CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Jos jedan i serije sumanutih problema...
    Pre jedno desetak dana sam resio da testiram potrosnju plina i benzina pa sam sipao po raznim pumpama...
    Uglavnom, pomalo nezadovoljan vecom potrosnjom oko 13l plina resim da odem da mi malo dosteluju plin.
    Posle toga pocinju neke manifestacije trzanja, cimanja i sl
    Prebacim na benzin kad ono isto
    Odem u Weber misleci daje karburator,medjutim nije...ispostavilo se da je najerovatnije od vlage se uhvatila budj na kablovima
    Inace kablovi su stari mesec dana kao i svecice i kad su ih ocistili malo sve je bilo u redu...barem za sada tj videcemo da li je tu kraj price...

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Iskreno Nenade meni je to malo sumljivo,kolko si siguran u kvalitet kablova?
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• citroendzija
        CBC Član
        • 11.06.2006
        • 65
        • cacak

Ja sam pitao u xm auto shop-u za xm-a su kablovi 3200din u cit. kutiji a ovi univerzalni po prodavnicama su 1800din pa spremam se da uzmem ove od 3200 isto zbog problema sa plinom!
        xm 2.0

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

kakvi su ti kablovi? Ja nemam nikakvih problema sa plinom...XM auto shop u zemunu, ako je taj bolje pogledaj neke oglase gde prodaju bos opremu sigurno jeftinije a bolje od xm shopa...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• nenad011
            CBC Veteran
            • 01.04.2006
            • 198
            • Novi Beograd

Uzeo sam ih u XM-u u Zemunu pre mesec dana navodno su originalni francuski
            Da li je moguce da mi "odu" kablovi za mesec dana ma koji bili a posebno ne ovi koje sam platio oko 3000 din.??
            Koje preporucujete onda?

Comment

• citroendzija
              CBC Član
              • 11.06.2006
              • 65
              • cacak

Pa onda probaj bos
              ps Ako neko ima neki tel. trebaju i meni!
              xm 2.0

Comment

• nenad011
                CBC Veteran
                • 01.04.2006
                • 198
                • Novi Beograd

Ako nadjem postavicu neki telefon...
                Ono sto me buni jeste da pri manjem broju brtaja do 2500 nema cimanja ali preko toga pocinje da zeza (naravno na benzinu jer plin nece ni da cuje) i danas sam bio u servisu za plin kazu svecice, kablovi, razvodna kapa ili ruka.
                Posto sam menjao kablove i svecice pre mesec dana ja promenim kapu i ruku i...sve isto
                E sad kad izvucem neki od kablova motor pocinje da trese tj ipak su ti kablovi u funkciji jer da nisu kad ga skinem sa svecice ne bi se osetilo...
                Pa razmisljam da nisu svecice mada sam stavio Eyquem
                Da ne pominjem da mi je majstor u servisu rekao da postoji mogucnost da je komutator otisao (2500 din u Panteru)...
                Malo me je vec drpio zivac
                Ako neko ima ideju za ovu simptomatolgiju neka slobodno da predlog

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ja sam imao pproblem sa XM tako sto je rzvodna kapa na vecm obrtajima jednostavno poskakivala odnosno odvajala se od razvodnika. Na to sam posumnjao kasno jer je kapa pricvrscena srafovima za telo razvodnika, ali su ti srafovi vremenom oblajznuli... Problem sam resio tako sto sam skinuo razvodnik urezao vece srafove, zasrafio kapu i to je to...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Zaboravih koji ti je motor u BX-u

Comment

• nenad011
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2006
                      • 198
                      • Novi Beograd

Motor je 1600 a srafovi sasvim dobro drze...
                      Nisam napomenuo da kada sam skidao kapu jedna grana je bila kao da je "probila" struja i kabl na toj grani pa sam kapu promenio a kontakt na kablu stavio novi...
                      Ne znam da li da stavim Bosch svecice i da promenim kablove jer sam ove Eyquem nasao ali po vrlo niskoj ceni od 95din/kom pa razmisljam da nije i to neki satro original...

Comment

• nenad011
                        CBC Veteran
                        • 01.04.2006
                        • 198
                        • Novi Beograd

Zamenio sam i svecice i stavio drugi kabl na mesto tog koji je bio malo ostecen i opet isto...

Comment

• Mileta
                          CBC Početnik
                          • 23.07.2006
                          • 2
                          • Valjevo

Nov sam na forumu, ali neki problemi su mi poznati.
                          Nenade, jesi li proverio ventile? Imao sam isti problem(doduse na renou 4) vise ne. Ako su dotrajali osetljivi su na vece obrtaje (motor pocinje da radi neravnomerno), a to ''stelovanje'' moze da bude uzrok ranijeg otkrivanja problema.
                          Idi u istu radionicu, garantujem ti da ce ti otkloniti problem.

Comment

• nenad011
                            CBC Veteran
                            • 01.04.2006
                            • 198
                            • Novi Beograd

Rezime cele price je kao sto se i dalo ocekivati...kablovi.
                            E sad jedno moje logicno pitanje je da li je moguce da auto prvi struju vecu nego sto bi trebalo pa to "probija" kablove ili je kljuc u ocajnom kvalitetu kablova?
                            Interesuje me sta mislite da li je to moguce i da li sad da uzmem neke "kvalitetne"(pa da rizikujem kao sa ovim "originalnim" ) ili neke osrednje pa barem da ne pucam pare?

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Citiram: "kakvi su ti kablovi? Ja nemam nikakvih problema sa plinom...XM auto shop u zemunu, ako je taj bolje pogledaj neke oglase gde prodaju bos opremu sigurno jeftinije a bolje od xm shopa...

Kupio si lose kablove, nije moguce da ti auto pravi jacu struju. Odes kod njih i reklamiras, malo vristis i pominjes inspekciju... Imao sam slican problem sa istom prodavnicom u zemunu...

Pogledaj halo oglase i kupi u prodavnici tipa autooprema na banovom brdu u kirovljevoj, samo da se uklapa duzina nije vazan model automobila, vazan je kvalitet kablova.

Comment

• nenad011
                                CBC Veteran
                                • 01.04.2006
                                • 198
                                • Novi Beograd

Resenje je konacno BOMBINA!
                                Resio je Brut u "Kablaru" na cemu sam mu veoma zahvalan posle svih peripetija poslednjih dana

Comment

Working...
                                X