U pregovorima sam da kupim navedeni audi 1999god. koji mi se veoma dopada ali nisam nasao na forumu nista o ovom motoru pa bih zamolio ako neko ima iskustva da me posavjetuje o kvalitetu i mogucnosti ugradnje LPG ili da idem na 1.9 TDI??
Audi A6 1.8t
Collapse
X
-
ali ako je izbor izmedju 1.9tdi od 130 ks i 1.8t od 150ks i pri tom nemas nameru da cackas taj motor i ako te ne zanima da se vozis brzo onda je logicniji izbor tdi. a i posle ces ga lakse prodati.
ali ipak najlogicniji izbor je da kupis onaj koji je u boljem stanju, ipak su 9 godina stari automobili i ti kasnije treba da zivis sa njima i da ih odrzavas. verovatno je taj tdi presao mnoooogoo vise od tog 1.8t tako da opet je logicnije da uzmes 1.8t.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Comment
-
-
1.9 TDI je promašen motor konstrukcijski u mnogo čemu i nije pogodan za napore, i ne može se koristiti njegovih 130KS u kontinuitetu....
za razliku 1.8 TB je dokazivan decenijama motor, neuporedivo dugotrajniji od pomenutog dizelaša u svakom pogledu, konstrukcijski veoma dobar i može se voziti satima i satim u kontinuitetu punim gasom.
1.8 motori glatko prelaze 500,000+ km PRE prvog servisa motora, za 1.9 TDI je retkost da uopšte dožive 500,000km bez posete servisu a kamoli bez popravki.
mana 1.8 motora je cena vožnje tj troška goriva, što je rešivo dogradnjom LPG sistema.
pričam o klasičnom 1.8 sa indirektnim ubrizgavanjem.
još nešto, 1.9 TDI je napušten motor, isto kao i njegov TDI sistem ubrizgavanja od strane samog VWa, u svim varijantama motora tako da cene delova verovatno neće biti povoljnije kako vreme bude odmicalo.
ja dileme nemam pri ponudjenom izboru, taj dizel motor ako baš mora a ako biram benzinac kao daleko pouzdanija varijanta polovnog vozila što se preostalog radnog veka tiče.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ja imam Octaviu tdi 90ks
na 90 000 radjeno osvezavanje motora, a na 150 000 full generalna
nikome ne preporucujem 1.9tdi
znam da su novije generacije kvalitetnije uradjene, ali opet, neka hvalaKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
kakav je ne znam
ali znam da je sigurno bolji od dizela po svemu, sem po potrosnji, sto opet regulises LPG-em
mnogo tisi i mirniji rad, lepse mirise ( cak i na plin ), ide kao mecava, super voziv i sasvim zadovoljavajuce elastican u uslovima svakodnevne voznje.....Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
pa i nije skupo. 30000 predju ramena. tako je bar kod A4 na 225/45-17. kapiram da ce A6 sa nekim tolumbama na 16'' i duze da traje. jesu ti trepovi osetljivi ali ne i nekvalitetni. imas kopiju za 30e i original 100e za rame.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
ja sam cuo da je za razliku od VW, Skode i Seata, Audi dosta osetljiviji na nase puteve, ali opet, vidis koliko ih se vozi po Srbiji
znas kako kazu
"jedite govna, nemoguce da milioni muva grese"
zezam se
ni jedan nisam (bar ovako sa strane) cuo da mu lupa vesanje, skripe gumice na balans stangli, tresu amortizeri....
verujem da stradaju trapovi, posebno sam cuo da je A6 podlozan, ali nece se desavati na svakih 5000
sedi, probaj, nateraj na kanal da ti majstor pogleda vesanje, pakuj bocu u gepek i pun gas
samo stavi dobru zastitu, jer ti to moze zadati mnogo vecu glavobolju od potrosnje ili trapovaKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brick.
1.9 TDI je retkost da uopšte dožive 500,000km bez posete servisu a kamoli bez popravki.
svaki auto mora da poseti servis makar jednom godišnje. servisni intervali se kreću u srbiji na 10 k km ili jednom godišnje u zavisnosti šta pre dođe. uostalom uradi search na mobile.de passat na 1.9 tdi sa 400.000km + i videćeš da lista automobila koja će da izađe uopšte nije mala. a to što neki delovi kratko traju kod nas je upravo iz razloga što večina tih 400k km+ završi kod nas ovde samo sa drugčijom kilometražom (između 100k i 150k).
ali evo jedan renomirani engleski sajt pa tamo pročitaj kritike
http://www.parkers.co.uk i mislim da je to dosta verodostojnije.
Originally posted by sw.brick.
još nešto, 1.9 TDI je napušten motor, isto kao i njegov TDI sistem ubrizgavanja od strane samog VWa, u svim varijantama motora tako da cene delova verovatno neće biti povoljnije kako vreme bude odmicalo.
i golf 2 se ne proizvodi već više od 15 godina pa delovi za njega još uvek nisu poskupeli.
i da od KG do BG pun gas u TDI po satu je bilo oko 200km/h i pazi ništa mu ne fali. čak šta više......
a što se zamajca tiče samo ne treba davati pun gas ispod 2k rpm i trajaće dosta dugo.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
Comment