute, montiraju i hvale se najnizim cenama.
          upravou tome i jeste kvaka 22, nesto sto nema nikakve veze sa samim proizvodjacem bilo kako da se zove.
          i veci potencijalni rizik da nesto krene naopako, nego na samoj proizvodnoj traci da pogresi robot /masina koja radi milione komada na identican nacin bez ljudskog uticaja.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• AlexRS
            CBC Senator
            • 27.10.2007
            • 234
            • Borca

Ja vec 8 godina vozim na tigrici i nesecam se kad mi je pukla guma ili tako nesto... Zimus sam za mog Brava uzeo HITRIS skroz sam zadovoljan, pre Brava sam na kalibri imao VINTERU isto je sve bilo ok...
            Na kraju krajeva bolje nova tigrica, nego polovna pireli ili tako nesto... nekapiram ljude koji kupuju polovne gume!!!!!

Comment

• Mail Man
              CBC Član
              • 10.10.2007
              • 90
              • Beograd

Nazalost nemogu svi da kupe nove gume pa im je valjda lakse da nadju dobru polovnu!Licno sam bio u Rumi kod lika koji valja polovne i nove gume i mogu vam reci da nisu ni malo lose.Kakva guma takva i cena!
              nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• Superbird
                CBC Senator XXL
                • 06.02.2006
                • 384
                • Sabac ---> Novi Sad
                • Audi 100 Typ 43

Tacno! 80e cetiri 185/65 R14 u Platicevu, ne moze bolje

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

29 Dec 2005 obratite paznju na datum postova, posto tada mislim da prima i ostale nisu ni postojale
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• RANK
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 1635
                    • Beograd
                    • FIAT MAREA WEEKEND 1

ko nije u stanju da kupi nove gume,nije u stanju ni da auto odrzava najosnovnije, pa je stoga opravdanije koristiti javni prevoz nego ugrozavati i sebe i druge.
                    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Ja sam stavio polove a i jos neki ovde,siguran sam da je polovna dobra zimska guma bolja od nove letnje(zimi) tako da moram da prezimim sa necim,mada prezimljavao sam ja i sa slik pneumaticima pa se vozio drifting,za ovim polovnim zimskim imam osecaj ko da idem po sinama

Comment

• mugos
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 555
                        • BG/sada Novi Beograd

Imam 2 vintere i prezadovoljan sam.
                        Kupujte domaće!?
                        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• Alex II
                          CBC Početnik
                          • 22.05.2008
                          • 9
                          • Beograd

Ne mogu da gresim dusu, svasta ovde pise za i protiv TIGRA ali ja vec neko vreme kupujem nove Tigrove gume uglavom za prednje tockove i nisam imao nekih bitnih zamerki na njih. Ova nova guma SIGURA ide komotno na autoputu do 150km/h nema tresenja i slicno. Kad ste vec toliko ocrneli Tigar sta bi ste tek mogli reci za TRAYAL???

P.S. Kolko para tolko muzike

Comment

• Damjan156
                            CBC Senator XXL
                            • 07.01.2008
                            • 568
                            • Beograd

Imam nove TIGAR Wintera 195/65/15 i odlično su me služile zimus.

Da li je neko kupio ove nove SYNERIS da nam kaže utiske??? Kada budem menjao za dve godine ove moje Barum da znam jel vrede.
                            Strauli motorsport
                            Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Za dve godine a jos SAD pitas?
                              Ako, ako, samo na vreme.
                              Ja bi jos sada poceo da stedim neku kintu pa bi za dve godine dodao ustedjevinu na cenu Tigrove gume i kupio nesto krsteno.
                              Balasevic kaze da se dobija rak od razmisljanja.

Comment

• Damjan156
                                CBC Senator XXL
                                • 07.01.2008
                                • 568
                                • Beograd

Pa šta ću kada su mi ove letnje stare godinu dana,vozim sa njima 8 meseci u godini jer imam i zimske.

Ma pitam iz radoznalosti ne iz potrebe
                                Strauli motorsport
                                Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

Working...
                                X