Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja
Brzina auta u ovom slucaju ima presudan faktor, to sto pricate da bi povrede bile manje da je isao 50 umesto 70 nema veze sa vezom, za nogu koja bi bila ukljestena je totalno nebitno jer je energija idarca auta sa 15m/s i masom od oko 1000kg puno veca nego sto noga moze da izdrzi sa potporom zida iza.
Poenta sa brizinom je upravo u dinamickoj masi auta, dakle silom i vektorom sile.
Da je brzina bila manja auto nebi odsocio u istom pravcu u kojem je to ucinio , jednostana matematika iz osnovne skole o razlaganju sila po paralelogramu.
Sama cinjenica je dovoljna da i ovaj koji nije u sustini izazvao udes, da je kriv za postposledice udesa usled prekoracenja brzine.
Ostade majka sa tezim hendikepom u periodu kad je najpotrebnija svojoj deci zbog nekoga ko nije krenuo na vreme.
Price o guzvama i da se nestize nemaju veze sa vezom, krene se pola sata pre ili sat sa svim aktivitetima, jednostavno se rasuto vreme mora uzeti u racunicu.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
uh umori se citajuci,ovo sad rekla kazala ima da ispadne da je palo sneba
postoje verovatno kamere koje su zabelezile,lepo vreme ne mora da znaci i da je pogodno,ovo sto se desilo je trenutak nepazne a i verovatno malo brza voznja
taj deo puta se vozi uglavnom brze od 50km/h,jer i gradski ide preko,da su pesaci bezobrazni i da mogu da se nagno prema putu da bi se pre upalilo svetlo i predju,da mogu da stoje na putu i cekaju,pretrcavaju tamo gde nije dozvoljeno a na p[esackom se vuku kao crkotine...
zao mi je te zene i dece sto su tako prosli,ali sudbina je cudo
moj drugar je imao situaciju koji je veoma zivahan vozac i cesto je menjao gume,sto znaci i da je povremeno divljao sa autom ali je vozio zenu i decu i isao 50km/h u koloni i cigojneri sa omegom mu utrce u makazice i zakace levi cosak bmw-a,izbacuje ga sa puta i udara u cupriju dok su se cigojneri isprevrtali,zena je dobila posekotinu na kolenu a deca cvoruge
i ko je sad kriv,a krive njega sto znaju kakav je a bas tad je vozio normalno
tako da nema pravila,sra.a se desavaju i najiskusnijima
ja recimo vozim vec 10 godina,svakodnevno i hvala Bogu nikad nisam imao nista opzbiljno,bilo je sitnih cukanja bas zbog nepaznje i malo brze voznje,jer sam brze izasao nego sto sam pogledao a i taj je vozio brzo i stao tek posle desetak metara
bas sam pre neki dan imao lepo kocenje sa semafora je krenula kolona i svi po gasi kad odjednom svi i naglo koce a ja gledam sa strane,imao sam utisak da savijam pedalu koliko sam je stiskao,ali sam stao na 30cm,lep dan suncano pre podne temperatura oko 25*C
ko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Automobilom uleteli u prodavnicu!
Automobil u kome su bila četiri mladića juče ujutru oko 3.50 časova uleteo je u prodavnicu „Breza", u Balkanskoj ulici u Čačku! Na sreću, prodavnica nije radila, tako da nije bilo povređenih, ali je, prema prvim procenama, materijalna šteta velika
KARAMBOL... Četvorica mladića zakucala se kolima u radnju „Breza" u ČačkuPrasak od silovitog udarca automobila probudio je skoro sve stanovnike tog naselja, a gazdarica prodavnice Snežana Ocokoljić, koja živi u blizini, kaže da je pomislila da je eksplodirala bomba.
- Kad sam izašla na ulicu, imala sam šta da vidim! Automobil je prednjim delom bukvalno bio na vitrini sa suhomesnatim proizvodima! Svi rafovi su srušeni, više i ne postoje, a roba je bila rasuta na sve strane. Uništeno je čak osam vitrina za robu. Mladić je bio vidno pijan i verovatno je vozio strašno velikom brzinom, možda i 150 na sat. Sa njim u kolima bila su još trojica vršnjaka. Ubrzo je došla policija, a mi čekamo veštaka da proceni štetu - kaže vlasnica prodavnice i dodaje:
- Gotovo sve nam je uništeno. Držimo prodavnicu 19 godina, ali ovako nešto nam se nikad nije dogodilo, niti znam da se bilo kome desilo. Od kako je nedavno Balkanska probijena prema kružnom putu, ne možemo živi da ostanemo, vozači ne paze na brzinu ni danju, a naročito noću.
U čačanskoj policiji nismo uspeli da dobijemo zvaničnu informaciju o ovom događaju.
Golim okom se vidi:
branik - kao na slici
desni blatobran - pomaknut
hladnjak - pomaknut + probusen
inter-cooler - skora pa otkinut
hladnjak klime - pomaknut
crijeva klime - izasao freon
plastika ispod motora - otkinuta
vjesanje desnog tocka - stoji lagano u krivo
Vozio brzim putem (~110, ne vise) i skretao u uski sumski put (isao u restoran - mladoj mi juce bio rodjendan). Ispostavilo se da je veeeeoma klizav (sljunak + blato) i odoh u jarak. Pri skretanju sam vozio jedva 50
eh na stranu sto mlada ima rodjus kad i ja,al mi brate zao.zbog ove nepaznje pri voznji,kada dodjes sledeci put kaznjavam te kartama za koncert Ace Cergara
ma bice on jos bolji,eto izgovora za neke druge hihihihi stvarcice
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
Originally posted by BRABUS
Automobilom uleteli u prodavnicu!
Automobil u kome su bila četiri mladića juče ujutru oko 3.50 časova uleteo je u prodavnicu „Breza", u Balkanskoj ulici u Čačku! Na sreću, prodavnica nije radila, tako da nije bilo povređenih, ali je, prema prvim procenama, materijalna šteta velika
KARAMBOL... Četvorica mladića zakucala se kolima u radnju „Breza" u ČačkuPrasak od silovitog udarca automobila probudio je skoro sve stanovnike tog naselja, a gazdarica prodavnice Snežana Ocokoljić, koja živi u blizini, kaže da je pomislila da je eksplodirala bomba.
- Kad sam izašla na ulicu, imala sam šta da vidim! Automobil je prednjim delom bukvalno bio na vitrini sa suhomesnatim proizvodima! Svi rafovi su srušeni, više i ne postoje, a roba je bila rasuta na sve strane. Uništeno je čak osam vitrina za robu. Mladić je bio vidno pijan i verovatno je vozio strašno velikom brzinom, možda i 150 na sat. Sa njim u kolima bila su još trojica vršnjaka. Ubrzo je došla policija, a mi čekamo veštaka da proceni štetu - kaže vlasnica prodavnice i dodaje:
- Gotovo sve nam je uništeno. Držimo prodavnicu 19 godina, ali ovako nešto nam se nikad nije dogodilo, niti znam da se bilo kome desilo. Od kako je nedavno Balkanska probijena prema kružnom putu, ne možemo živi da ostanemo, vozači ne paze na brzinu ni danju, a naročito noću.
U čačanskoj policiji nismo uspeli da dobijemo zvaničnu informaciju o ovom događaju.
aaaa, to je to uletanje u prodavnicu o kom se prica po gradu!!!!
steta za zope, bas se odavno vozi po gradu
@mirdza - sta reci a ne zaplakati za ovo lupanje abarta
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment