CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Sta si radio u Starcevu i koliko te kostalo...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

...ne stigoh juce da odgovorim
      Bio sam da prekontrolisem bombe prevashodno ali mi je i levi cilindar otisao tako da je rezime sledeci:
      -2 promenjenje i 3 dopunjene bombe
      -repariran cilindar
      Sve zajedno 170 evra.
      Sutra cu otici da sredim lezajeve zadnjeg trapa i to ce me kostati oko 5000 din (komplet lezajevi sa osovinicama)
      Usput samo da napomenem da mi je losa bila i akumulatorska bomba koju sam pre 3 nedelje promenio u DTC-u u Zemunu

Comment

• nenad011
        CBC Veteran
        • 01.04.2006
        • 198
        • Novi Beograd

Da li neko ima ideju sta bi mogao da bude razlog za "skrgutanje" koje mi se cuje kada pritiskam stranu desnog prednjeg tocka (kao kad hocu da vidim kakvi su amortizeri)?
        Usput da napomenem da je desni cilindar sredjen i da hidraulika radi kako treba.
        Zvuk je kao kada nesto nije podmazano nego se cuje neko trenje...
        Da li je moguce da tocak nesto nije vracen kako treba?...mada sve stoji dobro usrafljeno

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Tako zvuci zastitna obloga amortizera (protiv blata i prasine)...

Comment

• nenad011
            CBC Veteran
            • 01.04.2006
            • 198
            • Novi Beograd

A sta mislis da nisu predni silen blokovi onaj sesirasti i valjkasti?
            ...i oni hoce da skripe kad nisu u redu.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Pazi idemo od pretpostavke da ti je ozbiljan servis pregledao tu stranu i da takvi propusti nemogu da im se dogode....

Comment

• nenad011
                CBC Veteran
                • 01.04.2006
                • 198
                • Novi Beograd

Eee Djuka dragi moj prijatelju,
                poucen dosadasnjim iskustvom i cinjenicom da zivimo u Srbiji jasno je da jedino sto je ovde sigurno je cinjenica da nista nije sigurno
                Stvari trenutno stoje ovako:
                -Dragan (Starcevo) kaze da sa hidraulikom nema sta da bude i da bi problem mogli da budu silen blokovi na prednjem delu (ja se pitam da li bi se silen blokovi uopste mogli cuti pri podizanju i spustanju hidraulike?).
                -Sa druge strane,moj mehanicar kaze da je problem u ogibljenju i za to nalazi potporu u cinjenici da kada se pritiska desna strana cuje se to skrgutanje o kom sam vec pricao i da je desna strana,po njemu, tvrdja od leve.
                E sad zvuk koji se juce cuo (a nije skrgutanje) pretpostavka je da je od blans stangle koja kaci deo na metalu kod desnog tocka i kad to malo pomerim videcu da li ce nestati.
                Ovaj drugi zvuk -skrgutanje se cuje sa desne strane i kada hidraulika radi "fiskulturu".
                Da podsetim uradjene su sve bombe, oba prednja cilindra i promenjen LHM uz ciscenje filtera.
                Dakle prema svemu iznetom do sad , imao bih samo jednu konstatatciju a to je
                Djuka brate pomagaj!!! jer sam se vec pomalo smorio od ovog ping-ponga koji traje dosta dugo :x
                Ako ti imas ideju, zakljucak, vremena da mozda pogledas...ne znam ni sam vise

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Za vikend da svratis pa da pogledam. I mene nervira od jednog do drugog majstora. Sam BX nije toliko komplikovan ni sto se tice vesanja nisto se tice hidraulike da bi to moglo da stvara nedoumicu ni jednom ni drugom majstoru...

Comment

• nenad011
                    CBC Veteran
                    • 01.04.2006
                    • 198
                    • Novi Beograd

Vazi, mada su oni definitivno u rebusu jer sam veceras gledao sa ovim mojim mehanicarem i dogovorili smo se sutra da pogleda kuglu, viljusku i silen blokove.
                    Ono sto je cinjenica jeste da je ta strana "skrgutala" i pre sredjivanja hidraulike samo sada vise tako da je i Dragan u dilemi jer misli da nema veze sa hidraulikom.
                    ...a tek koliko sam ja u rebusu

Comment

• nenad011
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2006
                      • 198
                      • Novi Beograd

...zakljucak vezan za mehaniku bi bio da su kugla, viljuska, i silen blokovi u redu.
                      Skinut je tocak i sve pregledano tako da sa te strane nema problema.
                      Medjutim ono sto sam primetio jeste da posle jucerasnje "fiskulture" auto podize i spusta mnogo bolje i mekse i samo skrgutanje je manje ali se i dalje cuje posebno prilikom skretanja udesno.
                      ...da li ce mozda to nestati dok sistem malo "legne" ne znam ali sad je stanje takvo.

Comment

• nenad011
                        CBC Veteran
                        • 01.04.2006
                        • 198
                        • Novi Beograd

Jos jedan problem sa elektrikom...
                        Kad ubacim u rikverc ne pale mi se svetla za isti.
                        Bio sam u servisu da provere da li je u pitanju menjac i nije u tome problem vec u nekom davacu koji su "nabudzili" ali nije dugo trajalo.
                        Zna li neko dobrog elektricara koji bi to sredio?

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Davac ti je na samom menjacu uzmes drugi polovan odvrnes stari i gotovo... 5 minuta kad je hladan auto i 55 kad je vruc...

Comment

• nenad011
                            CBC Veteran
                            • 01.04.2006
                            • 198
                            • Novi Beograd

Sem prednjih silen blokova na viljusci tzv, sesirasti i valjkasti da li BX ima jos neke silen blokove?

Comment

• nenad011
                              CBC Veteran
                              • 01.04.2006
                              • 198
                              • Novi Beograd

Zaribala mi je kontakt brava,ima li neko dobar savet sta da radim.
                              Muka ziva dok okrenem kljuc...

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Vrlo zaheban problem. Moj savet ti je da odes do servisa u 22 oktobra u zemunu. Moze da ti se desi da vise neokrenes kljuc.

Inace u mom slucaju (BX) ja sam to resio dugotrajnim ispiranjem (ciscenjem) brave. Koristio sam prvo WD i pomoglo je kratkotrajno. A onda sam je skinuo i temeljno oprao alkoholom i podmazao kvalitetnom kastrol mascu.

Comment

Working...
                                X